• k girl

    fortsättningstråd: vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    l1n0a skrev 2012-04-09 17:05:45 följande:
    Becka77: jo det känns lite så, eller iaf att de kommer för snabbt för henne. Jag har en avent pump, funkade perfekt med första barnet men inte alls nu. Ska testa medela och mams oxå tänkte jag.
    Ibland får jag åtminstone ett bröst att rinna till vid pumpning så kan iaf ge tjejen lite.
    Tycker bara det är konstigt att detta problem uppstår först nu, funkat jättefint första 4 veckorna- suck
    Jag har haft ungefär samma problem, men det fungerar dåligt vissa perioder under dagen. Det har hållit i sig i fem veckor nu och det är riktigt stressande och jobbigt och jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det.
  • k girl
    bdknapp skrev 2012-04-10 22:35:12 följande:
    Idag fick jag dåliga nyheter från sydamerika. Min kusin väntade också marsbebis, men gick över tiden. Vi har väntat spänt hela familjen på det lilla livet att dom ska ringa därifrån och säga att han kommit..
    I söndags föddes deras döda son Cristobal... 4800 gram tung och 56 cm lång. Världen är så grym och orättvis.
    Vi är nedstämda och ledsna här hemma. Ska tända lite ljus och bänka mig i soffan och bara känna den enorma tacksamheten att ha fått min son frisk och vid liv.
    Men så fruktansvärt. Jag beklagar sorgen, stackars stackars din kusin.
  • k girl
    Becka 77 skrev 2012-04-11 08:12:32 följande:
    Här tjejer: www.facebook.com/groups/marsbebis/
    Välkomna!

    Bdknapp - vad hemskt. Jag beklagar.

    Candy - vad fin den blev

    Ego - Min lille klump hade passerat femkilossträcket när vi vägde honom igår. Stoppa tiden någon! Det är ju tänkt att vi inte ska ha fler barn så det är lite vemodigt. Jag är tvärtemot de som vill att barnen ska ska utvecklas och växa snabbt. Dottern har inte varit speciellt tidig men inte sen heller. Men igår sa vår BVC-sköterska att hon var ovanligt verbal och hade väldigt bra motoriska färdigheter. Kul att höra.
    Med sonen var jag jätteivrig efter nästa steg i utvecklingen, nu njuter jag av nuet och att ha en liten, liten bebis. Hon är ju sannolikt mitt sista barn.  Men sonen pratar inte mycket ännu och det är frustrerande för både honom och oss emellanåt.

    J N: Har gått ner alla kilon men som du säger, är lite degig...
  • k girl

    Tyvärr är bredare höfter en sådan där grej man får räkna med när man varit gravid...

  • k girl
    Mrs Marlin skrev 2012-04-11 21:58:45 följande:
    Hej

    Nu var det länge sedan jag skrev, man är ju lite upptagen som nybilven trebarnsmor =)

    Jag måste höra med er ang. avslaget. Mitt har slutat i två eller tre omgångar. Men varje gång jag tar en promenad så får jag lite ont i livmodern och så böjrar jag blöda lite. Inga mängder, klarar mig med trosskydd. (Födde den 23/3, snart tre veckor)

     Är det någon annan av er som har något liknande? Kanske går såret upp när man går?

    För övrigt går det bara bra för oss. Min lilla tös är en riktig sugpropp. Hon tog rätt tag med det samma. Hon tar även napp och flaska med ersättning tycks funka det också. De sista två dagarna har hon dock var mer ledsen, säkert magen. Vår räddning när hon är ledsen är att hon får sova på bröstet. Man kan bli liggande med henne ganska många timmar under en dag =)  

    Hennes klumpfötter är gipsade två gånger. Imorgon är det dags för omgipsning igen. Det går bra med gipsen, de är smidiga. Dock jobbigt när de ska gipsa för hon skriker tokmycket. Det gör ont i mammahjärtat! 
    Ja, jag har haft stänkblödningar fram till för någon vecka sedan, tösen blir nio veckor på tisdag. Förstår att det måste göra ont i mammahjärtat fastän det är nödvändigt ont.
  • k girl
    Marlin16 skrev 2012-04-12 10:21:04 följande:
    En lite udda fråga. Men när ni går på toa, har ni med bebis in då?
    Som nu- Emma sitter i sjalen, inte en chans att lägga ner henne utan skrik, fastän hon sover nu b
    Men det känns lite märkligt att göra tvåan med bebis i sjal.. Alternativ kan jag lägga henne på skötbordet och hoppas att hon orkar trivas en liten stund.
    Men hur gör ni?
    När Hugo var liten har jag till och med ammat honom sittandes på dass... haha, jag vet, inte önskedrömmen precis, men nöden har ingen lag. Annars hade vi en skötbädd (ikeas uppblåsbara) på toagolvet som jag brukade lägga ner honom på.
  • k girl
    jossansthlm skrev 2012-04-12 12:49:13 följande:
    När började ni med napp på era barn??
    Hon fick napp redan på neo, men vi började ge den till henne mer när hon var omkring fyra veckor gammal. Hon var så missnöjd över att det sprutade mat i munnen när hon ville ligga och mysa och komma till ro.
  • k girl

    Vi har MAM och Avent-nappar här hemma. Föredrar Avent, men även MAM går bra.

  • k girl

    Härligt Wielkip. Ha det så roligt med att boa in er i nya hemmet!

  • k girl

    Det är ganska mycket drag i Fb-gruppen, men åtminstone jag är på FL dagligen. :)

  • k girl

    Det varierar, men generellt vid ca 3, 6, 12 och 24 veckors ålder. STOR ökningsperiod vid tre månader så du är mitt uppe i den nu kanske?

  • k girl

    För mig funkade det inte när sonen började sova hela nätterna från 21-07. Han planade i vikt och jag fick mindre mjölk. Han var antagligen lite för liten. Skulle råda dig till att se vart det bär hän, det kommer ju att märkas på hans viktutveckling om det inte funkar.

  • k girl

    Det är nog rätt många som har övergått till Facebook... Det är lite lättare att hålla koll på alla diskussioner som pågår samtidigt där.

  • k girl
    viplanerar09 skrev 2012-04-24 11:01:05 följande:

    precis, privat mellan er i tråde :) eller hur funkar det? kan ni se llt jag har på min fb osv?
    Det beror på vilka säkerhetsinställningar du har. Ingen annan än mina vänner kan se mina bilder, min logg osv, så de andra gruppmedlemmarna kan ju bara se det jag publicerar i gruppen. :)
Svar på tråden fortsättningstråd: vi som väntar marsbebis 2012 :-)