Inlägg från: faceprimer |Visa alla inlägg
  • faceprimer

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Vad konstig min text ovan blev, det blev inga "styckesindelningar" fast jag bytte rad. Hm...

  • faceprimer

    Här har ni en till med ett sjuhelsikes humör haha skyller på hormonerna för jag är lite värre än vad jag brukar hehe.

    En lite ofräsch fråga, men... Någon som märkt av skillnad på ens tarm funktion? Jag har sen någon vecka varit jätte kass i magen, är jättelös och går flera gånger om dagen. Kan de vara normalt tror ni? Tycker man läser så mkt om att folk blir förstoppade men sällan om diarré.. Vad tror ni de kan bero på? Brukar inte vara såhär.

  • faceprimer

    Puh, skönt att det är fler än jag som "lider" av detta. Haha Då kan man slappna av o veta att det är som det ska med andra ord

    Idag har jag fått känna mig riktigt gravid. Har mått såå illa så jag har fått lägga mig ner och sova lite, mått riktigt kasst. Får hoppas det inte är något jag kommer få varje dag för inte en chans att jag kommer kunna jobba då.
    Kan man bli sjukskriven om man mår för illa? Även om man inte spyr liksom? Jag jobbar på ett matställe och träffar kunder varje dag, känner inte för att må sjukt illa så man vill spy och nästan får upp det man nyss ätit..

  • faceprimer

    Kan passa på att fråga er lite till, skulle behöva lite råd så skulle uppskatta om någon orkade läsa.

     Det är så att mitt jobb är jätte stressigt, det är väldigt fysiskt påfrestande, jobbar i en matkedja och man står upp konstant, verkligen konstant, det är mycket rörelser, böja sig ner, hämta saker,  det är tunga lyft, stress, stress, stress, stress och man har inga regelbundna raster utan får sätta sig ner och äta mat och sen börja jobba igen, har inte ens 30 min rast. man kan inte sätta sig ner för att andas och ta de lite lugnt utan de är full rulle konstant och efter en jobb dag bara värker det i hela kroppen och gör ont,  jag kan också få hjärtklappning på jobbet för det är så himla stressigt. Plus att de är väldigt dålig arbetsmiljö så det är väldigt jobbigt att vara där så det är psykiskt påfrestande också.
    Är de verkligen bra för kroppen att ha det sådär under en graviditet? på ett sätt vill jag berätta för min chef så hon vet om, så jag kanske får sätta mig o vila lite, men å andra sidan så vill jag inte berätta såhär tidigt då jag inte har så stort förtroende för henne.
    Men jag känner att de finns inte en chans att jag vill fortsätta såhär, för jag är redan sönderstressad på jobbet som det är, och nu har jag även en graviditet att ta hänsyn till, det kan ju knappast vara bra för fostret att känna såhär på jobbet. Det är nästan så jag känner att jag vill sluta. Jag trivs inte heller på jobbet men de är ju en annan historia.
    I nuläget får jag gå in på toaletten och sätta mig för att lyckas andas och samla mig i ett par minuter. För man hinner aldrig göra det annars.... Känner verkligen att detta inte är bra för min kropp.

    Jag vill verkligen inte riskera min graviditet genom att vara på ett såhär påfrestande jobb... Att gå ner i arbetstid är inte ett alternativ för jag jobba ungefär bara halvtid ändå, de är dock väldigt upp delat med timmar, ibland jobbar jag 8h/dag och ibland bara 3, men det spelar ingen roll för redan efter någon timme så är man helt stressad och har ont i kroppen.
    Tips på vad jag kan göra?

  • faceprimer

    Det som är negativt är att de finns liksom ingen slags omplacering heller, jag kan inte be de andra göra mina uppgifter då man har sin egna "position" och man har vissa uppgifter man ska göra. Ber jag någon annan göra mina uppgifter så blir det dubbelt för de personer. Och själva problemet är inte att de är tunga lyft, för de kan jag iof be andra att göra, men det är stressen som oroar mig. Det är jättestressigt oavsett vad som ska göras. Jag är superstressad och får hjärtklappning på jobbet, bara det känns oroväckande. Jag mår inte bra av stressen och jag får superont i kroppen, känner att det är så dumt att pressa mig själv också bara för att jag måste tjäna pengar. Ja, visst behöver man pengar men inte så jag utsätter min graviditet för risk.
    Visst kan jag berätta för chefen, men jag känner att det finns liksom ingenting att göra åt det. Det går inte omplacera, det går inte heller minska stressen utan det är ju en så pass stressig situation.
    Så det är därför jag är så kluven vad jag ska göra... Visst, hon kan vara medveten om min gravidtet, fast å andra sidan så hjälper det inte mig för jag kommer inte få annourlunda uppgifter för det.
    Krångligt är var det är...

  • faceprimer

    Självklart så kan jag starta en magtråd bild!!
    Fixar det om någon minut och lägger ut länken i TS inlägget

    Måste bara dela med mig av denna, jag har ju somsagt velat testa igen sen jag plussade. Nu räcker det nog, för nu har jag verkligen fått bekräftat.
    Plusset kom direkt och blev mycket starkare än det "vanliga" strecket och kom upp innan ens kontrollstrecket var "färdigt" så ja, JAG ÄR GRAVID och nu kan jag slappna av, för starkare streck går nog inte få. Åh jag är så lycklig!! Även att jag vet att jag är gravid så är det något magiskt med att få positivt gravtest igen men nu vet jag att jag inte behöver testa fler gånger iallafall, LYCKA!!! Är så glad så jag kan börja gråta också, sitter helt tårögd, haha

  • faceprimer
    Sofiiem skrev 2011-07-12 18:28:57 följande:
    Jaa sådär fina streck får jag också nu :D BM bara skrattade åt mig när jag sa att jag gjort 6(!) test efter det första:P  
    Kan förstå att hon skrattade åt det  haha jag har gjort 5 test nu, och det får räcka Haha.
    Nu är jag övertygad! :D
  • faceprimer

    Familjen, dvs, mamma, pappa och sambons mamma o pappa plus våra syskon vet, vänner och övrig släkt vill vi vänta med att berätta för

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)