Inlägg från: kristinka |Visa alla inlägg
  • kristinka

    fortsättningstråd: vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Carla, det var en barnmorska som sa att jag skulle prova och på BVC tyckte de att det inte är så dumt ( jag är också laktosintolerant, även om det inte samma sak) så nu har jag undvikit allt som innehåller mjölk i 3 dagar.. Svårt att säga om skillnaden.. Än..
    Therese, ska prova med massage, fick papper fr BVC :)

  • kristinka
    Carla82 skrev 2012-03-19 10:44:33 följande:
    Ok, jag är också laktosintollerant och äter (oftast) laktosfritt men som sagt är det inte samma sak. Det tar vad jag vet minst över en vecka innan du märker skillnad på om du tar bort en produkt eller inte. Just mjölkproteinallegi ovanligt  och i första hand brukar man försöka att undvika andra gasbildande produkter innan de tar bort mjölken. Men det måste finnas en anledning till att de satt dig på just den dieten. Annars skulle nog jag be om att få prata med en allergispecialist. Även för mig ville de ta bort mjölken när sonen fick utslag, visade sig vara först scharlakansfeber och sen atopisk hud sonen är allergisk men inte mot några födoämnen.  Allergispecialisten var inte alls med på att jag skulle gå på några dieter och det hade han ju rätt i såhär i efterhand. Han sa att så länge det inte var konstaterat var det bara dumt. Men jag säger inte att du ska gå emot dem det var bara en reflektion. 
    Det finns ingen speciell anledning, utan jag har tjatat om att han verkar ha det jobbigt med gaser och bajsa (då sa de att jag kan testa) Jag tycker att det är fruktansvärt jobbigt när han försöker få ut ur sig, blir så spänd och rödd, ibland till och med börjar han gråta även för några sekunder, då känns det som att han har det jobbigt och då vill ju jag göra nåt åt det.. På BB och även BVC har ju sagt att det är ingen fara å så, att det är normalt, men jag vill ju att han ska inte ha jobbigt att bajsa eller ha gaser, behöva vakna av det ... Men det kanske är normalt trots allt och det är bara jag som oroar mig, han verkar ju vara nöjd annars och gråter nästan aldrig :/
    Har aldrig oroat mig så mycket för saker och ting, inte ens genom graviditeten med alla hormoner ;) Att bli mamma förändrar en mycker mer än man kan föreställa sig ;)
  • kristinka
    Stinis83 skrev 2012-03-19 11:06:41 följande:
    Vilka sötnosar ni lägger upp bilder på allihop!

    Kristinka, jag hade Minifom till dottern och de hjälpte bra. Dock tyckte jag att det var lite jobbigt att ge varje gång hon skulle äta så jag bytte till Semper Magdroppar som ges 1 gång om dagen. William får Semper nu sen ett par dagar tillbaka och de börjar få effekt. Vi masserar även hans mage, han pruttar, fiser och bajsar väldigt mycket, så jag funderar på att köpa Windi pysventil. Man sätter den i rumpan så får de mycket lättare att fisa och bajsa. Jag har dock inte testat dem tidigare men fått tips om dem.
    Den där pysventil har barnmorskan på BVC visat mig, men att stoppa en sån i en liten rumpa känns inte alls bra ... skulle nog inte våga :/ Men magdroppar känns som en bättre idee ;) Vet bara inte om jag skapar panik i onödan, om det inte är så farligt ..
  • kristinka
    candydarling skrev 2012-03-19 11:17:16 följande:
    Fick du råd av BVC att börja använda de? Och hur jobbigt hade Seth? Undrar om man ska testa å ge de fast det är inte så värst farligt att han är otröstlig och så :/
  • kristinka

    Candydarling, jag är ju på en mjölkfri diet i 3 dagar, kanske ska vänta några veckor, så länge det inte blir sämre, så fått det gjort ;) Han gråter ju sällan, så kanske bara jag som överdriver ;)

    Stinis, ja det är nog så .. Förresten, min man har en kompis vars baby hade kolik, och var otröstlig och de använde såna pysventyler, och de säger att det hjälpte verkligen, kanske värt att testa om han gråter och skriker av det ... ens mammahjärta måste göra så ont ...

  • kristinka
    Carla82 skrev 2012-03-19 13:24:57 följande:
    Vet du, jag tycker att det låter som en helt vanlig bebis och en helt normal bajssituation. De har rätt på bvc. Tror att den mjölkfria dieten är överdriven i det här fallet men självklart ska du vara försiktig med gasbildande födoämnen ändå. Tro mig jag vet att det är jättejobbigt att se barnen må dåligt och lida och att man vill göra allt man kan för att undvika eller lindra att de har ont. Men i det här fallet är det inget som tyder på att situationen kräver något drastiskt, jag ser istället att du är stressad och orolig. Så länge det inte blir som för Candydarling eller liknande känns magdroppar och dieter "för mycket". Sen är det svårt att tolka situationen exakt bara utifrån det du säger och du vet nog bäst. Men jag tycker att det låter normalt som sagt. De kan bli lite röda eller gnälla till när de behöver bajsa eller prutta utan att för den delen behöva hjälp med det. 
    Du har nog rätt =) En uppstressad mamma är jag nog ... Ska sluta oroa mig nog, har ju trots allt snällaste bebis ;) Gråter inte ens när jag byter på honom och tar på kläder =)
  • kristinka
    Wielkip skrev 2012-03-19 14:58:48 följande:
    Alltså...brakskiter alla bebisar? Varje gång Charlie bajsar hörs det i hela lägenheten. Ligger hon i sovrummet hör man det ut till köket och har man henne i knät hoppar man till :D haha, en äkta skitunge är hon, gosan!
    Haha .. det verkar vara så med alla bebisar :)
  • kristinka

    Wielkip, jag rapar också B för att han kräks annars, och han rapar även i liggande ställning ändå .. Men annars lägger jag också honom över axeln, eller på brösten i upprätt ställning och strycker på ryggen, eller små "klappar" ..  Men vet att inte alla barn behöver rapas, och har hon inte ont i magen så behöver du inte oroa dig, njut istället av att inte ha massa kräk hela tiden Flört

  • kristinka
    Ellieott skrev 2012-03-19 20:33:12 följande:
    Jag har fått livmoderinflammation . Jäkla skit. Som tur är så förstod jag det tidigt och åkte till gyn-akuten igårkväll. Annars kan man ju bli sådär fruuuuktansvärt sjuk.
    krya på dig ... kan inte vara kul ...
Svar på tråden fortsättningstråd: vi som väntar marsbebis 2012 :-)