• WildaMathilda

    Jag bor ju i en förort så jag går där, men gör ultraljuden på Ultragyn vid Odenplan. Men jag har bara hört gott om MamaMia så det spelar nog ingen roll riktigt var man går hos dem.
    Förresten, alltid något positivt med ÄD: man får fler ultraljud då. Kul att se bebisen lite oftare med andra  ord!

    Kram


  • WildaMathilda

    Ja, nära är absolut bra. Vår MVC ligger så nära hemmet så vi ber om morgontider när vi ska träffa BM. Skönt att åka dit innan jobbet liksom.
    Jag har gjort två rutinultraljud och så gjorde vi KUBB-UL också. Först tänkte vi hoppa över det för vill ju ha vårt barn hur som helst. Men så påpekade Paltkoma att om vi gör KUBB så skulle vi ju få se bebisen en extra gång... Smart tänkt Eller om det var vi som var osmarta, hahahaa! Så då bokade vi in KUBB också i alla fall.
    Så totalt tre ultraljud och så har vi ett till i vecka 32.
    Ja, sen gjorde jag ett VUL i vecka 8 för att se hjärtat också.

    kram


  • WildaMathilda

    Jo, allt väl. Inte så stor mage en det trycker en del mot lungorna så jag gissar att bebisen tar upp plats "inåt" istälelt för utåt, hahahaa!
    Jag började må illa redan i vecka 6 sen höll det på till vecka 13 ungefär. Kräktes bara en gång men så lade jag mig ner så fort jag mådde illa ala andra gånger också. Och så var jag jättenoga med att äta lite då och då. Det gjorde att jag "bara" mådde illa, hihihi!
    Men oroa dig inte. Det går nog bra. Tänk på att "mata" med progesteron bara. Det är det viktigaste tror jag för det är ju det som fostret lever på i början innan moderkakan tar över.
    När ska ni till BM? Jag har visst lyckats missa det... Och vilken vecka är du i nu? Jag är i vecka 26 (ny vecka varje onsdag för min del).

    Kram  Solig


  • WildaMathilda

    Åh, det är så jobbigt när det inte blir som man vill. Vi hade nog gjort som er, väntat lite till så att det känns mer säkert när man väl gör ultraljudet. Inte så långt kvar till mitten av oktober. Kul! Och det är klart att det ska gå till KUB-test också!

    Kram


  • WildaMathilda

    Hola!

    Jo, det är ett tecken tycker jag allt! Jag åt också massor av konstiga saker i tid och otid i början (nu med men mycket mindre portioner och inte lika mycket). Blev galen i saltlakrits och kalkonpålägg (inte samtidigt, dock). Det hände att jag vaknade på natten och var hungrig och tog två-tre skivor kalkonpålägg... Just då smakade det ljuvligast på jorden, hahahaa!
    Så du har typiskt gravsymptom!

    Ta hand om magen! Och trevlig helg du med!

    Kram


  • WildaMathilda

    Hola!
    Tackar som frågar! Jag mår strålande. Det känns så skönt att känna sig "normal" (inget illamående och sånt)och magen är inte så stor heller så jag kan göra det mesta. Just nu är det mycket "boande" hemma. Fixar rum på övervåningen med allt vad det innebär med val av tapeter, spackling, städning, tapetsering etc. Och så ett förråd som ska isoleras och inredas men snickaren kommer aldrig så nu ska vi kanske göra allt själva istället... Och allt vi äger står i vardagsrummet, hahahaa! Och självklart vill vi få allt klart innan jul så att vi kan slappna av och fokusera på bebisen sen. Mycket med det jordiska... Men idag har vi beställt barnvagn och beställt lite kläder på nätet i alla fall. Tjohoo!
    Hur går det för dig? Skönt att höra att du är sjösjuk, hihii! Då kanske din kropp producerar en hel del progesteron själv och det är ju alltid ett härligt tecken! Och dålig matlust är också bra (ur vårt perspektiv i alla fall ).
    När är ditt ultraljud? På onsdag väl?

    KRAAAM!


  • WildaMathilda

    Åh, nästa måndag... Vad lååångt dit. Måste kännas som en evighet! En dag i sänder är nog en bra strategi. Men bra att göra i 8+0 för  vid det laget borde de tydligt se hjärtat.

    Det blev en Brio Happy. Först hade vi tänkt oss en kombivagn men insåg att liggdelen var så liten då. Så det blev en sittdel och en liggdel istället. Bara att byta när det är dags sen. Det känns jättebra. Lite depprockers över det hela dock eftersom vi inte kunde komma på någon annan färg än svart och grått. Liggdelen i svart och sittdelen i mörkgrått. Glatt värre, hahahaa!

    Kram


Svar på tråden ÄD gravida lattemammor i Stockholm - nr 2