Inlägg från: AnnelieJohan |Visa alla inlägg
  • AnnelieJohan

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    Finns det någon här sombor i skåne förresten, el e det bara jag?

  • AnnelieJohan

    SofiaF; vad kul! Jag bor i Arlöv utanför Malmö, men är egentligen från Höganäs, som ligger vid Helsingborg ca! :) Då föder du i kristianstad då? Jag ska föda i Lund :)

  • AnnelieJohan

    Art|Skin; men gud vilken fruktansvärt söt liten kille!! Så ansvarsfull :) ja det ska bli kul att lära känna sitt barnnär hon växer upp och se vad det blir för en liten person...!

  • AnnelieJohan

    Min lilla plutt rör sig inte så mycket längre, men några gånger om dagen känner jag henne iaf! Men det är stor skillnad från innan.

  • AnnelieJohan
    Joelssonskan skrev 2011-10-27 10:51:22 följande:

    Tjena brudar....ingen bebis än här heller, men jag är ju inte beräknad förrän den 17e november så lär få vänta ett tag till.


    Litens rum är klart nu iallafall och väskan är packad, bullarna bakade och barnvakt fixad till när det nu behövs. Ja nu får den gärna komma, fast inte den här veckan, helgen är fullbokad med 90årskalas och mitt eget kalas på söndag då jag fyller =)


    Har inte haft så mycket känningar heller, lite småförvärkar någon timme en natt men det gick över med alvedon och lite andning. Men däremot känner jag igen era beskrivningar på hur det ilar där nere titt som tätt...man får liksom stanna upp tils det gått över, gör ju inte ont men det är obehagligt!


    Nu ska jag fortsätta städa och betala räkningar innan jag ska knalla till mamma som bjuder på lunch och klockan tre är det besök hos barnmorskan. Går in i vecka 38 imorgon....


    En fråga bara? Graviditetspenningen och föräldrapenningen/mammapenningen är inte på samma summa sen va? Tyckte jag fick ut rätt bra på gravpengen, hade räknat med typ 10 men fick närmare 14 tusen.....Vet inte hur jag ska ta ut mina dagar, 5 eller hela 7? Hur ska ni göra?  


    Jag fick också mer i gravpenning än jag räknat med. Får halv, från mitt ena jobb. Hade räknat med ca 4000 men har fått 6000! Antar att man inte kommer ha samma tur med föräldrapenningen, inte enl de preliminära uträkningarna iaf som fick mig att bli tvungen att välja 7 dagar i v det första halvåret när jag kommer va hemma hela tiden. Va tvungen att ta ut 7 hela dagar i v för att ens komma upp i 10 000 i månaden. Och det är uträknat på en årsinkomst på 274 000. Kommer knappt överleva!!?
  • AnnelieJohan
    SilverLadyG skrev 2011-10-27 11:36:59 följande:
    jag fick idag 567 kr, ansökte från mitten av oktoberRynkar på näsan Har 180 kr/dag eftersom studenter är väl inte värda mer, har pluggat nästan alla år.
    Usch ja det är helt sjukt. Det är ju samma som man får om man varit arbetslös...lägsta nivån. Inte så kul. Alltså ska man inte kunna plugga o sen skaffa barn!!?
  • AnnelieJohan

    FK betalar inte ut några pengar i efterhand, man ska ringa deras självbetjäning samma dag som bebis kommit och anmäla tillfällig föräldrapenning för pappan för att få dessa tio dagarna!

  • AnnelieJohan

    Ja man kan spara dem i 60 dagar ja, men man kan inte komma hem från BB efter ex tre dagar och begära ersättning för dessa tre dagar man missat inkomst i efterskott! Detta gäller alltså pappans tio dagar...


    "Anmäl så snart som möjligt att du ska ta ut tillfällig föräldrapenning - senast samma dag som du vill ha ersättning för. Det går att göra anmälan i förväg.


    Det snabbaste och enklaste sättet är att anmäla via vår självbetjäning här på webben. Du kan också anmäla genom att ringa vår Telefon för självbetjäning 020-524 524 eller sms:a TIODAGAR och ditt personnummer till 71020."

  • AnnelieJohan

    Haha, jag skrev ner på en liten lapp vad som ska göras när lillan kommit och häftade fast den på insidan av BB-väskan. För man lär ju inte tänka klart då! Skrev det här med anmäl till FK om de 10 dagarna till pappan, ring BM o avboka nästa tid samt meddela BVC om födseln :)

Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)