• Nykär15

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    bells123 skrev 2016-02-19 13:09:09 följande:

    De stod att man kunde testa från 7 dagar efter befruktning, och de är väl nu om de är 14 dagar mellan äl och mens? Ser något svagt mitt i mellan kontrollstrecket och "uppsugningsgrejen" . Lyser man under testet så syns strecket tydligare.


    Tycker det låter väldigt tidigt om de skriver så eftersom ägget fäster 5-8 dgr efter ÄL...men har man tur och det fäst tidigt så kanske det funkar då. Men känns som de gör så/skriver så för att tjäna pengar på alla oss som inte kan hålla oss. Jag är en av dem så dömer dig inte på nåt sätt så du vet, har själv beställt detta test för att prova nästa vecka. Men kommer testa på dag 10 efter ÄL.


    Om det syns genom lampa så är det nog nåt, säkert bara för svagt för att ses på bild såhär. Mina första har alltid synts genom lampa och sen blivit starkare för varje dag. Men visat mannen först när de varit synliga utan lampa ;)

  • Nykär15
    bells123 skrev 2016-02-19 13:30:39 följande:

    Ja de är mycket möjligt, företag gör ju allt för att tjäna pengar! Tänkte mest att jag ville ta ett för att jag ska åka iväg i helgen och då är de lite alkohol inplanerat, och hade de blivit ett jätte tydligt plus så hade jag självklart hållt mig till vatten. Men nu blir de inga mer test förrän typ tisdag, gärna senare :P Jäkla slöseri med pengar egentligen. 


    Åh va spännande, hoppas att de är något liknande för mig då! Kommer inte heller berätta något för min sambo förrän de är så jäkla tydligt så de inte går att missa ;) 


    Jag hade tagit nåt glas i din sits, men det är jag det. Jag kommer inte leva som gravid förrän jag faktiskt är det tydligt. Dessutom så tar ju inte fostret någon näring från mamman första tiden för man är sammankopplade. Så tar man inte några mängder så lär det enligt mig iaf inte vara nån fara. Jag var nog nojjigare förr och ville avstå.


    Jag tar kanske  nåt glas vin i veckan eller nån öl, dricker nog väldigt lite ändå.


    Hoppas du får starka fina test nästa vecka och ha det så roligt i helgen!

  • Nykär15

    Vet du någorlunda var i cykeln du är? Så länge ni haft sex de flesta dagarna så har ni säkert inte missat det :)

    Mina test visar tydligast på em, runt 17-18 brukar jag testa.

    Fick mitt första helt positiva någonsin igår! Men har ju fått två barn innan även om de testen då bara visat stegring och aldrig positivt ( förmodligen testat fel tid på dagen då med). Men testade morgon + em förra cykeln med men fick aldrig positivt. Kanske har jag positivt så kort stund att jag lätt missar det?

    Håller tummarna för oss! Min bim är 4/3


    stipe skrev 2016-02-19 21:25:46 följande:

    Känner mig förvirrad. Förra och månaden före det, fick jag inget annat än ett svagt streck hela cykeln. Inte supersvagt utan ändå tydligt. Denna månad har det varit tydligt streck vid slutet av mens och kanske 1 dag efter mens ( vilket det brukar bli?) Sedan var det helt vitt.. efter det började lite svag stegring. Ivrig som jag är testade jag på morgonen (som man inte ska) och fick givetvis vitt.. glömde sen att ta med mig ett test under dagen(samma dag), men senare under kvällen fick jag de tydligaste utslaget någonsin. Sedan det har det bara avtagit. Är det så att jag "missade" stegringen? Vi hade iaf ett hett sexliv denna veckan så man kan ju hoppas


  • Nykär15
    ensamärstark skrev 2016-02-22 12:46:54 följande:

    Vem försöker jag lura? Hålla mig till BIM? Pyttsan! Haha
    Fick detta imorse.. Någon som ser något?


    Nej en testnarkoman går ju bara inte att stoppa....OCH jag ser nåt!!! Grattis!! Gravid


    Vilken dag är du på??


     


    Jag har vart duktig...vid ÄL testade jag bara med två stickor, fick sån känning att nu är det äl och det var positivt direkt! Första gången det hänt (käkade rosenrot denna gång, kanske gjorde skillnad eller så prickade jag stegringen perfekt för en gångs skull bara), sen testade jag dagen efter för att se om ägget släppt och då var det svagare så gissar att så var fallet.


    Är nu på ÄL+4 och längtar till söndag när jag får testa...ÄL +10 då.

  • Nykär15
    ensamärstark skrev 2016-02-22 13:02:14 följande:
    Haha eller hur! Det är bara att inse att jag inte kan låta bli! ;)
    Jag skymtar med något men igår när jag tog test så var det negativt. Så vågar inte hoppas för hört att många får spök på CB. Har beställt hem fler så vågar inte hoppas riktigt ännu! Men vad kul att du ser något !! ;)
    Ja något är där. Men när är BIM?
  • Nykär15
    ensamärstark skrev 2016-02-22 13:20:06 följande:
    BIM är på onsdag. Jag är på ÄL+11 idag

    Ja men det är ju ändå nära BIM då, säkert positivt!


    Jag förstår inte alla dessa spök som alla tror sig få/ eller faktiskt får hela tiden. Har aldrig nånsin drabbat mig och jag lovar, har förbrukat mååååånga test och av flera märken!


     


     

  • Nykär15
    ensamärstark skrev 2016-02-22 13:47:05 följande:
    Jo! O vi har försökt så länge nu. Så vågar inte bli glad o säker förens det är tydligt :) kommer vara långsamma dagar framöver!!
    Jag förstår du vill ha ett starkt! Och det tror jag absolut att du kommer få, försök ta det lugnt och så hoppas jag tiden ska gå fort så du får testa snart igen :) vet hur det segar sig fram...
  • Nykär15
    ensamärstark skrev 2016-02-22 14:06:51 följande:
    Jag ska försöka. Jobbar som en tok framöver så har lite o sysselsätta mig med
    Låter bra, ser fram emot bilder på starkare test från dig om ett par dagar :) kanske till och med digitalt, svart på vitt liksom :)
  • Nykär15
    Fröken W skrev 2016-02-23 08:48:41 följande:

    Hej, jag har gjort en egen tråd om detta men vet att ni i denna grupp brukar vara väldigt aktiva och snabba på att svara så därför skriver jag här med.

    För drygt en månad sedan fick jag mitt första plus. Det har känt jättespännande och roligt. Jag hade väldigt lindriga symtom och tänkte ofta "äsch, jag har nog bara hittat på det där med graviditeten". För att känna mig säkrare gjorde jag några nya tester efter 1-2 veckor, det var ingen tvekan om att de var positiva. Både rfsu och clearblue visade starka och tydliga test.

    Idag är jag i v 11+6 enl. bm men jag själv tror att jag är närmare 9+5.

    Jag såg igår att jag hade ett rfsu-test kvar och i morse när jag vaknade tänkte jag att jag skulle använda det, bara på skoj för att se hur starkt strecket skulle vara nu. Dock blev jag väldigt besviken och orolig när jag såg att strecket var betydligt svagare än sist. Jag såg att det var där utan några problem men det var som sagt väldigt svagt.

    Vad betyder detta? Finns det någon som kan lugna mig eller ska jag börja förbereda mig på det värsta? :(


    HCG sjunker under graviditeten:


     


    Frågor om HCG-nivån!

    Hej,


    Är ett sjunkande HCG-värde alltid tecken på missfall? Kan det vara så att HCG-nivån tillfälligt sjunker för att sedan stiga igen i en normal graviditet?


    Svar

    Hej!
    Tack för din fråga! Ett sjunkande HCG-värde kan vara ett tecken på missfall före graviditetsvecka 10-12. Efter grav.vecka 12 sjunker HCG-värdet åter långsamt fram till grav.vecka 25 till en nivå som i grav.vecka 6-7. HCG-värdet ligger sedan där på en relativt konstant nivå fram till förlossningen. Vid misstanke om utomkvedsgraviditet, kan HCG-värdet följas och vara till hjälp vid diagnostik.


    Med vänlig hälsning


    Maria Hallström
    Barnmorska

Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester