Inlägg från: PrickenoGrodan |Visa alla inlägg
  • PrickenoGrodan

    Då var våra "Januaribebis 2012" bebisar här

    stjierna skrev 2012-02-14 18:29:51 följande:
    Olivia har åkt på koliken från helvetet. 20.00 sharp börjar hon och det är full kaos från första sekunden och sen är hon okontaktbar i 2 timmar. Stackarn panikskriker o "krampar" med benen och ingenting hjälper. Hon äter o bajsar bra, så det beror nog inte på det. Hon rapar bra och får Minifom så det verkar inte vara luftproblem heller... Och senaste dagarna har hon börjat spy efter måltiderna också.. :/ Jag har faktiskt kontaktat en doktor som är specialiserad på spädbarnsakupunktur här i stan och vi ska dit på torsdag för konsultation..

    Har du testat mjölkfritt om inte så skulle jag göra det direkt.
  • PrickenoGrodan
    LillaEko skrev 2012-02-14 15:00:45 följande:
    Precis anmält mig till babysim, och får hoppa in redan på måndag :)Spännande, men nervöst insåg jag nu, hur duschar man före och efter?!?Och tänk om hon hatar det.Ni som har barn sen innan, har ni gått på babysim?Vad gör man, hur går det till före och efter, något man ska tänka på?Badblöja och byxa fanns att köpa på badet. 

    Oj, ska de inte vara minst 3 månader???
  • PrickenoGrodan
    PrickenoGrodan skrev 2012-02-14 20:24:31 följande:
    Oj, ska de inte vara minst 3 månader???

    Läste att de kunde vara 6 veckor men att de flesta rekommenderar från 3 månader. Vi gick med storebror och det var jättemysigt. Ska gå med plutten också hade vi tänkt. Vi hade med babyskyddet när vi bytte om, jag la plastad frotté i så det inte skulle komma kiss. Bebisarna duschar inte före utan bara efter så då gäller det att snabba sig. Första gången är det en del som inte är så roade och de orkar oftast bara en kvart i början.
  • PrickenoGrodan
    Buzan skrev 2012-02-15 00:40:59 följande:
    Nån mer som har en bebis som MÅSTE snutta på titten till söms! Har försökt ett bra tag nu med nappen men han blir inte nöjd förrän han får tutten, fastän jag vet att han är mätt! Såhär är det varje kväll! Ska man låta han få göra det eller vänja av honom det? Vill ju inte att detta ska fortsätta när han blir äldre! :P

    Det är ingen fara! Du kan vänja av med detta när han blir större. Tänk på att du är tryggheten för honom. För inte så länge sen låg han tryggt i din mage och hörde dina hjärtslag. Tro mig de blir större och då kan man införa tydligare rutiner som bygger på hur man vill ha det. Nu är det nog så att din lilla bebis som bestämmer annars blir han nog inte nöjd. Så mitt råd är att låt honom snutta om det är det han vill, du ger honom trygghet. Snuttandet handlar inte bara om mat när de är så här små.
  • PrickenoGrodan

    6veckor och 3 dagar och idag var det bvc-dags igen. Nils vägde 4490g och var 56cm lång. Ökat 2 cm och 580g på 2 veckor. Jag firade med en semla (hmm eller var det fler...).

  • PrickenoGrodan
    Veladis skrev 2012-02-15 14:55:12 följande:
    Lång kille!Semlor gillas här också! 

    Ja, han är lång och tjock om kinderna! Men hans pappa är ju inte direkt kort...blir nog minst i familjen en vacker dag.
  • PrickenoGrodan
    Scorpio skrev 2012-02-16 09:47:16 följande:
    Någon som vet vad detta beror på?I förrgår och igår ammade jag Enja och struntade i sonden. Hon har varit lugn och nöjd. Men inatt har hon bökat runt, sugit på fingrarna fast hon har vägrat suga på bröstet (hon åt dock när hon skulle äta, även om det var lite), sen har hon också kräkts typ 1-2 tim efter varje måltid och det såg ut som skum och vita slemklumpar, ingen vanlig spya alltså. Dessutom verkar hon lite lösare i magen idag med mörkare bajs! Något fel på henne eller får hon inte i sig tillräckligt med mat från mig? Vad tror ni???

    Prata med bvc! Men min teori är att kräket inte är någon fara, Nils brukar också ha sådant kräk när det har gått ett tag sedan han åt. Misstänker att det börjat brytas ner och blandats med magsaft. Bökandet kan ju bero på att maten åker upp och ner i halsen eller magknorr. Nils kan vara så där och då vill han inte ta bröstet. Ang mörkare bajs vet jag inte, löst är det jämt här (nästan som vatten med lite gryn i ). Har hon fått ersättning tidigare i sonden? Men som sagt kolla med bvc eftersom hon är prematur.
  • PrickenoGrodan
    FruOlsson1 skrev 2012-02-16 09:24:36 följande:
    Har en fråga, vågar man ta sin lille till ett mindre köpcenter? Enligt min BVC-tant så ska man absolut inte pga influensan o RS-virus. Aaron är idag 6 v och jag har knappt lämnat huset . Hur gör ni andra ?

    Vi undviker stora folksamlingar men har varit lite överallt. Storebror har redan varit sjuk och det smittade plutten. Ligger dom i vagnen är de ju rätt skyddade.
  • PrickenoGrodan
    Empa86 skrev 2012-02-16 12:58:05 följande:
    Haha ja känner igen det där med sölet! Blir det bättre med tiden?

    Jag tycker att det blir bättre med tiden! Gillar inte heller att amma bland folk men man hittar sina knep för efter ett tag orkade jag inte "springa" hem bara för att det var matdags.
  • PrickenoGrodan
    C R skrev 2012-02-16 13:44:00 följande:
    Min ögonsten skriker nästan all son vakna tid. Hon är så arg! Pratade med bvc som först sa att jag skulle prova att utesluta mjölkprodukter. o ev ge ett mål ersättning för att se om hon inte blir mätt av amningen. Sen fick hon höra när Julia drog igång o skrek. hon trodde då att hon bara är arg. Sen eskalerar det o hon kan inte kontrollera det utan blir hysterisk istället. Detta är så jobbigt. Jag kan dessutom inte.lägga ner henne utan bär jämt. På natten sover hon på mig. Tycker synd om grabben på 4 år men han är så duktig o sysselsätter sig mycket själv. Jag blir helt slut av detta. De sista två dagarna har hon börjay använda mig som napp också. Nu blev det mycket klagan. Tur är att hon inte skriker på natten i alla fall.

    Fast jag skulle nog prova att utesluta mjölkprodukter för att se om det hjälper. Varför skulle hon vara arg all sin vakna tid? Är hon verkligen inte mer hungrig då? Min lillplutt kan ibland bli hysterisk och man tänker att hungrig kan han ju inte vara för han åt nyss men när man provar äter han mer (inte myssnuttar).
Svar på tråden Då var våra "Januaribebis 2012" bebisar här