Inlägg från: Scream4 |Visa alla inlägg
  • Scream4

    Sjuksköterskestudenter!

    JA77 skrev 2012-01-20 16:59:09 följande:

    Ja, det är fel. Jag har bara haft chefer som velat ha legitimationshandlingen på papper, medan andra jag känner kunnat jobba oleggade. Min kursare skaffade inte leg förrän hon bytte jobb (efter 2 år) - då var det en chef som vile se den. I vårt landsting skrivs inga arbetsavtal förrän legitimationshandlingen är uppvisad.

    Kan det inte bli problem om man jobbat som oleggad (men ända fått en examen) och något skulle gå rejält fel?
  • Scream4
    Vackert skrev 2012-01-20 17:06:15 följande:

    Det har 4-5 stycken skrivit innan dig också Skrattande

    JA77: Nu är det så här, jag vet lika mycket som du när det gäller vad arbetsgivaren vill ha och inte ha. Du skriver saker som du formulerar tokigt ibland och även jag. Kan vi släppa detta nu??? Lycka till i ditt jobb som sjuksköterska. Nu tänker jag fortsätta diskutera saker som rör tråden!  

    Såg det efter jag postat
  • Scream4
    Vackert skrev 2012-01-20 17:43:13 följande:

    Hehe.. men jag tycker om dig iaf Tomte

  • Scream4

    Vet någon hur man ska skriva in Kompetensbeskrivningen för legitimerade sjuksköterskor i referenslistan?

  • Scream4
    Vackert skrev 2012-01-20 18:01:27 följande:

    Du tror inte du kan göra en internetreferens där?

    Var det jag gjorde, så jag hoppas att det var rätt Är ju från Socialstyrelsens hemsida jag tagit den...
  • Scream4

    Hos os har vi G och VG. G brukar ligga på 60% - 70% (oftast 70%) och VG är på 80%. Har med haft omtentor och jag ser det som att jag lärt mg mera

  • Scream4
    JA77 skrev 2012-01-21 14:44:54 följande:
    Problemet är väl att många användare ser sig som "påhoppade" och "mobbade" för att de inte alltid får medhåll. Jag tror snarare på att det i sådana här trådar är bra med folk som dels vet vad de pratar om, så att de som inte vet kan få säkra svar. Inte "jag tror...". Därför blir det ofta fel när de som "tror" ska besvara någons fråga om hur man kommer in på ssk-utb. exempelvis. Det finns ju användare som påstår att de fått tillgodoräkna sig sin usk-utb!
    Fått tillgodoräkna sig usk-utbildning?! Mig veterligen finns det endast en högskola i Sverige där man får tillgodoräkna sig ett år och det är BHT. Mm läst undersköterskeprogrammet på BHT så får man tilgodoräkna sig första året på ssk-programmet om man väljer att gå ssk-programmet på BHT.
  • Scream4
    sussey skrev 2012-01-21 15:14:40 följande:
    Fast här får man tillgodoräkna sig sin usk-utb. Inte om du läst omvårdnad på gymnasiet, men om du läst usk-utbildningen på vår skola (2-årig) får du sen hoppa över första året på ssk-utbildningen, då de ändå läser tillsammans första året.

    Blekinge tekniska högskola är det? Jo och det är unikt. Inget man får på andra skolor.
  • Scream4
    Vackert skrev 2012-01-21 15:35:52 följande:

    Kanske är det så. Men vi får helt enkelt vända trenden här inne nu och börja peppa varann istället för att skapa onödig diskussionen där det inte finns något rätt eller fel. 

    Jag funderar lite på det är med uska, när skulle jag kunna börja jobba som uska? Vad krävs för att kunna söka en usk-tjänst? Jag som inte har någon usk utb. sedan tidigare.    

    Beror på arbetsgivaren. Brukar vara mellan 3-4 terminen. Har man en snäll arbetsgivare så kan få redan efter första terminen.
  • Scream4
    Vackert skrev 2012-01-21 16:47:47 följande:
    Jaha ok. Ja, det där med att hålla hårt i pengarna tror jag att den kommunen jag bor i gör. Fast samtidigt kan det ju vara bra med en vikarie som kan ge insulin osv... Jag ska ringa vikarepoolen som jag är anställd på då. Jag ska jobba i sommar så då är jag klar med T3.

    Om du jobbat tidigare så borde du ju får gå som usk.. Det fick jag efter två terminer på ssk just pga jag jobbat tidigare.
  • Scream4
    JA77 skrev 2012-01-21 16:55:35 följande:
    Jobbat tidigare? Som vadå?

    Menade att om hon jobbat på samma ställe som vårbidträde tidigare borde hon kunna bli anställd som undersköterska nu efter tre terminer på ssk. Jag jobbade osm vårdbiträde tidigare och blev sedan anställd som undersköterska efter 2 terminer på ssk.
  • Scream4
    JA77 skrev 2012-01-21 17:03:34 följande:
    Jaha, i Norge då eller? :P

    Javisst borde hon kunna få en usktjänst efter 3 terminer.    

      

    Nej, aldrig jobbat i Norge. Har min numera fasta tjänst i den kommunen i Sverige där jag bor

    Dessutom finns väl inte ens undersköterksor i Norge...  
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!