• Katt12

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zinfandel skrev 2013-03-15 07:43:15 följande:
    Angels: det är en bra iakttagelse du gjort med mensvärken. Något annat, influensasymtom några dagar senare, svettningar, tempskillnader, kliar under fötterna, huvudvärk, förstoppad osv? Vad är det som känns bättre i kroppen med kortison? Det är DU som bestämmer när ni ska göra försök, inte kliniken. Vilken antibiotika har du fått?
    Hej Zin och alla andra kloka i denna tråd! Jag skriver inte så ofta, men följer tråden och imponeras av hur alla kämpar och hur mycket alla kan om detta. Har gjort 3 IVF och har varje gång efter ET fått ont i princip direkt (efter ca 30 min), vilket hållit i sig ca en vecka (i min värld: till kroppen är säker på att embryot inte fått fäste Gråter). Dessutom svettas jag alltid på nätterna under ruvningen och blev därför nyfiken när jag läste ditt inlägg, Zin. Jag trodde att svettningarna berodde på att östrogenet sjunker efter sprutbehandlingen, men det kanske har andra orsaker?

    Angels, jag inboxar dig ang kortisonet.    
  • Katt12
    TWH skrev 2013-03-15 20:32:30 följande:
    Che, jag fick precis som du, betala lika mkt och fick sammanlagt två påsar il. Precis som Zin skriver så har jag löst det med provsvar, läkaren har skrivit i journalen att jag får hämta ut svaren direkt. Siolina o Holly, ett tvådagars och femdagars fäster i teorin på samma dag, femdagars brukar fästa inom 48 tim och tvådagars inom 48 tim plus tre dgr. Katt12, svettningarna efter äl var ett av tecknen för mig som visade att jag hade immunproblem, dr D är mkt noggrann med att svettningar ska rapporteras i början av graviditeten.

    TWH skrev 2013-03-15 20:32:30 följande:
    Che, jag fick precis som du, betala lika mkt och fick sammanlagt två påsar il. Precis som Zin skriver så har jag löst det med provsvar, läkaren har skrivit i journalen att jag får hämta ut svaren direkt. Siolina o Holly, ett tvådagars och femdagars fäster i teorin på samma dag, femdagars brukar fästa inom 48 tim och tvådagars inom 48 tim plus tre dgr. Katt12, svettningarna efter äl var ett av tecknen för mig som visade att jag hade immunproblem, dr D är mkt noggrann med att svettningar ska rapporteras i början av graviditeten.

    Tack TWH, bra att veta Dr D's syn på svettningar. Nu inför IVF 4 ska jag få prednisolon, men frågan är om det räcker eller om man behöver mer av Dr D's metoder för att hålla tillbaka den immunologiska reaktionen?
  • Katt12
    TWH skrev 2013-03-16 09:18:53 följande:
    Katt12, det beror ju på vad duhar för problem. Jag har för höga nivåer nk celler och jag har fått både il, prednisolon, trombyl o fragmin. Till skillnad mot mina tidigare graviditeter (som alla har slutat i missfall) så fick jag denna gång il och fick denna gång inga svettningar! Annars har jag haft nattsvettningar veckan efter implantationen.

    Vad härligt att du fått det att funka efter allt tidigare strul! Hur kommer det sig att du tar både Trombyl och Fragmin, trodde det var i princip samma sak? Jag tar fragmin p g a Protein S brist, men man kan alltså behöva Trombyl i alla fall? Har du tagit dem samtidigt eller i olika lägen?
  • Katt12

    Grattis Che, hoppas plusset håller i sig! Vore ju fantastiskt om du kan komma igång direkt med allt! Vinet kan du nog släppa tanken på, är ju jättevanligt att man inte vet om graviditeten de första två veckorna.

  • Katt12
    Strumpan81 skrev 2013-05-16 18:32:10 följande:
    Tänkte höra om nån vet om IL och pred påverkar äggkvaliteten? Jag ska starta en ny stimulering snart och funderar på hur bra eller dåligt det är att ta IL och pred under själva äggstimuleringen. Någon som vet?

    Hej! Jag blir så upprörd när av läser det ni skriver! Och känner tyvärr igen mig alltför väl. Har lyckan att ha två barn men kämpar för en trea vid 44. Har behövt hjälp med de två första också, men nu, när jag har samma problem som tidigare (endometrios) är det plötsligt bara "pga ålder" det inte funkar (trots skapligt AMH på 1,8 i höstas). En fråga apropå inlägget ovan: vet ngn om det kan skada äggen att ta Pred under sprutfasen?
  • Katt12

    Snart lycklig skrev 2013-05-17 10:55:48 följande:



    Prednisolon kan till och med förbättra äggkvaliteten. Dr D brukar ordinera start av Prednisolon 5mg morgon och lika mkt på kvällen samtidigt som sprutstart. Jag brukar börja första mensdagen.

    OK, bra att veta. Jag blev lite fundersam efter att jag först gjort en IVF i feb som gav 10 ägg varav 7 befruktade, och sedan ett nytt försök i april med samma preparat (450 Menopur) som bara gav 5 ägg varav 2 befruktade.

    Enda skillnaden var att jag tog Pred 10 mg från sprutdag 10 och framåt för att dämpa mina endobesvär som alltid blossar upp under sprutfasen (känner riktigt hur hormonerna "gödslar" endon). I och för sig var nedregleringen drygt tre veckor i st f som tidigare bara två, men jag vet inte om det kan inverka på resultatet. Vill gärna fortsätta med Pred i kommande försök just för att dämpa endon, men blev samtidigt lite fundersam över mitt sämre resultat. Men det kanske bara var en "dålig cykel". 
     
    För övrigt håller jag med om att det är märkligt om inte läkarna beaktar att din tvillingsyster fått barn nyligen - fertilitet sägs ju vara ärftligt, så det bör ju tala för dina möjligheter. Bra att Dr D ger dig bra stöd! Förstår att du känner dig frustrerad, allt annat vore konstigt, men försök peppa dig med att ni har samma gener och att det ju bådar gott även för dig (även om jag har den största förståelse för att det är jobbigt att träffa henne och barnen).    

  • Katt12

    Jag bli inte klok på detta med svettningarna. Jag har vaknat sjöblöt i svett varje ruvning (4 st), och tolkat det som att det är ett tecken på att det inte kommer gå vägen, vilket det ju heller inte gjort. Samtidigt läser man ju om en del som svettas och sen plussat. Har då funderat om det är biverkningar av progesterontillskott, men det står ju inget om det i bipacksedeln på t ex Lutinus. Skulle verkligen vilja få klarhet i detta.

  • Katt12

    Hej! Jag har endometrios och har gjort 5 ivf utan framgång, trots att jag fått ut ett ok antal ägg av till synes bra kvalitet. Är diagnosticerad med proteinS brist, vilket gör att jag får fragmin. Har oxå fått trombyl och Pred utskrivet, även om jag hittills bara tagit kortison inför ET. Funderar på att sätta in det från sprutstart nästa gång. Skulle ni rek detta? Börjar oxå fundera på det hör med immunproblematik, då jag inte lyckats hittills och dessutom fått krampliknande smärtor efter ET flera ggr. Undrar därför: vet ni ngn ivf-klinik i Norden som erbjuder IL? När jag ser vad Dr D ordinerar så är det ju i huvudsak detta som kvarstår jämfört med vad jag redan har. Eftersom det inte verkar vara några stora biverkningsrisker skulle jag gärna testa detta även utan att genomgå immunutredning. Vet ni någonstans där detta går att få eller någon gyn som är villig att skriva ut detta i Sthlm, så att man kan ordna med det själv om inte ivf-kliniken håller med det? Jag har förstått att både CFC och Falun tittar på att införa detta och det vore så tråkigt att hinna bli för gammal och missa tåget innan dess:(

  • Katt12
    leah2012 skrev 2013-08-17 15:57:42 följande:
    Jag är inne på samma spår som dig och resonerar också så. Jag har inte endometrios men funderar också på immunproblematiken. Och nåt är det nog för jag fick prednisolon utskrivet nu så på min nya ivf snart så kommer jag ta prednisolon (från sprutstart) och barnalbyl. Och IL jagar jag efter. Försöker bearbeta min klinik i Danmark, får se om de går med på det. Annars har jag hittat en som säger att dom kan hjälpa mig i London. Säg till om du vill ha namnet. När jag prata med dom så sa hon att jag måste ha en konsultation först men sen kunde man få IL i samband med det besöket, bara man träffat och pratat med läkaren som jag förstod. Man kan också få konsultationen per telefonen och sen få komma dit för IL. Känns lite galet att åka ända dit för att få en injektion men vad gör man inte. Blir nog så för mig om jag inte lyckas hitta det närmare. Hur många ggr ska man ta IL ni som är erfarna? Och hur gör man med prednisolon, om man ändrar sin dos delar man bara på tabletterna och lägger ihop till så stor dos man ska ha. T ex ta 2 stx10 om man ska ta 20 mg 

    Hej! Leah, intressant - du får jättegärna inboxa mig uppgifter om kliniken i London (om du inte vill skriva om det här)! Efter att ha gjort flera ivf utan framgång känns en tur till London för IL som ett helt ok alternativ - man blir ju lite luttrad... Var går du i Danmark? Om du lyckas få din klinik att gå med på IL är det ju fantastiskt! Berätta mer om hur det går framöver!
  • Katt12

    Förresten, jag går på CFC och såg nu att de faktiskt verkar öppna en dörr på glänt till immunbehandling?! Kolla nyhetsspalten på deras hemsida, svends senaste artikel.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!