• k girl

    fortsättningstråd: vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Scorpio, bara en tanke... tar hon rätt tag nu när du inte har amningsnappen?

  • k girl

    Carla: Här på föräldrautbildningen får vi undervisning i hur viktigt det är att möta spädbarnets behov och att se skriket som ett uttryck för det behovet. Jag är för övrigt helt inne på din linje och vi har försökt möta Hugo och hans behov i möjligaste mån. Sen råkar han vara en lite halvklängig, blyg kille som knappt pratar (och har det inte lossnat innan 2,5 kommer vi att be om remiss till logoped), men hans far var tydligen likadan... började prata först i fyraårsåldern och mådde jättedåligt på dagis. Trygg är han dock. Inte självständig, men trygg. Det brukar ju blandas ihop.

    Sonen hade också variga ögon och det berodde på trånga tårkanaler. Det kan bli nödvändigt att medicinskt skölja tårkanalerna om de är väldigt trånga, på mig var de tvungna att öppna tårkanalerna med någon tråd, fråga mig inte hur det går till. Det kan hjälpa att massera försiktigt med fingertoppen i ögonvrån, alltså strax under tårkanalen.

  • k girl

    ...ska tillägga att sonen har ett finfint "gummiband", men somliga situationer gör honom osäker.

  • k girl
    Stinis83 skrev 2012-03-23 12:14:11 följande:
    Ponja, William är också en väldigt nöjd bebis 'peppar peppar' och det var hans storasyster också. Så skönt! :)

    Johannanl, gnäll så mycket du bara orkar! Jag förstår att det gör ont... Hur längesen var det du födde?

    Carla, haha jag trodde ni skojade när ni undrade var jag var svullen :) Jag är typ dubbelt så stor överallt, men det har äntligen lagt sig lite nu. Rumpa och ben är fortfarande stora ;)

    Förlåt, men lyssna inte på idioter... Lyssna till dig själv, din instinkt och vad du tror på. Jag tror att om man låter barnen vara nära så mycket de vill så blir de trygga och slipper sitta fast vid en. Se på dig själv och se på A, han är ju en fantastisk liten kille och du har ju lyckats fantastiskt bra med honom! Och som du säger så har ju DU behov av att få ha henne nära också :) Keep up the good work :)

    Jag får mer avslag när jag rör på mig också, och eftersom jag inte rört mig speciellt mycket så ligger det väl kanske fullt i fickorna därinne :)

    Jag gillar märken men har inte riktigt råd längre. Och till barnen köper jag hellre mer kläder än dyra kläder :) Däremot köper jag fortfarande märkessmink, det vill jag inte kompromissa med. Jag tycker faktiskt att det är enorm skillnad på dyrt och billigt smink, och så känns det så lyxigt när man köpt finare saker av finare märken till sig själv, det tycker jag att jag är värd ;)

    Qatteriin, du och Jempa skulle väl starta ett pysselcafé? Jag kan gå med på ett hörn och sälja pojkkläder där ;)

    För alla som har byxproblem så har jag ett hett tips: jag bor i strumpbyxor och kjolar från HM. De är av bomull och har resår, och det bästa av allt är att de kostar 49,50 kr och finns i massa färger! Det känns som att ha på sig mjukiskläder men är snyggt :)
    Åh, jag älskar märkessmink. Den bästa ögonskuggan jag har är svindyr och kommer från Chanel... MAC är ett annat favoritmärke. Men det blir aldrig av att sminka sig längre... Jag är ju mest bara hemma.
  • k girl
    Wielkip skrev 2012-03-24 09:05:36 följande:
    Tips på hur man undviker att bebin sväljer luft vid amning?
    Hon liksom kiknar och sväljer ner en hel klunk med luft 7-8 gångeri början, spelar ingen roll om jag sprutar ut för att lätta på trycket, det är utdrivningsreflexrn som är så kraftig :/

    Detta leder till att hon får jäättemycket gaser och magknip, hon ligger och trycker och stånkar o gråter mellan måltiderna :(
    Går inte att rapa henne heller.

    Har testat alla möjliga ställningar att amma i, inget hjälper.
    Fixar det sig inte tills måndag ger jag upp och pumpar ut och ger på flaska, det är inte värt att hon ska ha sånt magknip!
    Ju äldre de blir desto bättre blir de på att hänga med. Man kan minska på flödet genom att trycka en hand på bröstet. Att liggamma gör också att flödet minskar.
  • k girl
    Wielkip skrev 2012-03-24 11:03:49 följande:
    Det känns typ tvärtom, för när jag sprutar ut innan amningen så sprutar det på mer om jag trycker med andra handen högre upp Förvånad
    Fast det är ju andra mekanismer som gör att mjölken åker ut ur bröstet när utdrivningen kommer igång. Jämför med att en ringmuskel jobbar och att få lavemang, typ.
  • k girl

    Nu var det jag som fick mjölkstockning... jag glömde att amma på det ena bröstet i natt. Till och med bröstvårtan var knölig. Nu letar jag förtvivlat efter bröstpumpshandtaget till pumpen jag köpte då Hugo var nyfödd, även om Selma har sugit bra, så är jag rädd att det kommer tillbaka om jag inte får tömma bröstet ordentligt.

    (förresten, tänkte skriva det men det blev aldrig, ni vet väl att mjölkstockning = när bröstet blir knöligt och svullet, mastit = när bröstet är knöligt, svullet, rött och varmt?)

  • k girl

    Det har hänt mig efter båda mina förlossningar att avslaget har kommit tillbaka efter att jag trott det var helt borta, jag blödde bara för kanske en vecka sedan och Selma blir sju veckor på tisdag. Har fortfarande lite rosa flytningar.

  • k girl
    Scorpio skrev 2012-03-25 20:59:37 följande:
    Enja har varit väldigt mkt vaken idag! Sovit nästan bara 3 Tim Max!! Ovanligt! Dessutom fortsätter amningskrånglet... Har kört med amningsnapp hela dagen för att få henne nöjd men hon har ätit konstant i flera timmar. Skriker så fort hon inte ammar, och det känns dom mjölken inte hinner fyllas på :/ Det är verkligen hungerskrik och inte snuttskrik... :( jag är helt matt!! :S nu ska vi testa ge henne min mjölk på flaska igen gör att se om hon blir nöjd då...

    Hur vet man om man börjar få för lite mjölk?

    Åh, snälla Scorpio, noja inte över det. Brösten blir aldrig tomma eftersom det nybildas mjölk hela tiden. Däremot är ju brösten inte fyllda på samma sätt när de ammar oftare, men att amma på tomma bröst stimulerar mjölkproduktionen mycket mycket bättre än att amma på fulla bröst. Angående det här med att ge mat på flaska... som någon sade, en flaska kan man också snutta på. Mjölken försvinner inte i ett trollslag. Jag slutade amma på mitt högra bröst när Hugo var ungefär fem månader gammal. Jag läckte mjölk ur det bröstet i flera månader och kunde amma upp produktionen i det när han var över ett år gammal, var sjuk och matstrejkade i några veckors tid.

    För lite mjölk vet man att man har när barnet inte går upp i vikt.  
  • k girl
    Scorpio skrev 2012-03-25 23:03:11 följande:
    K girl: nä jag ska inte noja ;) men jag har sett så många skrivit att deras mjölk har sinat så de ger ersättning istället....

    Hon hade dessutom inte gått upp så bra i vikt sist och nu skriker hon en massa tills hon får mat, men det är ju säkert en tillväxtperiod. Men jag tycker det är så ledsamt att se henne så missnöjd när hon aldrig varit det tidigare :/

    Vi tänkte testa minifom nu utifall det hjälper, men ska man ge det inför ALLA måltider, även på natten? BVC sa att vi ska ge det 10 min före måltiden, men Enja visar typ 1 minut före att hon vill äta, sen blir det ramaskri :S
    Problemet är ju... och nu vill jag verkligen inte förringa någons upplevelse - att det är skillnad på att faktiskt få för lite mjölk och den subjektiva upplevelsen av att ha för lite. Det senare kan ju vara nog så slitsamt och jobbigt. Man behöver inte ge ersättning för att man tror att ens barn inte får i sig tillräckligt, inte så länge barnet går upp i vikt. Men man givetvis ge ersättning om man tycker att det är jobbigt och slitsamt.
Svar på tråden fortsättningstråd: vi som väntar marsbebis 2012 :-)