• Solvända78

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej! Vilken fantastiskt lärorik och hoppingivande tråd!  

    Jag har haft 2 ma/mf på 8 månader, har inga barn sedan tidigare. Min gyn har kollat livmoder, TSH, prolaktin och koagulation och allt är normalt så jag har fått samma råd som alla andra: försöka igen. Det enda han kunde göra var att skriva ut progesteron (Lutinus) som jag ska ta när jag plussar nästa gång. 

    Vad tror ni - är det för tidigt att ta kontakt med Dr D? Här i Sverige är det ju först efter 3 gånger som man pratar om upprepade ma/mf. Jag är 38 år så jag har inte all tid i världen men har blivit gravid ganska snabbt hittills (1:a resp. 6:e försöket) så jag hade egentligen tänkt ge det en gång till innan jag söker ytterligare hjälp. Är det dumt att vänta?

  • Solvända78

    Tack för snabb svar UndrandeSökare! Usch, det känns som ett stort och svårt beslut att ta! Hittade till tråden idag så jag måste kanske läsa på och fundera lite mer. Men på ett sätt vill jag bara åka till Aten nu direkt! Ska kanske börja med att läsa Beers bok  

  • Solvända78

    Tusen tack för detaljerat och informativt svar! Jag ska gå igenom tråden och läsa boken till att börja med Det jag undrar redan nu är: 

    1. Om vi väljer att åka till Aten, gör de då en fullständig utredning dvs. även kromosomanalys och liknande eller riktar de endast in sig på immunologin? Tar de i så fall även prover på min partner (sperma och blod)? 
    2. Bör jag ha tagit så många prover som möjligt här hemma i Sverige inför första konsultationen? Kan jag vända mig till vårdcentral eller privat fertilitestklinik om min gynekolog inte hjälper mig med dessa? 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!