• Vårtur2010

    "Lite" äldre, äntligen gravid efter ivf, bf våren 2012 ngn mer??

    Är gravid för 4:e gången, har gjort 4 ivf:er.
    Vågar knappt tro på det denna gången, men har bf 7 mars.
    Någon som vill följas åt?


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-14 13:05
    Även ni som råkat ut för mf/ma eller av annan anledning fått kämpa för att bli gravida är självklart välkomna.
  • Svar på tråden "Lite" äldre, äntligen gravid efter ivf, bf våren 2012 ngn mer??
  • Vårtur2010

    Hoppas allt är bra med er!

    Nu till varför jag inte hört av mig de senaste dagarna. I måndags var vi hos BVC och Vidar hade bara gått upp några gram. Sambon skulle åka iväg på efm pga utbildningen han skulle iväg på, som tur är kommer han hem idag. Vår BM kontaktade sjukhuset och de ville att jag skulle komma upp på kontroll pga att Vidar fortfarande var små gul i hyn och ögonen. Väl uppe på sjukhuset så fick jag träffa amningsnazisten igen Demon tycker inte om den kärringen. Hon har bara samma tips varje gång att jag ska trycka honom hårt mot bröstet men se till så att näsan är fri och att hakan ligger mot bröstet.
    Hon var och pratade med en läkare som kollade Vidar och då upptäckte man blåsljud på hjärtat.
    Tårarna sprutade redan innan på mig och inte blev det bättre med det beskedet. Sambon hade redan åkt (han har varit iväg på utbildning från måndag efm till nu ikväll) och min mamma var påväg upp och vi skulle ju ha mysdagar här hemma.
    Det bestämdes att vi skulle läggas in på neonatalavdelningen för övervakning. Åkte hem och packade ihop en väska till mig och Vidar, väntade på att mamma skulle komma och sen åkte vi in till sjukhuset. Personalen var jättegulliga, mamma fick t o m erbjudande om att stanna på sjukhuset med oss, men hon valde att sova hemma hos oss men var inne allt förutom när hon sov.
    Under kvällen togs en massa prover och man satte en nål i huvudet på Vidar då de inte lyckades sätta en kanyl i armen på honom. En av sköterskorna hjälpte mig med amningen under natten och hennes tips var ovärderliga, lovprisade henne och berättade hur tacksam jag var. Vidar fick även ersättning i samband med amningen och gick upp 60 gr på mindre än ett dygn Skrattande.

    Tipset jag fick för att få igång amningen var att samtidigt som han suger massera mitt bröst och på det viset trycka ut mjölken mot bröstvårtan, detta gick jättebra. Innan dess fick jag prova en amningspump och det visade sig att jag hade ganska mycket mjölk vilket överraskade mig för brösten har inte varit spända, så det det har hängt på är att jag och Vidar inte varit överens om hur detta ska gå till. Under natten gick amningen toppenbra och så har det fortsatt.
    Igår åkte vi hem under dagen och var tillbaka på efm för kontroll av hjärtat, men hittade ett hål på hjärtat som orsakade blåsljudet men det var inget farligt. Så vi åkte hem på kvällen, fortsatte trycka i Vidar mat och lite tillägg. Såklart fick han magknip och skrek nästan hela kvällen.
    Nu ska vi amma med jämna mellanrum max 3 timmar emellan på dagen och 4 på natten. Har väckt honom inatt och han har varit så trött så det varit svårt att få i honom maten, bättre att vi båda får sova lite mer då och att han äter mer på dagen istället. Var tillbaka i fm och då hade han gått upp ytterliggare 20 gr så nu är vi äntligen utskrivna.
    Mamma har åkt hem, sambon har varit jätteorolig och inte räknat med att sakna oss så mycket som han gjort. Nu gjorde ju sjukhusvistelsen att det blev ännu jobbigare för honom, sen har jag ju inte haft mobilen igång eftersom det är neontal, på bb fuskade vi men det är så mycket apparater där och man vill inte störa all annan övervakning som gjordes.  

  • villsågärna38

    Oj vilken dramatik Vårtur! Va skönt att höra att det ordnade sig till slut och att det inte var nån fara med hjärtat. Amningens jeten låter inger vidare, verkar finnas sånna lite här och var. Vilket sjukhus födde ni på? Kram

  • Charlot

    Oj vårtur vad jobbigt det låter. Blir ju inte lättare med alla hormoner i kroppen och att mannen var bortrest..

    Skönt att det går framåt iaf och att det inte var något livshotande..

    Vi har det inte heller så lätt. Har fått 2 barn med gulsot, Mira går det bättre för nu, men vi är tillbaka på BB och solar Zack nu. Gulsoten innebär ju även att de inte har nån aptit. Och efter att också ha träffat en amningsnazist som tvingade på mig en elektrisk bröstpump la jag ner mina amningsförsök. Jag skulle enligt henne köra den flera gånger om dagen, 10 min åt gången. Efter 2 ggr var mina bröst helt kokheta och bröstvårtorna blödde. Och ingen mjölk kom det heller. (förmodligen pga stressen över 2 barn som inte ville äta)

    Ah, well. Vi har noll kontroll över mattider eller nåt nu, vilket innebär noll sömn. Inatt passade en av barnmorskorna Zack så vi fick sova, och oj vilken skillnad när det bara var Mira att ta hand om! Zack har ju en liten mask för ögonen i solariet och han drar av sig den hela tiden. Så vi hade ett 24 tim vakande framför oss trodde vi.. ist fick vi sova!

    Sitter här nu och väntar på barnläkaren som ska ta nya prover. Håll tummarna att det ser bra ut!

  • villsågärna38

    Charlot, oj va tufft ni verkar ha det. Två barn och så gulsot på det. Vilken kämpe du är! Schysst att ni fick sova några timmar och förstår att dy gav upp amningsförsöken. Vad är det för amningshäxor det verkar finnas på sjukhusen egentligen. Huga! Stora kramar till dig och barnen

  • Charlot

    Hej allihopa!
    Hur går det för er? Gravid som nybliven mamma?

    Här är det full rulle hela tiden! Är nyss hemkomna från bvc, imorgon är Zack och Mira 4 veckor gamla. Nu väger de nästan det de ska vid 1 månads ålder, Zack är uppe i 4250 gram och Mira 3855! Vikten har gått spikrakt uppåt!

    Känns inte som om man gjort annat än matat, tröstat, bytt på bebis... En månad går sjukt fort! Min man ska antagligen börja jobba igen på måndag, om han blir inplacerad på nåt projekt. Har inte hört något ännu.
    Jag var fö ensam med barnen från lördag em till söndag kväll när mannen var iväg på jobb i Göteborg, gick ganska bra! *stolt* Mat var 4e timme, dygnet runt, på natten fick man ju ta den som vaknade först o sen hålla tummarna för att nummer 2 inte vaknade förrän ettan var färdigäten..

    Här kommer relativt nytagna foton på mina älsklingar!



    Hoppas ni har det bra allihopa!
    Kram och Glad påsk!!
     
  • villsågärna38

    Oh va söta låter tufft med två, du är verkligen duktig!!! Här går det bra, i v.32 nu och var på tul igår vilket såg jättebra ut. Däremot har lilla Bubblan busfrö lagt sig i säte så nu hoppas vi att hon vänder sig innan v. 36, annars blir det vändningsförsök och om hon inte vänder sig kejsarsnitt. Kram

  • Vårtur2010

    Hej!

    Har inte varit inne på några veckor, varit lite tufft med allt här hemma. Vidar har skrikigt mer eller mindre non-stop och att jag sen ammar, pumpar och ger ersättning med en bebis som bara sovit ca 4 timmar/natt gör att mamman blir helt slut och bara sitter och gråter. Svärmor ryckte in i förra veckan så jag fick sova lite några efm och sen var det ju påsk så då hjälpte sambon till med matningen på nätterna, fördelen med att inte helamma.

    Ligger en bild i mitt galleri från när Vidar var 1 månad, nu är han 6 veckor och väger 4505 gr och är 56,5 cm lång han växer så det knakar nu och de minsta kläderna börjar bli för små, har redan fått börja lägga undan kläder som inte passar längre... 

    Vidar har ont i magen och vi kör med semperdroppar, minifom och har även testat en ny ersättning och nu äntligen börjar han bli lugnare. Har fått sova 4-5 timmar i sträck nu två nätter på rad och känner äntligen att jag börjar bli människa igen Skrattande 

    Charlot: fina bilder på de små liven och jag är imponerad. Vi väntade ju också tvillingar förra året, vet inte hur jag skulle orkat med det öht..

    Kram på er alla 

  • villsågärna38

    Oj va tufft det låter Vårtur. Vilken kämpe du är! Tips från min syster som varit i liknande situation. Har ni testat att helt utesluta mjölkprodukter, både laktos och protein? Funkade för syrran. Finns även behandling med akupunktur mot kolik som jag hört ska kunna funka. Hoppas att ni orkar igenom och så bra att ni har familj som kan hjälpa också. Stora tröstkramar från en som bara har sex veckor kvar nu.

  • Charlot

    Vårtur - känner igen allt du skriver! Här är det också ont i magen som gäller. Minifom, Sempers magdroppar och böja upp benen på Zack så han kan fisa.. (magmassage) Stackarn har såå mycket luft i magen o vet inte riktigt hur han ska få ut den. Går i vågor hur mycket det skriks, och det verkar ändå ha blivit lättare för honom. Mira är också ganska pruttig, men inte riktigt lika illa.
    Finns ju pysventiler (Windi nånting) på apoteket om Vidar har mycket luft i magen som behöver ut? Vi har inte köpt det än, eftersom Daniel är så bra på att få Zack att pysa ändå. Men värt att prova kanske om det är illa? Vad använder du för ersättning till honom? Vi kör på Semper, de fick det från start. Är Vidar hård i magen av ersättningen, så kör några droppar rapsolja i maten! Funkar suveränt, vi hade aldrig klarat oss utan det...

    Utesluta mjölk kommer vi dock inte göra om inte någon av dem visar tendenser till laktos/mjölkintolerans. Det är ju vanligt med utslag etc, syrrans dotter är överkänslig. Visst är det vanligt att vara överkänslig mot mjölk, men jag tycker inte man bums ska dra de slutsatserna så fort bebisarna har ont i magen... De har ju aldrig behövt använda sin mage o tarmar innan, klart det är en del inkörningsproblem!

    Jag vet dock preciiiiis hur du känner dig, jag sitter också ofta och stortjuter! Man blir så desperat när man inte vet vad man ska göra åt det onda, samtidigt som man inte får nån sömn/mat/dusch/paus själv heller. Sent igårkväll gjorde vi något jag aldrig trodde vi skulle göra - satte barnen i bilen o åkte ut o körde... Enbart för att de skulle somna/tystna.. Så inatt blev det inte mycket sömn, jag sov med Mira i sovrummet o hon gnällde o pep i sömnen så jag inte kunde slappna av alls. Mellan 6-9 var hon lite lugnare så då fick jag sovit 2 timmar iaf. Daniel sov i soffan med Zack, som när han väl somnade sov nonstop fram till 5.30 utan att vakna. Då hade han inte ätit sen kl 21! 

    Vi ska få vara barnlediga om 2 veckor nu, då ska vi åka iväg nånstans och bara vara med varandra. Jag har ju suttit instängd mesta delen av min graviditet, och nu är vi instängda på ett annat sätt... Trodde jag skulle bryta ihop totalt för några dagar sen av utmattning, då fixade vi barnvakt. Ska bli så enormt skönt att få en paus! Kommer längta ihjäl mig efter de små, men det får det vara värt! Nu har man något annat att se fram emot också!

    Vad fin han är förresten, lille Vidar! Så stor han blivit! Det går ju enormt fort!

    Härligt villsågärna att det bara är 6 veckor kvar!! Nu kommer det gå undan ska du se, snart är hon här!

    Kram!! 

Svar på tråden "Lite" äldre, äntligen gravid efter ivf, bf våren 2012 ngn mer??