Inlägg från: AnnelieJohan |Visa alla inlägg
  • AnnelieJohan

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    Hej!
    Är helt ny här, bara spanat runt lite på familjeliv innan, aldrig skrivit nåt.
    Vi väntar en liten tjej den 6 november, vår första. Så spännande!
    Imorgon ska vi på UL nr 2 som de har här i Skåne. Hoppas att allt är bra och att det fortfarande är en liten tjej, annars får jag färga alla kläder, haha =)
    Mvh Annelie 25 år

  • AnnelieJohan

    Hej igen och tack för välkomnandena!
    Var på vårt andra UL i torsdags och allt såg bra ut. Vår lilla plutta beräknas väga ca 3300g vid förlossningen, vilket är lite roligt med tanke på att jag hela tiden ligger i överkant på kurvan på magen hos bm! Samtidigt som jag bara har gått upp strax över fyra kilo. Så man kan ju tolka allt hur man vill! =)
    Jag har fått chansen att delta i en studie ang hur syrgas och lustgas påverkar blodomloppet! Jag ska till sjukhuset imorgon för att testa detta. De gör en massa mätningar under tiden som man först får andas in syrgas i 6 min, och sedan lustgas i 6 min. De kollar mitt blodtryck, sen lite annat med klämmor på fingrarna, och sån där mätare på min mage för att se lillans hjärtslag. Spännande! Ska bli kul att få prova lustgas innan förlossningen.
    Någon annan som varit med om nåt sånt här?

  • AnnelieJohan

    Har inte packat BB-väskan än men har börjat spåna lite på vad den bör innehålla iaf! Har ni några bra tips?

    För min del kan det kanske bli det där coola personnumret, är beräknad till den 6 nov så vi får se! Men hade ju gärna fött nån v tidigare Skrattande

    Jag är bara så otroligt rädd för att gå sönder där nere och att man ska se annorlunda ut sen, någon som delar min rädsla?

  • AnnelieJohan
    ArtISkin skrev 2011-09-21 18:16:50 följande:
    Tyvärr har jag inget tröstande att säga. De flesta spricker. Och du kommer antagligen aldrig se ut som innan där nere igen =/ Jag trodde inte det skulle vara så stor skillnad, men det är det. Och det är nog den största förändringen på kroppen som jag aldrig kommer över.   
    Har hört mycket olika ang det. Har flera på mitt jobb som ser ut precis som innan, men sen nån som gick sönder väldigt mycket och tydligen inte är sig lik.
    Har en vän som är miniliten, har fött tre barn o ser ut precis som innan. Så jag hoppas det är olika! Har även två vänner som ser ut som innan.
    Min mamma gick inte sönder alls, hoppas på att ta efter henne Oskyldig

    Men en lite närgången fråga då, har du gått sönder "mycket" eller normalt? Fick du sys?
    Och vad är det som inte ser ut som innan?

    Har googlat på bilder haha, men det är såklart ingen som velat lägga upp nåt sånt. Men man vill ju veta vad man kan vänta sig...
  • AnnelieJohan
    ArtISkin skrev 2011-09-21 18:31:00 följande:
    Okej. Ja om du har så många som säger att de är precis som innan så borde det väl inte finnas så mycket oro. Jag har däremot hört tvärtemot. Och av egen erfarenhet då. Jag sprack med första, och behövde sys. Andra gången inte lika mycket. Denna gången hoppas jag på att inte spricka alls. Förutsättningarna är liksom bättre nu än första gången i alla fall =P För att svara på din fråga om vad som inte ser ut som innan så är det själva ingången. Innan syntes den knappt. Nu är det en stor öppning.

    Så så kan det gå.... 
    Ja, det är väl himla olika. Men hur som helst så lär det ju vara värt det när man får sin lilla skatt :)
    Jag förstår nog hur du menar, min "ingång" syns inte alls nu i princip. Men man tycker ju att det borde bli bra om dom syr ihop det igen? Men kanske inte då.
    Ja, dina förutsättningar lär ju va bättre nu!
    Men ser man ärr också eller är det bara större "hål"? Låter lite vulgärt, men hur ska man säga annars :)
  • AnnelieJohan
    ArtISkin skrev 2011-09-21 18:59:10 följande:
    Det är ett större hål bara enligt min mening. Och jag märker ju det själv också att man inte längre är lika tajt där som innan. Trots alla knipövningar man gjort. Även om de syr så är ju huden uttöjd och de syr ju bara för att stoppa blödning o.s.v. Inte för kosmetiska skäl.

    Och ja visst är det värt det när man får sin bebis. Men resten av livet får man ju sen leva såhär. Om man nu inte vill gå under kniven och fixa till allt. Men ovasett så blir det ju inte som förr. Det är som sagt det största efterbekymmret som jag verkligen lider av. Det påverkar så många olika områden.

    Men vi har ju själva valt det här, inte sant Glad Vi har oss själva att skylla.       
    Aha, jag trodde bara att det var kosmetiska skillnader du kände, men du känner alltså även skillnad vid sex? Känner din partner också detta?
  • AnnelieJohan
    enny signatur skrev 2011-09-21 20:11:47 följande:
    Man kan göra mer eller mindre för att spricka. Och det betyder ju inte att saker inte blir som innan sen. Jag vet inte direkt om det är någon större skillnad för mig, har inte tänkt på det. Och nej jag behövde inte sys om de tär uppmuntrande, men jag födde hemma, långt bort ifrån maskiner och smärtlindringar av mediciska slag vilket verkar minimera det
    Ja som sagt så verkar folk uppleva detta väldigt olika. Det är väl bara att vänta och se helt enkelt! Och hoppas på det bästa!
  • AnnelieJohan
    Joelssonskan skrev 2011-09-22 16:24:42 följande:
    Hittade en vit fleeceoverall på en köp och sälj sida på facebook i stan där jag bor men det är 62 i storlek på den, men har liten kläder under och så en filt i vagnen eller babyskyddet så ska det väl funka. Har ju köpt en (bättre begagnad men ser ut som ny) åkpåse till vagnen med så jag tror inte liten ska frysa.

    Var på vecka 32 besök igår och allt såg bara bra ut. Har gått upp sex kilo och liten verkar ha "ställt sig på huvudet" nu med.

    Sprack ingenting med mitt första barn, och jag tycker faktiskt inte något förändrats "där nere" heller, och sambon har inget sagt om det heller Skrattande
    Det låter himla bra att ni inte märkt någon skillnad Cool Var det du som hade samma BF datum som jag, 6 nov? Eller nja det kan väl inte stämma om du är i v 32 nu iofs!

    Jag har köpt lite olika overaller i olika storlekar jättebilligt på Tradera. Bla en i strl 62 som säkert kommer funka! Och har man sen åkpåse så kanske det inte ens behövs. Man ska ju inte koka den lille/lilla!
  • AnnelieJohan
    ArtISkin skrev 2011-09-22 19:05:22 följande:
    Nej det är mer än så. Om min partner känner skillnad? det gör han säkert, men det är inget han skulle våga erkänna. JAG känner skillnad. Så då borde även han göra det. Jag tror inte hans snopp har krympit Tungan ute
    Haha, jag tycker att vi säger det istället, det känns bättre. När man blir pappa får man automatiskt lite mindre snopp. Men vi älskar dom lika mycket för det ! Skrattande
Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)