Inlägg från: Anonym (Barn?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Barn?)

    Vill inte ha 5-6 barn!!

    anzita skrev 2011-12-25 14:58:11 följande:
    OK, han var en helt annan när ni gifte er.
    Och nu? Du ser varningstecknen men vägrar inse allvaret?
    Vill du få förståelse, att det inte GÅR att lämna sin man?? Det kommer du inte att få här. Sök dig till en likasinnad som din man, kanske någon präst i hans församling. Då får du säkert förståelse för att du inte alls ska tänka på att skiljas.

    By the way, du kommer inte att kunna förändra din mans synsätt. Han har sin tradition och sin familj som påverkar honom mer än du anar. Så stannar du, fine. Bli olycklig. Det finns många som har gjort precis som du är nu på väg att göra och har fått ångra sig bittert.

    Men kom ihåg att du ännu har chansen att välja ett annorlunda liv. 
    Desto mer jag tänker på det, desto argare blir jag. Tack allihop som svarat, jag tror att jag ska försöka lämna honom! Det blir inte helt lätt, men jag vill hellre ha en utbildning och jobba än att stanna hemma och föda massa barn. Visst, det finns de som gör det, frivilligt, då är det ju okej! Men jag vill också välja!
    Jag ska prata med honom, Nu.
  • Anonym (Barn?)
    Anonym skrev 2011-12-25 15:01:16 följande:
    Jag har bara en sak att säga: Spring! Varningsklockorna ringer - nej, de dånar! Såklart ska du har rätt att studera och skaffa dig jobb och karriär! Du ska inte behöva skaffa barn mot din vilja!

    Såklart kan du skilja dig. Varför hävdar du att du inte kan det?
    Jag vet inte om jag kan ta upp det här ... Men det handlar mest om vad som kan hända, och vad hans föräldrar tänker göra.
    Min man har själv inte sagt något hotfullt eller så, men hans mamma sa att om jag lämnar honom så ska jag aldrig få bli lycklig med någon annan. Och hon skulle minsann se till så att det skulle bli så. Mer kan jag inte säga. 
  • Anonym (Barn?)
    Anonym (svensk?) skrev 2011-12-25 15:11:45 följande:
    Men alltså, har ni tänkt på att TS och familjen kanske inte ens är svenskar? För de flesta svenskar låter det hon beskriver helt sjukt men i vissa andra kulturer är det normalt
    Jag är svensk,  men min man och hans familj är inte det. Jag har försökt att acceptera hans religion, men det är otroligt tufft, och jag tror inte att jag kan klara av det längre. Mina föräldrar lever inte, så jag har ingen jag verkligen kan lita på! Jo, det finns en person... men det är en man, så honom får jag inte prata med för min man. Dessutom så bor han i Sverige, och jag i USA...
    Jag vet inte hur jag har låtit mig själv utsättas för det... Jag är verkligen svag.
    Queenie70 skrev 2011-12-25 15:18:07 följande:
    Tycker det låter som en synnerligen dålig idé att prata med honom nu. Du utsätter då dig själv för fara. Planera istället din flykt på ett smart sätt utan att han vet om det. Han kommer aldrig att ändra sig eller acceptera att du försöker lämna honom. Givetvis går det att lämna honom, men du måste lösa det själv. Kontakta socialtjänst och kvinnojour där du bor för hjälp.
    Tack för eran hjälp! Jag vågade inte prata med honom, eftersom jag gjort det förr och han blir alltid arg, och efter det säger han förlåt och vill skaffa barn. Men hur ska jag kunna fly?

    Jag vill bara tillägga att vi inte bor i någon stor stad eller så. 
  • Anonym (Barn?)
    Anonym skrev 2011-12-25 15:39:30 följande:
    Även i USA borde det finnas någon typ av kvinnojourer som du kan vända dig till? Svenska ambassaden? Svenska kyrkan? Tydligen så kan du ju iallafall använda internet oövervakad och därigenom borde det finnas möjlighet till "räddning".

    Tipset att inte berätta något om dina planer för din man är nog bra, för anar han att du vill lämna honom så kanske han börjar övervaka dig som en hök. Smid dina planer i hemlighet, låt honom inte ana något om du tror att det är farligt.
    Han tror inte att jag har någon anledning till att fly, och jag får använda internet, men måste radera historiken eftersom att han är där och tittar. Han tror ju att vi lever det nästan perfekta livet (bara barn som fattas), så varför skulle jag ha planer på att fly..? Så jag får använda internet, handla osv. Men om jag ska handla måste en tjejkompis med eller så ska han prata i telefon med mig under hela den tiden som jag är borta. Annars kanske jag "råkar" skaffa barn med någon. Han säger själv att frestelsen alltid finns, och att det är hans uppgift att håla djävulen borta från mig. 
  • Anonym (Barn?)
    happyanna skrev 2011-12-25 15:48:25 följande:
    Jag kan förstå att det känns väldigt jobbigt för dig. Men som du precis skrev, det är ju i slutändan upp till dig hur många barn du vill ha. Om han inte accepterar det så anser i alla fall jag att du bör överväga att ge honom ett ultimatum. "Antingen så accepterar du att jag inte vill ha 5-6,eller så måste det helt enkelt ta slut nu..."  Lycka till!
    Jo, men han tror att jag är för ung för att förstå. Därför tror han att vi inte har problem. Dessutom säger han att barn löser alla problem ...
  • Anonym (Barn?)
    Queenie70 skrev 2011-12-25 16:00:04 följande:
    Vänd dig till svenska konsulatet och fråga vad för slags hjälp du kan få eller vad de råder dig till att göra.
    Mejlar eller ringer man dit ?
  • Anonym (Barn?)
    Anonym (svensk?) skrev 2011-12-25 16:03:15 följande:
    Hur hamnade du i det här träsket från början? Är du uppvuxen i USA?

    Det låter nämligen som om din man är regelrätt sjuk, har vanföreställningar etc. Inte "bara" konservativ och dominant, vilket är illa nog...

    Hur du kan kalla honom underbar i din trådstart, övergår mitt förstånd.

    En bekant till mig, gifte sig med en man som också blev väldigt svartsjuk och kontrollerande efter ett tag. Det slutade med att han såg djävulen i sovrummet och sådana grejer. Han fick medicin sen och blev bättre, men inte helt bra så de separerade.
    Jag är född i Sverige, men när jag var 3 år flyttade vi till USA (pappa fick jobb osv). Jag skulle flytta tillbaka när jag fyllt 18, men jag hann aldrig. Jag gifte mig.
    Jo... han är underbar, på sitt sätt. Han förstår ju inte att han "skadar" någon. För honom är detta normalt, men jag som växt upp i en familj där man inte blir tvingad till något, har svårt att förstå detta.
    Jag hade inte tänkte berätta, men när jag var 15 år så var jag djupt förälskad i en kille, även han var från Sverige men bodde i USA. Vi hade bestämt oss för att flytta ihop när vi blivit lite äldre. Kanske t.om flytta tillbaka till Sverige. Jag blev gravid, med hans barn, men fick missfall. Så det minnet jagar mig hela tiden... Jag har inte berättat för min man. Killen som jag var förälskad i flyttade (till andra sidan USA), och vi träffades inte längre. Men höll kontakten via telefon. När jag sedan gift mig fick jag inte längre prata med honom, men jag vet att han bor i Sverige idag. 
  • Anonym (Barn?)
    Anonym skrev 2011-12-25 17:35:47 följande:
    Hur kommer det sig att ni har ett svenskt tangentbord med å,ä ,ö i USA?
    Det har vi inte.
  • Anonym (Barn?)
    Queenie70 skrev 2011-12-25 17:46:42 följande:
    ..och hon skriver ju och uttrycker sig väldigt bra på svenska med tanke på att hon bott i USA sedan hon var 3 år
    Jag har svenska föräldrar och kompisar. Mitt första språk var svenska, och min mamma pratade alltid svenska med mig. Pappa tyckte dock inte att det var så viktigt. Dessutom finns det svenska skolor i USA ... 

    Engelska kan jag också väldigt bra! Så det spelar ingen större roll vilket språk jag skriver på. 
  • Anonym (Barn?)
    Anonym skrev 2011-12-25 17:56:26 följande:
    Om ni inye har det hur kan du skriva å ä ö i ts då?
    Anonym (really though?) skrev 2011-12-25 17:46:55 följande:
    1. Man kan enkelt ändra inställningar på dom flesta datorer till svenskt tangentbord.
    2. Jag är i USA men har en svensk macbook. Det är knappast en omöjlighet eller ens speciellt svårt att fixa.... 
    Det finns ett sådant tangetbord i datorn som man kan klicka på. Sedan har jag kopierat äåö och har de i anteckningar i datorn. Lite krånligt, men inte så jobbigt!
     
Svar på tråden Vill inte ha 5-6 barn!!