Vegetarisk jul-recepttråd
Här samlar vi endast recept, resterande snack hålls i prattråden
Här samlar vi endast recept, resterande snack hålls i prattråden
Jag kastar in en av mina måsten.
Senapsaubergine
1 stor aubergine (350-400 g)
Senapsmarinad:
1 dl senap
2 tsk salt
2-3 msk socker
1 msk vinäger
1 dl olja
½-1 dl vatten eller sojagrädde
1 dl hackad dill
Skala auberginen om du vill och skär den sedan i strimlor (5-7 cm långa, 1-2 cm breda och 1 cm tjocka). Koka strimlorna mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Blanda ihop senap, salt, socker och vinäger. Vispa i oljan. Blanda i vatten eller sojagrädde till lagom lös konsistens och tillsätt dillen. Lägg auberginen i marinaden och låt stå minst några timmar, gärna över natten. Passar utmärkt på julbordet i stället för senapssill.
trettioplus, det låter jättejuligt och gott!
Jag har haft den flera(2-3) veckor utan att den sett konstig ut eller luktat, men längre har jag inte provat.
Just ja, tabouleh (stavning?) brukar jag göra också, bryter av fint, och så rödkålssallad på färsk kål, apelsin och solrosfrön.
Idag har jag provätit grönkål/trattispajen, klart godkänd, lagat tabouleh, rödkålssallad med apelsin och senapsvinägrette, Jansson i ugnen och i den hade jag potatis, lök, grädde, krossad kryddpeppar och hackad kapris.
Ser fram emot allt det goda