• melina77

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    PeeWee44 skrev 2017-05-31 19:48:17 följande:

    Il-dropp kostar runt 1100kr här i Sverige och du måste köpa 10 påsar. Clexane kostade 750kr för 20st sprutor i Aten. Vet inte vad fragmin kostar här utan svenskt recept. Därför har vi valt att slippa springa runt på massor av apotek. Men Baby aspirin finns inte exakt samma hemma så det har vi köpt i Aten. Blir du gravid så borde du kunna få vissa av medicinerna på högkostnadsskyddet här.

    Hoppas hyston går bra.

    Kram


    Tack igen för den fina informationen, bara en tilläggsfråga; är priset för IL i Sverige 1100/påse, alltså 11000kr för 10 påsar? Försökte också kolla priserna på nätet men blev inte klok på priserna för IL. Och tack, jag hoppas verkligen hyston går bra.
  • melina77
    UndrandeSökare skrev 2017-06-01 14:40:31 följande:

    Melina77-

    Baby Aspirin 100mg i Aten blir motsvarande Trombyl 75mg i Sverige.

    Clexane (Fragmin i Sverige)

    Prezolon (prednisolon i Sverige)

    Men vissa mediciner finns inte i Sv. som tex Utrogestan (progesteron oralt eller vaginalt).

    I Sverige finns Crinone och Lutinus men många tycker de kladdar för mycket. Så därför kan jag varmt rekommendera att du köper Utrogestan i Aten.


    Perfekt!! Ni gör allt så enkelt för mig. Lutinus är det jag har hemma så det kan jag gärna undvara, ska definitivt handla Utrogestan.
  • melina77

    Stort grattis Yrla76, håller tummarna för att allt går vägen!

    Är det någon här inne som vet om man även kan handla IL utan recept i Estland?

  • melina77

    Angående blodstatus vid Werlabs så kan jag tillägga att det även kan tas i Uppsala (på aleris) även om det står på hemsidan att det endast kan tas i Stockholm, Göteborg, Eskilstuna, Falköping och Nyköping. Jag har ringt och frågat upp detta nu två gånger, senast idag. De kräver remiss men proverna kan tas. Så det kan löna sig att ringa provtagningsställen och fråga.

    Sammet! Ja, jag får också ofta upp meddelandet men det har alltid åkt iväg till slut.

  • melina77

    Hur har ni andra förresten gjort med blodprovsremisser? Har ni fått dem av D? Funderade främst eftersom Aleris kräver remiss, jag trodde att man bara kunde gå som privatpatient och be om blodprov.

  • melina77
    UndrandeSökare skrev 2017-07-03 10:38:49 följande:

    Tyvärr, Dr D skriver inte ut blodprovsremisser.


    Förlåt men då förstår jag inte hur man ska gå tillväga. Hur har ni andra gjort för att få blodprovsremisser, antar att inte alla köpt dem av Marie?! Jag tycker att det känns märkligt att D inte skriver ut sådana då de ingår i hans behandlingsplan..
  • melina77
    PeeWee44 skrev 2017-07-03 20:49:34 följande:

    Jag har köpt mina själv via werlabs. Dr D kan inte skriva svenska remisser.


    Men vid Aleris (Werlabs) så sa hon att jag var tvungen att ha remiss men att en utländsk remiss funkar fint. Allt är bara så förvirrande så förlåt om jag tjatar.
  • melina77
    UndrandeSökare skrev 2017-07-03 23:00:40 följande:

    Dr D vill mäta FBC(Full blood Count). I Sverige motsvarar det

    Blodstatus plus B-celler (kallas ibland för blodstatus plus diff).

    De flesta av oss använder oss av detta paket som man själv köper via Werlabs hemsida. werlabs.se/vara-tester/blodstatus-b-celler

    Man går bara in på hemsidan, klickar i att man vill beställa, betalar och nästa vardag går man till labbet man valt. Sen får man ett sms när provsvaren är klara, då loggar man in på deras hemsida och läser sina provsvar direkt på skärmen (eller skriver ut dem). Sen fyller man i Dr Ds excelark och mailar det till honom.

    Ordinarie pris för Blodstatus plus B-celler hos Werlabs är 295kr/gång men använder man en rabattkod tex LCHF eller Fertilitetsguiden blir det billigare.

    Förut har man kunnat ta detta paket på alla ställen där Werlabs har verksamhet.

    Men nu har Werlabs ändrat sig och man kan endast ta det på de orter där de har eget labb. Jag har mailat Werlabs själv och fått det svaret.

    Så bor man inte på en av dessa orter så får man resa till den av dessa som är närmast. Analysen kan endast erbjudas i Stockholm, På Carlanderska sjukhuset, Eskilstuna, Falköping och Nyköping.


    Tack för svaret men som jag tidigare skrev under dagen så har även jag varit i kontakt med Aleris i Uppsala och där kan man även ta blodstatus, oavsett vad som står på Werlabs hemsida. Men tydligen är det massa olika bud som gäller..
  • melina77
    UndrandeSökare skrev 2017-07-04 10:44:00 följande:

    Melina- Säger man bara ordet Blodstatus så ingår normalt INTE b-celler /diff !

    Du måste fråga om de tar b-celler (eller diff).

    B-celler är normalt sett dyrare att ta (där ingår bla lymfocyter).

    Det Werlabs svarade mig var att de tar numera endast Blodstatus plus b-celler på de ställen där de har eget labb. Detta är pgr av att på andra orter måste de skicka proverna och de som ingår i b-celler (diff) kan då bli för gamla för att analysera (och då får man ju inget provresultat). Så det säkraste är då att välja något av de labb som werlabs själva skrivit på sin hemsida tex i Stockholm. Alternativt att du mailar Werlabs själv och frågar.


    Tydligen är inte Aleris en del av Werlabs och därför kräver de pappersremisser men analyserar Blodstatus inkl Diff. På nätet ligger Aleris under provtagningsställen för Werlabs så det är ju lätt att misstolka.
  • melina77
    UndrandeSökare skrev 2017-07-04 15:11:30 följande:

    Melina-Ok, isåfall är det väl enklast att du går genom Werlabs för att köpa proverna du behöver och vänder dig till något av deras labb i Stockholm?

    Alternativt om du går hos Marie för IL-dropp att du köper pappersremisser av henne ?


    Kommer precis från Aleris och de är schyssta nog att ta proverna på mig utan pappersremiss. Jag hade med mig IL-recept och vårdplan från D och det räckte för dem. Men det är fint att veta om att det finns alternativ. Remisserna kan antagligen köpas från Werlabs och proverna tas vid Aleris i Uppsala om det skulle behövas.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!