Inlägg från: Ellieott |Visa alla inlägg
  • Ellieott

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Moderskapsintyg får man av bm runt vecka 20 här iaf

  • Ellieott

    Lyckobebisen: det är nog ganska naturligt att man är nervös! Jag hade så mycket ångest att jag var nära att boka av det. Usch! Har ni gjort något tidigt vul eller så?

    Om ni är rädda så berätta för bm/läkaren som gör ert ul om hur nervösa ni/du är. Eftersom jag har haft en massa blödningar och fått åka till akuten osv så var jag jätterädd att det skulle vara nåt fel. Så då började hon med att bara visa hjärtat som slog osv. "först konstaterar jag att bebisen lever, sen börjar jag" sa hon. Så vi behövde liksom inte vänta sekunderna på att hon skulle hitta det hon ville titta på osv.

    Lycka till!

  • Ellieott
    Lyckobebisen skrev 2011-10-06 10:59:31 följande:
    Tack för alla svar! Det här är anledningen varför jag tycker den här tråden är så bra Hjärta
    Vi har ju varit på vul i 7+0 och sett hjärtat och i 11+5 och sett bebben o hjärtat och hört hjärtat nyss, så att bebben lever tvekar vi inte på, mest att det kan ju vara nåt fel ändå. Men snart vet vi.. Tror precis som någon skrev, att det är för att man börjarkänna sig säkrare som ångesten för fel dyker upp istället.

    Min vän som har barn sa att det här bara är början, att oron inte släpper utan man lär sig hantera den och arbeta kring den istället.

    C känner inte heller bebisen än, 17+6 idag. Hon sa dock igår kväll att hon kanske kände en buff, men att hon inte vet om det kanske var gaser. Just det här med att känna eller inte oroar oss inte, men förstår att vissa gör det.
    Men det är så individuellt när man känner och jag tror jag längtar lite mer än henne så att jag själv får lite mer att "ta på".

    Idag är det exakt en vecka kvar till RUL och idag åker vi till landet och ska bara gå massa viltspår med hundarna och mysa på kvällarna. kommer inte hem förens på måndag och sen är det fullt upp innan RUL.. bra att tiden får gå.
    Jag var också orolig för jag hade inte känt nåt ALLS. Trodde jag var i 17+4 men blev flyttad till 16+6 (fast det KAN inte stämma, så nu oroar jag mig för att bebisen ska vara för liten). Känner lite nu, i vecka 19, men knappast mycket.
  • Ellieott
    Chetti skrev 2011-10-07 20:32:51 följande:
    Måste först berätta om något hemskt vi var med om igår Gråter

    Vår 5-åring glömdes kvar i skogen efter en skogspromenad... Han gick vilse men hittade på något sätt till mitt jobb där vi lyckligtvis var kvar (30 minuter senare hade vi inte varit där). Jag är så ledsen, upprörd och tankarna på vad som kunde ha hänt cirkulerar i mitt huvud.
    Han var borta minst 1,5 timme och ingen ringde oss.

    Nu kan jag alltså inte ens lita på skolan att de tar hand om mitt barn?! Hoppas att de utreder saken ordentligt och att de anmäler sig själva.

    Sedan så tycker jag att jag har haft mycket flytningar, vissa lite lite rosaaktiga både igårkväll och idag. Men det ska väl inte vara någon fara, eller?

    Tycker mig ha känt bebisens fladder litegrann i alla fall.

    Just det och jag fick bytt RUL datum från 26/10 till 28/10 08.30 så att min man kan vara med innan jobbet. Tråkigt med framskjutet datum men tur att det bara är två dagar.

    Foglossning känner jag av lite lätt i blygdbenet då och då, speciellt på natten och morgonen.
    Men fy vad hemskt!!! Vilken tur att allt löste sig. Vilken ångest! Visste du att han var borta innan han kom tillbaka?

    Rosa flytningar är nog ingen fara. Men kolla upp det, för att slippa tänka på det. Jag har haft en massa blödningar denna graviditet, och har kollat varje gång, allt har varit bra . Men rosa flytningar är ju inte blödningar...
  • Ellieott

    Nu känner jag fosterrörelser varje dag. De är inte så starka men ibland så! I förrgår kände jag en spark på handen när jag höll på magen, ropade på min sambo, men då behagade inte bebisen sparka nåt mer. Men igår kände han en liten puff för första gången. Mycket mysigt!

  • Ellieott

    Vi funderar på en kronan-vagn. Lite trist för typ alla runt omkring oss har haft en sån, och min syster (bf 12 dagar efter mig) hade också bestämt sig för den. MEN alla jag vet har varit nöjda, de är stabila, praktiska och prisvärda. Men vi ska klämma lite på dem på underbarabarn-mässan imorgon innan vi bestämmer oss..

  • Ellieott

    Ponja: hon menar nog bara att det är olika för olika personer, men att det läget inte är det vanligaste. Så du inte ska bli orolig om du läser nånstans hur den brukar ligga

  • Ellieott

    Köpte vagn idag! En grå kronan-vagn. Jättefin! 10% rabatt var det också (mässan). Strax under 7000 för ett duovagnspaket. Riktigt bra pris!

  • Ellieott
    faceprimer skrev 2011-10-15 11:21:45 följande:
    Nu ska jag ner på stan och kolla efter Bola smycke och se om jag hittar något..
    ha en trevlig dag allihop!  
    Lycka till! Jag har precis börjat använda mitt
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)