Inlägg från: PrickenoGrodan |Visa alla inlägg
  • PrickenoGrodan

    Då var våra "Januaribebis 2012" bebisar här

    roxylady skrev 2012-02-22 15:15:58 följande:
    Till alla som svarade på mitt frustrerade inlägg från inatt:Tack för era svar! Känns skönt att det finns fler som känt lika! Man känner sig så elak som vill vara ifrån sitt lilla knyte när det blir såhär.. Samtidigt som man faktiskt inte vill. Konstig känsla som sagt.Hur som.. jag ammar inte, så han får ersättning. Nu NAN PRO 1. Han får både Sempers droppar och Minifom.. men ingenting hjälper. Sempers droppar hjälper ju bara magen i schack och inte mot gaser och spänd mage. Vi ska be om recept på mjölkfritt om detta inte gått över i helgen.. för då har han fått minifom i en vecka som BVC bad oss att prova. Tyvärr hjälper ingenting just nu.. han skriker så fort han är vaken.. Låter som att något smärtar något så fruktansvärt.. gör ont i mig när han skriker sådär.. Ja det är jätteskönt att vi kan hjälpas åt! Hade gått under annars. Så skönt att sambon har semester så man som sagt inte är ensam hemma om dagarna.Får se om det blir bättre.. borde man ringa läkaren annars? 

    Du kommer nog att få köpa första burken själv, det fick vi göra till storebror. Om det hjälper får man recept men det kan ju ha ändrat sig. Skulle inte vänta till efter helgen. Minifom ska tydligen inte ha så stor effekt så jag skulle nog ta nästa steg. Problemet med den mjölkfria ersättningen är att den smakar blä och många bebisar vägrar byta rakt av därför kan man behöva slussa in den genom att ta lite mjölkfri blandat med den vanliga. Den mjölkfria ersättningen heter nutramigen eller profylac.
    LillaEko skrev 2012-02-22 13:11:45 följande:
    Jag fick rådet av Bvc att utesluta all mjölk ur min kost en vecka för att se om Stella blir bättre i magen. Någon mer som gjort det? Tänkte jag kunde få tips på vad jag ska äta.

    Jag gjorde det med storebror då han vart allergisk mot mjölk, han var dock över halvåret. Har tack och lov växt bort. Du kan äta sojayoghurt, den med fruktsmak är ok men ej naturell. Smör/margarin funkar ju med becel eller Carlshamns mjölkfria. Grädde kan du ersätta med havreprodukter. Gå in på tråden för mjölkallergi-bebisar där kan du få bra tips. Var observant på typ leverpastej, färdigmat, kakor, korv då sådant kan innehålla mjölk.
  • PrickenoGrodan
    zatori skrev 2012-02-22 16:00:41 följande:
    Min lilla tjej är väldigt rödprickig och bvc-tanten misstänker eventuell komjölksallergi. Ska först testa att smörja med kortisonsalva i en vecka och om det inte blir bättre ska jag utesluta alla mjölkprodukter i två veckor. Men det är ju så svårt. Det känns som det är någon form av mjölk i nästan ALLT! Så jag behöver också få tips på vad man ska äta. 

    Min son var också rödprickig. Kortison hjälper men är det mjölkallergi kommer det ju tillbaka på en gång.
  • PrickenoGrodan

    Mjölkfri mat: Taco (man får inte ta gräddfil och ost), köttfärssås och spaghetti, köttbullar (de flesta färdiga är mjölkfria alt byt ut mjölken i de hemgjorda mot solhavre eller imat), wok, pannkakor gjorda på solhavre och stekta i mjölkfritt smör, köttgryta. Har man såser baserade på grädde som är varma och med lite smak på (dvs kryddiga) fungerar det bra att byta rakt av mot imat. Ev. kan man behöva reda av. Soppor fungerar också att byta ut grädden mot imat. Det smakar lite annorlunda med imat (lite havre) men om man kryddar så går det bra. Carlshamn har någon form av mjölkfri visp"grädde" som går att äta om man vill ha till efterrätter. Svåraste är kalla såser som är baserade på gräddfil eller creme fraiche där finns inget bra alternativ. Lika så är ost svårt att byta ut. Ska finnas någon mjukost som är ok men kommer ej ihåg vilken, de flesta mjölkfria ostar är inte goda. När det gäller yoghurt tycker jag att de havrebaserade alternativen var hemska medan sojafruktyoghurt var ok. En del färdiga bearnaisesåser är mjölkfria. Majonnäs är mjölkfri men inte lättmajon. Se upp för saker med vasselpulver, skummjölkspulver. Vegetabiliskt margarin kan innehålla mjölk medan vegetabiliskt fett är mjölkfritt. Laktosfria produkter fungerar ej. Undvik också får- och getmjölk. Fråga gärna om det är något, kanske man kan vara till hjälp.

  • PrickenoGrodan
    Buzan skrev 2012-02-22 17:57:05 följande:
    Tror jag har fått min mens! :( Men jag vet inte, känns så tidigt. Idag är det exakt en månad sedan förlossningen. Och så ammar jag ju dessutom, men det kanske inte spelar någon roll. Efterbörden hade ju knappt hunnit försvinna. Kan man få mens såhär snabbt, eller kan det vara något annat? blir ju lite orolig...  :-S 

    Kanske fortfarande är avslag? Kan ju komma och gå lite.
  • PrickenoGrodan
    stjierna skrev 2012-02-22 18:27:17 följande:
    Alltså, what the.. "Emmaljungas ståbräda är lätt att montera." I HELVETE HELLER. Någon som har tips innan jag o sambon separerar pga detta j-vla möget?!?!

    Tyvärr inte, men kan säga att jag svor då jag monterade teutonias.
  • PrickenoGrodan
    roxylady skrev 2012-02-22 18:07:14 följande:
    Min BVC-sköterska sa att funkar inte minifom på en veckas försök med det så skulle vi få recept på mjölkproteinfri ersättning från apoteket. Så det verkar ju som att vi kommer att få det i med att hon sa det. Trots att det är första gången. Ja vi får nog ringa imorgon om det här fortsätter i natt. Okidoki!

    Vad bra! De kostar ju 200kr burken annars.
  • PrickenoGrodan
    zatori skrev 2012-02-22 19:20:24 följande:
    Ja, det gör ju det. Det är därför jag testar med salvan först för då ser jag ju om en vecka när jag slutat med den om prickarna kommer tillbaka och då är det ju antagligen mjölkallergi eller något annat fel. Konstigt nog så har prickarna nästan förflyttat sig från ansiktet ner på bröst/mage nu. Hon har fortfarande i ansiktet också, men inte alls lika mkt som tidigare.

    Tyvärr kan jag ju säga att det var just på bröst/mage och även rygg som prickarna var mest : (
  • PrickenoGrodan

    [quote=63664167][quote-nick]roxylady skrev 2012-02-22 20:41:19 följande:[/quote-nick]


    PrickenoGrodan skrev 2012-02-22 18:33:08 följande:
    Vad bra! De kostar ju 200kr burken annars.
    Ja men verkligen! Passade på att fråga senast då jag hade hört att de var så dyra :S Att de är så dyra egentligen? Suck. Vet du hur mkt rabatterat man får med receptet?
    Då vi fick recept, tror inte det ändrat sig, var det sex burkar för 120kr. En burk är väl ungefär som ett paket vanlig ersättning. Så detta blir ju billigare...
  • PrickenoGrodan
    tiiitti skrev 2012-02-23 18:12:04 följande:
    Nu har vi börjat ge miniform. Hoppas de kan få gossen att få ut gaserna i magen, så han kommer till ro och kan sova.Imorn ska min mamma ha Fabian några timmar på kvällen så jag och sambon kan gå ut och äta. ska bli skönt att få lite egentid ihop, de behövs.Hoppas allt bra med er och era bebisar.

    Har du provat sempers magdroppar och massage? Hoppas ni får en trevlig kväll. Låter underbart!
  • PrickenoGrodan

    Här är nätterna helt ok och har varit från början. Åh andra sidan sparkade han aldrig på nätterna när han låg i magen heller. Han har fakttat att det är natt. Oftast somnar vi runt 22.00 och sover till runt 02.00 och sen till typ 04.00 eller 06.00, lite olika det där. Mitt problem är att storebror vaknar runt 06.30 så då går vi upp även om lillplutt skulle kunna somna om och jag skulle lätt kunna sova många timmar till. Idag är storebror hemma. Tycker dessa dagar är lite tuffa. Men idag tänkte jag att vi åker en sväng till biblioteket. Jag orkar nämligen inte springa runt och leka polis hela dagen. Så tacksam för att vi har 25h/veckan på förskolan. Han har ju sådant stort behov av att leka med kompisar (snart 4 år).

Svar på tråden Då var våra "Januaribebis 2012" bebisar här