Inlägg från: kristinka |Visa alla inlägg
  • kristinka

    fortsättningstråd: vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Chetti, det kommer nog att vända eftersom han äter bra .. Kan bli lite långtsamt i början ...

  • kristinka

    Nikis- ta en ipren! Några gånger om dagen ( Jag brukade ta 2 alvedon 3 gånger om dagen) och det blir bättre efter ett tag .. mjölken ställer sig efter barnets behov och brösten kommer inte att göra lika ont, även om det just nu inte känns så .. Jag kunde önska att nåt skulle vara fel så jag slapp amma men ville inte ha ansvar för det .. Men fick även amma efter att jag fått infektion i brösten och antibiotika på det ... och när B var ca 2 veckor blev det bättre ... Inte så spängfulla bröst, även om det sprutar ner honom fortfarande, och han sätter i halsen och kan inte andas ibland, men det blir så även när brösten ser tomt ut och helt mjuk =)


    Stinis, det bästa är att amma varannan bröst (även om det gör ont, som barnmorskan sa- gör det så ont att det inte går att amma- då ska du tömma den!) Annars ta ipren om du har ont- men amma på den! Sen jag började ge honom varanan bröst har det blivit mycket bättre i brösten .. Om du ger honom både brösten åt gången- börja alltid med den han åt ifrån sist!


    Candydarling- OMG vilken sött bild :)
  • kristinka

    Mini 83 GRATTIS!!

    Juste, ni pratade om kläder .. Om vi är hemma så på dagarna är B oftast i en body, ibland med strumpor, annars blir det för varm.. Men på natten har vi pyjamas :)

  • kristinka
    handwritten skrev 2012-03-28 18:03:45 följande:
    Jag funderar lite på det här med att ta med sig bebisen i affärer. Har ni börjat ta med era små när ni ex går och kollar i affärer eller handlar i mataffären? Jag har inte vågat ta med honom än pga smittrisken. Han är 17 dagar idag.
    På BB sa de 2-3 första veckor ska man inte ta med sig de till folkmassor... Vi började ta med honom i liten mataffär när han var 2 veckor. Idag har jag första gången varit i köpcentrum med honom, han var en månad igår..
  • kristinka

    Nikis, jag tycker inte heller att du är dålig mamma.. Du ska ge mat ditt barn och det gör du oavsett om det är bröst eller flaska, din mjölk eller ersättning!!! Så länge hon är mätt och nöjd- är du en bra mamma!!!

    Jag förstår inte stressen kring amningen som samhället har skapat!!! Stakars kvinnor får så dåligt samvete ;( vi alla är olika och det passar olika sätt för oss alla!

  • kristinka

    Nu har vi varit på BVC för vägning ;) 500 gr den här veckan också ;) nu väger vi 5040!! Å det känns :))

  • kristinka
    qatteriin skrev 2012-03-30 12:19:21 följande:
    Gud jag hinner inte med!! :-P

    Men Stinis; skulle bara säga att Axel gör precis likadant! Sprattlar och tappar taget och... skvalpar. Fast han har även emellanåt fått för sig att det är bra att böja sig bakåt som för att släppa bröstet - men behålla taget. Yay! Lite bröstvårtsstretch är ju så mysigt!

    Chetti och Isavanna: Vilka sötnosar!
    Haha så gör B hela tiden med mina bröstvårtor ... Leker lite - kan inte direkt påstå att det är skönt :)
  • kristinka
    Nikis skrev 2012-03-30 12:32:35 följande:
    Kräks hon mycket? Vi kanske bara har kräkbebisar, hoppas på det :P
    Ska till bvc på tisdag får se då om hon ökar i vikt. :) 
    B kräks jämt han med .. Det är normalt sa de på BB och BVC så länge de går upp i vikt .. Vissa barn är bara kräkbebisar ;)
  • kristinka

    Vad ni skriver, missar man en dag så är det omöjligt att hänga med ;) I och för sig så har jag läst fr mobilen när jag ammar, men omöjligt att komma ihåg alla man ville svara Flört

    Det där med sex- jag kan inte ens tänka mig att ens själv röra mig där nere, tycker det är jobbigt även när jag duschar :/ Inte för att jag har ont eller så utan det känns bara jobbigt att ens tänka på det, sitter nåt i huvudet .. det känns jobbigt att de hade sytt mig där.  Men sexlusten har börjat smått komma tillbaka i alla fall.. Skrattande
    Men avslaget är borta, idag är 5 veckor sen jag födde Skrattande Hoppas det håller i sig, men det kommer väl att komma mer ...

    Grattis Marlin {#emotions_dlg.flower}

    Carla- grattis i efterskott från mig med Skål

    Bdknapp- jag kan inte få nog av de också ;) Har börjat först nu lägga ifrån mig honom ibland ;) Annars satt jag hela dagarna med honom i famnen trots att han faktiskt sover bra själv, bättre i början men även nu oftast sover han helt ok själv =)

    K girl- vilket bra sätt att se på trots ;) Man kan nog inte alltid skilja allt på barnen, man själv spelar ju stor roll :)

    Kram och styrka till er som har bebisar med magknip och vakna nätter Hjärta

  • kristinka
    bdknapp skrev 2012-04-04 17:44:21 följande:
    Stanna tiden, tysta alla nätverk, stoppa trafiken.... 4 veckor gammal, 54 cm lång och 4700 gram tjock.
    Jag var tvungen att plocka fram alla kläder i stl 62 och tömma hans låda på kläder i stl 50/56.

    Det går för fort, jag hänger inte med!

     


     


    vilken sötnos!!!
    Min lilla plutt var 56,5 cm och vägde 5040 förra veckan, men 56 passar bra fortfarande  :)
  • kristinka
    Marlin16 skrev 2012-04-04 18:55:31 följande:
    Jag är sen i söndags kvar på BB. Hade egentligen fått åka hem idag om inget hade strulat..
    Jag är sjuk. får kanske kanske komma hem på fredag.. Dom tror jag har livmoderinfektion och jag har närmre 40graders feber trots massa medecin o antibiotika. Emma mår iaf bra. Ammar duktigt med. Lagom skönt när hon börjar suga...
    Uhh vad jobbigt... Krya på dig {#emotions_dlg.flower}
  • kristinka

    Oh nu har min lilla plutt fått ersättning för första gången ... Har lite dålig samvete :/
    Antar att han är i en tillväxtpereoden, blev inte mätt sen eftermiddag och gnällt å gnällt.. När jag väl hade mjölken kvar blev han arg, och när jag sen försökte pumpa ut så att han får den på flaska kom det inte ens 60 ml från båda bröst :/ som han åt upp å ville ha mer.. Försökte amma honom men han blev arg för det kommer knappt nåt.. Å ville ha hela tiden mer.. Kom inte till ro .. Så han fick ersättning, åt 60 ml mer å somnade direkt å reagerar inte på nåt :)) stakars min lilla hungriga bebis ..
    Så är lite fundersam på hur jag ska göra nu :/

  • kristinka

    Nu har jag bestämd mig ;) Ska ta och lugna ner mig och inte försöka hela tiden hitta fel ;) Bara vara ...
    Ska amma på dagarna och ge ersättning på natten (ev. urpumpat mjölk). Nu gäller det att få mer mjölkproduktion innan jag har förlorat mjölken helt ...

Svar på tråden fortsättningstråd: vi som väntar marsbebis 2012 :-)