• Avokado

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej! Har varit med om upprepade mf och funderar på att åka till Aten för provtagning. Min fråga är hur mycket medicinerna ungefär kostar? hur får man tag på medicinen, måste man åka tillbaka till Aten och köpa?

  • Avokado

    Hej!

    Är det någon här med upprepade missfall som gjort utredning? Vad fick ni för provsvar och vilken behandling? Jag har just fått ett femte missfall som läkarna inte kan förklara och har bestämt mig för att göra immunutredning som ett sista halmstrå.. Något fel borde det ju vara tycker man och inte bara "otur" som läkarna hör säger :(

  • Avokado

    Det ger hopp att höra! Fick ni fler missfall eller fungerade behandlingen direkt? Fickndu steroider och intralipid? Grattis till bebis på väg och storasyster.


    Fidelia skrev 2016-07-10 07:05:04 följande:

    Jag har en historia som liknar din. Vi sökte DrD som ett sista halmstrå. Det visade sig att jag var en riktig typpatient och min kropp svarar riktigt bra på standardbehandling. Vi har nu en dotter som fyller två i september och ytterligare en på väg.


  • Avokado

    Wow, det ger hopp att läsa om era solskenshistorier!


    che71 skrev 2016-07-10 23:28:47 följande:

    Ja jag hade 6 missfall men har nu en dotter på 2 år.

    Högt Tnf a o något värde till (kolla information i min presentation ) standard behandling här med via Dr D

    Il dropp, prednisolon, Fragmin, trombyl, progesteron

    (samt fiskolja o tomatjuice )


  • Avokado

    Hur gör ni när ni tar uppföljande blodprov? Antar att ni skickar blodet utomlands för analys, men var tar ni provet? Är det bara gå till VC?

    Håller tummarna för alla er som försöker! Nästa vecka ska jag ha första läkarsamtalet och provtagning. Åker till Dr Gorgy i London. Hoppas jag får hänga här ändå.

  • Avokado

    Hej! Tack för svaret. Spännande att du också varit hos dr gorgy. Hoppas behandlingen går bra! Verkar krångligt med prover och dropp men det löser sig säkert!


    Anonyms16 skrev 2016-07-12 18:01:51 följande:

    [quote=76792174][quote-nick]Avokado skrev 2016-07-12 14:28:44 följande:[/quote-nick]

    Hur gör ni när ni tar uppföljande blodprov? Antar att ni skickar blodet utomlands för analys, men var tar ni provet? Är det bara gå till VC?

    Håller tummarna för alla er som försöker! Nästa vecka ska jag ha första läkarsamtalet och provtagning. Åker till Dr Gorgy i London. Hoppas jag får hänga här ändå.

    Hej Avokado!

    Jag har varit hos Dr Gorgy i London. Hans plan för mig var att först behandlas med intralipiddropp med tre veckors mellanrum och sen ta ett blodprov två veckor efter för att se hur mina celler ser ut. Rör med info skickade Dr gorgy till mig. Har lyckats få tag på en kvinna här i swe som ger mig droppen och som ska blodprovet. Nu måste jag reda ut med FedEx hur jag ska skicka iväg blodrören, ska nämligen ta blodprovet snart. :)


  • Avokado

    Hej! Håller tummarna att allt ser bra ut på vul imorgon. Urinet kanske var för utspätt och det är ju vanligt att blöda i tidig graviditet.. Men jag vet att det inte är någon tröst. Hoppas du får bra besked imorgon.


    mammasusan skrev 2016-07-12 21:26:11 följande:

    Måste fråga er ige, är i v.5+6 & upptäckte nyss att jag blöder lite grann :/ ska på vul imorgon, inbokat den sen jag plussade.

    Är det ens idé att ta kvällens progesteron tablett Lutinus?

    Kissade innan jag fick för mig att ta ett gravtest, klämde fram tre droppar till typ & stickan blev blank :(


  • Avokado

    Åh vad bra att du får hjälp via VC. Skickar de blodet eller gör du det själv?


    aylak skrev 2016-07-12 18:21:52 följande:

    Jag får hjälp på vårdcentralen. Min allmänläkare beställer oftast blodprov (blodstatus med diff) och om något ska analyseras utomlands skriver han också att jag behöver hjälp med det. De gånger han missat att skriva in det har det blivit lite småstruligt och tagit tid, men oftast löst sig. Förmodligen är det olika rutiner på olika vårdcentraler...  Lycka till i London!! 


  • Avokado

    Ni som gör ivf i Sverige, är ni öppna med er svenska läkare om immun-behandlingen ni får från utländsk dr? Vet inte om man vågar vara öppen, kan de vägra en vård för att de inte håller med?

  • Avokado

    Tack för svar, nej det kanske är bäst att vara tyst om det.. Även om det känns lite dumt/fult.


    Avokado skrev 2016-07-14 21:51:40 följande:

    Ni som gör ivf i Sverige, är ni öppna med er svenska läkare om immun-behandlingen ni får från utländsk dr? Vet inte om man vågar vara öppen, kan de vägra en vård för att de inte håller med?


    UndrandeSökare skrev 2016-07-15 10:15:28 följande:

    Avocado - det kan vara smart att inte nämna att du får immunbehandling ftån utlandet för dina svenska läkare eftersom de flesta svenska läkare inte tror på immunbehandling vid graviditet eftersom det inte är bevisat i dubbelblinda studier att det funkar. Men du kan berätta för barnmorskan sen om du vill. Har man tur möter man en intresserad person och har man otur blir man ifrågasatt om man verkligen ska ta alla de där medivinerna.


  • Avokado

    Hej!

    Har haft första konsultationen hos dr Gorgy och tagit en mass blodprov samt gjort vaginal swan för infektionstest. Infektionstestet är redan klart, dock inte immuntesterna. Jag ska prata med dr G när allt är klart men blir förstås nyfiken på vad resultatet innebär. Förstår ni något av detta? Fattar inte om det betyder att jag har ureaplasma och förstår inte vad epithelial cells är.. Ska kontakta kliniken på måndag.

    HIGH VAGINAL SWAB

    Trichomonas vaginalis - Not seen

    Epithelial Cells. +

    Clue cells - Not seen

    WBCs - Not seen

    RBCs - Not seen

    Yeasts - Not seen

    HVS CULTURE - Scanty mixed skin flora

    .. -NO N.gonorrhoeae, G. vaginalis or Candida isolated

    Mycoplasma / ureaplasma. + Ureaplasma urealyticum

    Genital Mycoplasmas and Ureaplasmas may be significant if isolated repeatedly or in a pure culture. Doxycycline or Azithromycin are common treatments.

  • Avokado

    Hej!

    Har fått provsvar nu och kommer troligen behöva göra IVIG. Tyvärr är det obalans i immunförsvaret med för hög andel NK-celler. Jag svarade ej på intralipider men på Ivig. Det blir svårt att få till behandlingen eftersom det är så fruktansvärt dyrt.. Är det någon som lyckats få en svensk läkare att översätta receptet så att det går på högkostnadsskyddet?

    /A

  • Avokado

    Tack! Ska höra med dem. Har haft andra konsultationen med dr G idag. Har tydligen mkt låga LAD och behöver göra LIT. Han vill även att jag ska göra biposi av livmodern. Suck vad detta är jobbigt. Men vad gör man inte för att få barn...


    UndrandeSökare skrev 2016-08-11 17:57:23 följande:

    Avokado - Testa och fråga hos Fertilitetplus om de kan hjälpa dig.

    www.fertilitetplus.se/

    Telefon 08-20 00 47

    0708-88 38 36

    Telefontider Måndag - Fredag 13:00 - 14:00        

    E-post marie@fertilitetplus.se


  • Avokado

    Jag kan ha gått händelserna i förväg när jag antog att dr skulle rekommendera Ivig. Jag ska först göra LIT för att öka Lymphocyt antikroppar (eller något sånt) samt en livmoderbiopsi. Biopsin pga tnf var på gränsen till för högt (29,1). Hoppas verkligen att jag kan få någon billigare behandling än Ivig. Vet du om TNF är samma som NK-celler? Känner mig förvirrad av alla termer trots att jag läser en massa :/


    mom2012 skrev 2016-08-15 16:57:16 följande:

    Det finns flera sätt att sänka tnf med om il dropp ej är ngt du svarar bra på. Vad va resultatet på tnf på ditt prov? Vad va värdet på ditt il dropp?

    Du kan tex ta humira injektioner som är det mest effektiva. Du kan tex äta inflammationsdämpande tex celebrex. Du kan äta plaquenil som också sänker tnf.


  • Avokado

    Hej!

    Är det någon som fått ordinerat clexane och predinoslon? Jag ska ta detta från dag 5 när det är dags för FET. har det hjälpt er? Jag har även gjort LIT och ska få intralipid-dropp.

    Vet någon hur mycket medicinerna kostar? Har förstått att clexanesprutorna är dyra!

    God jul alla kämpare!

  • Avokado
    mom2012 skrev 2016-12-23 13:02:14 följande:

    Mina fragmin kostade 700 kr på apoteket. En låda med 25 sprutor. 5000 ie. Sen kommer man ju snart upp i högkostnadsskyddet och därefter är det 0 kr en period.


    Ok tack för svar! Jag från inget högkostnadsskydd eftersom receptet är från London :/
  • Avokado
    trex2013 skrev 2016-12-23 17:14:34 följande:

    har också massor av prednislone(kortison) som jag köpt i Aten, om du behöver.


    Tack! Messat dig!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!