Inlägg från: PrickenoGrodan |Visa alla inlägg
  • PrickenoGrodan

    Då var våra "Januaribebis 2012" bebisar här

    Zaarah1984 skrev 2011-12-30 12:30:52 följande:
    Här hemma har vi en liten tjej som börjar få magknip. Hon skriker inte men ligger och gnyr och har svårt att komma till ro så från och med idag testar vi Minifom och hoppas det hjälper. Tycker så synd om henne.
    Hoppas att det blir bättre snart.
  • PrickenoGrodan
    minjalin skrev 2011-12-30 13:40:50 följande:
    Jo det med, och tänk då på att om du ammar måste du ta bort ALLT mjölkprotein ur din kost. Vi testade en vecka för det var vad bvc sa att man ksulle märka skillnad på men det blev ingen skillnad och när han var 3 mån var koliken borta så det var vanlig 3 mån kolik.

    Har hört ett par veckor utan.
  • PrickenoGrodan
    LillaEko skrev 2012-01-06 22:33:00 följande:
    Grattis MissT här också :)

    Stella har som "hets-ätar-perioder" någon som känner igen sig? Hon vill bara tutta och äta hela tiden liksom, går max typ 10 min mellan i typ 2-3 tim. Detta sker typ 1 gång per dag. Och helt klarvaken.
    Ja, så var storebror! Det lugnar sig när de blir större. För vår del var kvälllarna ett enda långt ammande.
  • PrickenoGrodan
    LillaEko skrev 2012-01-07 10:31:59 följande:
    Lilla Pricken: va skönt. Började först grubbla på om hon inget fick i sig...trots att jag kan få ut mjölk. Sen började jag grunna på om de kan få i sig för mycket på en gång.
    Men sen är hon ingen stor ätare på fm utan kanske äter "ifatt" det sen då.
    Storebror åt ofta inte så länge och dessutom kräktes han mycket en period. Var precis som du orolig att han inte fick i sig det han skulle. Var supernervös inför bvc-vägning. Men på en vecka hade han gått upp 500g Skrattande! Ett tag åt han jättemycket på nätterna och rapade fram till tre på em innan han vile ha mer. Lillebror äter inte lika ofta men tar god tid på sig. Nej, nu måste jag byta blöja. Har ännu en gång lyckats få en som konsumerar blöjor i snabb takt.
  • PrickenoGrodan

    Här går det bra! Amningen funkar jättebra, inte ett sår så det är skönt. Han har, peppar peppar, sovit de två senaste nätterna. Naturligtvis har han vaknat för amning ca 3-4 timme men somnat om direkt. Annars sover han mest och bajsar. Är inte så snuttig som storebror var. Vi får se hur vikten är imorgon då bvc kommer på hembesök. Sist vägde han 2680g. Lägsta vikt vi har är 2590g (vägde 2810g då han föddes).

    Ni som har skrivit in er i födelsetråden, kan inte ni lägga till vilken vecka er bebis kom i också?

  • PrickenoGrodan
    fabler skrev 2012-01-09 17:31:39 följande:
    Linnéa vägde 3309g och var 49cm när hon kom ut och 3180g idag. På fredag får vi hembesök av bvc, vi fick välja själva om vi ville ha hembesök eller inte.

    Lägger gärna till det i födelse-tråden. Vilken vecka är hon född i?
  • PrickenoGrodan
    Frökenolson skrev 2012-01-09 17:06:16 följande:

    Har varit på bvc idag, ingen större viktuppgång tyvärr bara 80g. Ser man på en veckan blir det ju 280, men det är ju bara 80+ sedan förra tisdagen 280 sedan måndagen... Så både bra och dåligt antar jag..
    Måste tillbaka och kolla på fredag så han har gått upp mer då.. Känns verkligen som han väger mer nu, att man kan ha så fel.. Han äter dessutom jättebra, och skiter därefter, och det skall man ju se som positivt ;)

    Men nu får jag väl mata honom ännu mer efter amningen i  några dagar och se om det händer något...

    HUr går det för er andra med bebisarnas vikt?
    Lilla pricken: det verkar ju gå bra för eran skrutt!   
     

     


    Ja, det känns bra. Med storebror var första halvåret en dröm sen hade vi en jättejobbig period då han utvecklade bla mjölkallergi (det har dock vuxit bort) så jag vet att det kan komma bakslag men just nu njuter jag av varje sekund.

    Imorgon skulle ju bvc komma på hembesök men de ringde nyss och meddelade att sköterskan var sjuk. Vi fick dock komma ner och väga plutten så det ska vi göra. Nej nu ska jag försöka ta tag i lite jobb. Skulle egentligen ha jobbat idag och imorgon men det blir inte alltid som man har tänkt sig.
  • PrickenoGrodan
    LillaEko skrev 2012-01-09 22:09:23 följande:
    Vi har också varit på Bvc idag. Stella hade gått upp 120g sen i tors så väger nu 3262g.
    Bvc-tanten va jättenöjd med det!

    Vad skönt! Har precis varit på bvc. Nils väger nu 2860g. Det är +50g sen födseln och +180g sen i torsdags så jag andas också ut.
  • PrickenoGrodan

    Nej, har ingen ersättning hemma. Var inställd på att amma och skulle det inte ha funkat hade jag skickat maken till affären. Bvc lät lite förvånade igår att jag bara ammade. Annars har man ju fått intrycket av att de ska vara så himla amnings-fanatiska.

    Kan ju tillägga att min erfarenhet kring ersättning inte är så bra då storebror vägrade flaska tills han var 9 månader. Det var bara att amma på : )

Svar på tråden Då var våra "Januaribebis 2012" bebisar här