• melina77

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej,

    Jag är ny här i tråden och antar att jag kan hitta mitt svar längre ner i tråden men jag tillåter mig att vara lite lat och fråga er här. Jag är 40 år gammal och har tre misslyckade IVF bakom mig samt ett misslyckat FET. Efter att halvt ha googlat ihjäl mig för att eventuellt hitta några svar på om det kan finnas en orsak till att det inte vill fungera för min del så hittade jag hit och är nu i startgroparna till att kontakta Dr D för en eventuell immunologisk utredning.

    Det jag främst undrar över just i detta skede var om ni i ett första mail har dragit hela er historia eller om ni har börjat med lite mindre info? Jag känner att jag inte riktigt vill belasta honom med en hel roman om det inte är det han önskar initialt.

    //Johanna

  • melina77
    jasmin79 skrev 2017-05-31 08:42:35 följande:

    Hej,
    jag vänder mig till er i denna tråd då jag vet att ni har superkoll.
    Jag har tagit kontakt med dr D efter flera misslyckade ivf:er hemma i Sverige. Vi funderar på att åka ner i sommar och han föreslog att vi ska göra en hysteroskopi. Är det någon annan av er som gjort det och har det isåfall hjälpt er på er ivf-resa? Är så tacksam för svar.


    Hej jasmin78, jag kan tyvärr inte hjälpa dig med din fråga men jag ville bara nämna att jag åker ner till Aten om två veckor för utredning samt för hysteroskopi. Jag funderade även ett tag innan jag bestämde mig för att genomföra hystereskopin eftersom det är ytterligare en kostnad under en annars kostsam utredning. Jag skulle också vara intresserad av att höra om andras erfarenheter. Lycka till med beslutet.
  • melina77

    Hej,

    Jag är precis i startgroparna av min utredning hos Dr D och har letat runt lite efter information i denna tråd. Jag tänker att det börjar vara så länge sedan denna tråd startades så jag är osäker på om inledningsinformationen fortfarande stämmer. Jag väljer därför att fråga er här och hoppas att någon orkar/kan svara. 

    Jag åker ner till Aten om två veckor för mitt fösta besök. Jag kommer att genomgå en hystereskopi och antar att hela besöket inkl provtagning och konsultation kommer att skötas på sjukhuset (Mitera SA) och inte på Life Clinic. Det jag har funderat mycket kring är alla läkemedel och huruvida jag ska köpa med mig dem från Aten. Poussin har ju inledningsvis skrivit att man ska köpa med sig massa läkemedel hem till Sverige eftersom de delvis är billigare i Grekland men även kan vara svåra att få tag på/utskrivna i Sverige. Jag funderar bara då att ska man verkligen handla med sig massa mediciner hem innan man ens fått provsvaren. Hur har ni andra gjort? Är det fortfarande de läkemedel som Poussin har nämnt som gäller (Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL) eller har detta ändrats sedan 2012? Ni som köpt med er infusionsläkemedel (t.ex. IL) från Grekland, har ni haft problem med att få vårdpersonal att sätta dropp med dessa eller kan man utan problem komma med en påse infusionsvätska som man köpt utomlands och få svensk personal att administrera dessa?


    Tacksam för svar/Melina.

  • melina77
    Mila skrev 2017-05-31 11:48:26 följande:
    Jag är inne på dr D,s hemsida nu. Kollar priser. De flesta av blodproverna har jag redan tagit. Men om vi får mf igen så är jag villig att åka till honom. Men kan man endast ta tex provet för immunologi som skickas till usa? Står att de kostar 850 euro. Sen antar jag att man får betala för ett besök? Är det fler kostnader utöver det? Förutom resa boende såklart.
    Hej Mila,
    Dessa prisuppgifter fick jag av Dr D för några veckor sedan:
    The American immune tests (Chicago) will cost 950 euros + 50 the courier.
    Also there are some additional blood tests that can be done in Athens. If you will need them, and according to what you will need, there is an extra cost of 170-250 euros.
    The consultation, the immune review of the tests, the treatment plan and the follow up till the end of the pregnancy will cost 1200 euros. (150 consultation, 650 for the follow up till a successful pregnancy, 400 euros for the follow up, up to the delivery) or 800 euros up to the successful pregnancy if you don?t require or want the pregnancy follow up. In this case if you will request for it separate, it will be a cost of 450 euros.

    Förhoppningsvis slipper ni kontakta honom Glad
  • melina77
    Mila skrev 2017-05-31 12:18:02 följande:

    Oj så alltså 1000+eventuellt fler tester+1200?


    Precis, 1000? för blodproverna till Chicago, eventuellt 170-250? för tilläggsprover (dessa vet jag inget om) och så satsar jag i första hand på 800? för konsultation och uppföljning fram till eventuell graviditet. Skulle jag ha turen att bli gravid så väljer jag att då först lägga till 450? för uppföljning fram till förlossning.
  • melina77
    UndrandeSökare skrev 2017-05-31 14:57:38 följande:

    Som Poussin skriver längst upp får man räkna med att utredningen går på ca 20.000 sek plus resa, hotell, resor i Aten, medicininköp etc.Sen alla kosnader som tillkommer i hemlandet med blodprover ofta och dropp ofta. Så räkna med att det kommer gå åt mycket pengar.

    När man gör Dr D behandling så måste man ta blodprover ofta och maila provresultaten till honom så

    talar han om när man ska ta nästa dropp, nästa blodprover, ändra på mediciner, ev. byta mediciner etc.

    Det du ska främst köpa i Aten är (kommer gå åt många förpackningar, vissa har köpt 30förp av varje).

    Baby Aspirin 100mg

    Clexane (finns olika doser, Dr D kommer säga till dig).

    Prezolon 5mg

    Intralipid 100ml eller 250ml (dropppåsar)

    Nacl 100ml (dropppåsar)

    Filicine 5mg (Folsyra)

    Utrogestan 100mg eller 200mg (finns ej i Sverige)

    Droppset, 3vägskran, och nålar (be Dr D skriva på en lapp vad de heter på grekiska och visa för apoteket)

    Vissa blir tillsagda att köpa Serpafar och Agnus Castus eller andra mediciner som Humira, Neupogen, etc Dr D kommer ge dig en lista över vad han vill att just du ska köpa.

    Alla mediciner inkl Intralipid kan köpas receptfritt på Apotek i Aten. Men vissa saker som Clexane och Intralipid är beställningsvara. Beställ dag 1 och hämta dag 2. Apoteken är oftast stängda på söndagar och vissa har stängt mitt på dagen. Sen har apoteken oftast inte stora lager hemma, men det finns ett i varje gatuhörn. De har rött eller grönt plus som symbol.

    Efter man betalt Dr Ds faktura (som man får efter hemkomsten) så kan man be honom om EU-recept och ordination för IL. Tyvärr är det trots Dr Ds ordination mycket svårt att få hjälp med droppsättningen i Sverige. Det bästa är om man har en släkting eller kompis som är sjuksköterska och vill hjälpa med droppsättning. Alternativt att man går till en klinik som Fertilitetplus. Blodproven kan man ordna hos www.werlabs om de finns i din närhet.


    Tack så jättemycket för den utförliga informationen. Jag ska ta och maila Dr D och fråga honom också. Det knepiga är att jag åker hem tidigt morgonen efter läkarbesöket och hystereskopin så jag hinner inte besöka apotek dagen efter.
  • melina77
    PeeWee44 skrev 2017-05-31 14:25:50 följande:

    Hej, jag får även neupogen mot mitt immunförsvar. Svindyrt men jag lyckades plussa förra gången. Tyvärr släppte det. Värt varenda krona för oss att åka till honom.Hej,

    Första Aten besöket köpte vi med oss medicin hem. Sen har jag bara köpt Utrogestan(progesteron) när vi varit nere för det får du inte tag på i Sverige. Clexane finns inte heller i Sverige men Fragmin. Vi orkar inte släpa med oss hem när det funkar med EU recept från dr D.

    Lycka till.

    Kram


    Tack ska du ha för infon. Är inte de andra medicinerna så mycket billigare i Grekland eftersom ni inte orkar släpa hem eller väljer ni bara att inte prioritera det?
  • melina77
    UndrandeSökare skrev 2017-05-31 18:59:53 följande:

    melina77- Tänk på att ta med dig 2 väskor när du reser till Aten. En handbagage väska och en annan väska som du checkar in. Eftersom alla sprutor, vätskor, droppåsar, Clexanesprutor, intralipidpåsar, koksaltpåsar, droppnålar etc måste du lägga i den väskan som du checkar in.

    En låda med 10st ilpåsar 250ml väger 3kg, kan man beställa på apoteket i Aten och är mycket billigare än att köpa mediciner av Dr D.

    Dr D säljer droppåsar på sitt kontor men han är jättedyr på dem! Han tar motsvarande 350kr per droppåse. Köper man en låda iL på apotek i Aten så betalar man endast motsvarande 68kr per droppåse.

    Dr D sa till mig att patienter inte kan köpa intralipid på apotek, men det är inte sant. Alla kan köpa det receptfritt men det är beställningsvara.

    Lycka til


    Det ska jag göra, tack så jättemycket för alla fina tips igen. Underbart att ni orkar svara Glad.


  • melina77
    UndrandeSökare skrev 2017-05-31 18:59:53 följande:

    melina77- Tänk på att ta med dig 2 väskor när du reser till Aten. En handbagage väska och en annan väska som du checkar in. Eftersom alla sprutor, vätskor, droppåsar, Clexanesprutor, intralipidpåsar, koksaltpåsar, droppnålar etc måste du lägga i den väskan som du checkar in.

    En låda med 10st ilpåsar 250ml väger 3kg, kan man beställa på apoteket i Aten och är mycket billigare än att köpa mediciner av Dr D.

    Dr D säljer droppåsar på sitt kontor men han är jättedyr på dem! Han tar motsvarande 350kr per droppåse. Köper man en låda iL på apotek i Aten så betalar man endast motsvarande 68kr per droppåse.

    Dr D sa till mig att patienter inte kan köpa intralipid på apotek, men det är inte sant. Alla kan köpa det receptfritt men det är beställningsvara.

    Lycka till i Aten !


    Den här hemsidan lever sitt eget liv alltsom oftast men tack så jättemycket för all fantastisk information. Underbart att ni orkar svara. Tack tack!! Jag ska se till att packa med väska jag kan checka in.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!