Inlägg från: Wielkip |Visa alla inlägg
  • Wielkip

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Lyckobebisen skrev 2011-08-13 18:35:53 följande:
    Hmm okej. Ja hon har det ganska länge när hon får det. har "klagat" på det flera ggr på sistonde. Men då verkar det inte vara nåt konstigt ändå..
    Kan kanske vara typ ligament som tänjs ut också kanske?
    Jag brukar få som drag från lite innanför höftbenen och utåt, uppåt, och jag antar att det är vävnad eller ligament som tänjs ut, känns lite som håll det med, och detta brukar hålla i sig ett tag.
  • Wielkip
    staar skrev 2011-08-13 19:49:43 följande:

    Någon annan än jag som har haft blödningar? Fick första blödningen vecka 5+2 och andra igår i vecka 9+2, har varken ont eller blödit mycket. Bör jag oroa mig? Kan inte boka tid för ultraljud förens på måndag.


    blödningar är inte ovanligt, men om det är rött blod (och inte bara ljusrosa eller bruna flytningar) bör det kollas upp, även fast det oftast inte är någon fara.
    Att oroa sig hjälper ju varken till eller från, så försök att inte tänka på det (oj vad lätt sagt men svårt gjort, i know, hade typ fått hjärtinfarkt om jag fick minsta lilla bruka flytning... menmen)
  • Wielkip
    enlitenbitkaka skrev 2011-08-13 20:31:36 följande:
    Någon här som blivit/ska bli igångsatt? Har ju blivit igångsatt i v.23 men det går ju knappast att jämföra med att bli igångsatt när man är fullgången. Är så fundersam på hur det går till...
    vad finns det för anledningar till att planera att bli igångsatt? Är det inte något som görs om man går över tiden? Förvånad
  • Wielkip
    enlitenbitkaka skrev 2011-08-13 20:37:39 följande:
    Eftersom vi redan har ett änglabarn så minimerar de risken för ännu ett på alla sätt de kan. Jag fick välja snitt också om jag ville.
    är det mer riskabelt att föda barnet efter 40 veckor än tidigare? eller vad är det som igångsättning hjälper till med? (undrar utav intresse, ifall det uppfattas som spydigt eller så, så är det inte det!) :)
  • Wielkip
    enlitenbitkaka skrev 2011-08-13 20:42:21 följande:
    För det första skulle jag aldrig psykiskt palla att gå över tiden...och så vill både de och jag ha full koll på barnet under hela förlossningen så inget händer. I gbg får man gå över 3v.
    men finns det några fördelar för bebisen att födas tidigare, eller är det bara för mamman?
    klart ingen vill gå över tiden liksom..
  • Wielkip
    Coriander skrev 2011-08-13 20:45:47 följande:
    Nope inte alltid. För vissa kvinnor gör ex. graviditetsdiabetes och andra hälsoorsaker, att igångsättning görs några veckor innan BF. Sällsynt, men det händer.

    Jag hoppas själv, att jag slipper bli igångsatt. Värkarna man får av oxytocin är starkare än vanliga smärtor vid förlossningen. Plus att jag inte kan föda i vatten ifall man blir igångsatt. Och jag som vill ha min egen birthing pool, levande ljus och lugn stämning. Jag ser faktiskt framemot förlossningen... än så länge. 
    åh jag vill också föda i vatten, känns som att det är mycket mysigare och trevligare för alla inblandade.
    Inte massa kroppsvätskor och diverse kladd i rumpan och sängen och bebisen föds ut i vad den redan levt i.. :)
    Ser fram emot förlossningen jättemycket jag med, bekanta som fått barn blir nästan sura på mig för att jag är så positiv och glad inför det, för att dom haft jobbiga förlossningar etc. men va tusan, bättre att vara positiv än negativ och livrädd eller? Det är ju inget man kan undvika ändå, lika bra att vara så glad som möjligt :D
  • Wielkip
    Coriander skrev 2011-08-13 20:52:16 följande:
    Risken för att barnet ska dö i livmodern ökar ju längre över BF graviditeten går. Främst är det, eftersom navelsträngen lätt lindas omkring halsen och det är ju inte precis någon stor yta en fullgången bebis har att röra sig i. Jag skulle nog hellre bli förlöst ett par veckor innan BF än två veckor efter BF. Mindre risk för komplikationer.  
    men gud, att inte alla sätts igång på bf då? om riskerna att barnet DÖR ökar...
  • Wielkip
    Shirin85 skrev 2011-08-13 20:59:56 följande:
    Känner samma sak, jag tycker alltid tiden innan förlossningen är "rolig"Cool
    Man kommer in till BB och är nervös, spänd och jag är oftast lite hyper, man har med sig bodysar, snuttefilt, kamera osv  och vet att snart kommer man få träffa den man längtat efter så länge.
    Allt blir bättre med en positiv inställning 
    men eller hur! Det finns ju ingen mening med att vara rädd egentligen, även om det kan vara svårt för vissa,
    man kan ju inte hindra det som ska ske, och har man haft en normal graviditet så går det ju nästan alltid bra, även om det gör ont såklart.
    Men man får ju ut något underbart pga. smärtan!
  • Wielkip
    Chetti skrev 2011-08-13 21:20:48 följande:
    Och så somnar jag varje kväll, tråkig jag känner mig =)
    jag hade hellre somnat än att ha det som jag har nu, dödstrött men ligger vaken till 3 hur mycket jag än fösöker somna, haha Flört
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)