• Hera B

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej alla!

    Jag är ny här i tråden men har följt er av och till! Idag landade jag i Aten och ska träffa Dr D på måndag.

    Jag funderar på vad jag ska köpa med mig hem från apoteket här. Hur har ni gjort och isåfall hur mycket har ni laddat upp med?

    Dr D sa under vår konsultation att det kunde vara mitt TNF alfa som var för högt och då tänker jag iallafall köpa på mig IL men hur mycket och något mer?

    Ha det gott! !

  • Hera B
    UndrandeSökare skrev 2016-12-10 22:26:52 följande:

    Hej Hera och välkommen till tråden !
    Dr D kommer att ta blodprover på dig, göra vul och
    ev. sätta ditt första dropp (om du vill).

    Dr D kommer också att skriva ner på ett papper vilka mediciner du ska köpa, men jag rekommenderar att du köper på dig fler förpackningar av varje sort än han rekommenderar. Vissa har köpt på sig 30 förpackningar av alla sorter.
    Men köp inte IL (intralipid) av Dr D  direkt om du inte vill betala överpris, han tar 300kr per påse men på apoteken kostar det motsvarande 68kr per påse om du köper ett 10pack.

    De vanligaste medicinerna han använder sig av är:
    Baby Aspirin 100mg (motsvarande Trombyl 75mg i Sverige) 20tabletter/ask
    Clexane 6000ie (motsvarande Fragmin 5000ie i Sverige) 10sprutor/ask
    Prezolon 5mg (kortisontabletter, motsvarande Prednisolon i Sverige) 30tabl/ask
    Intralipid, köpes lämpligtvis lådvis (10påsar i en låda) 100ml eller 250ml
    Nacl 100ml i flaska eller dropppåse (koksalt som man späder Intralipid med)

    Vissa brukar han också råda att köpa Agnus Castus (Munkpeppar på Svenska)
    Behöver du Pergotime så heter det Serpafar i Grekland.

    Alla dessa mediciner du behöver kan du köpa receptfritt på alla apotek i Aten. Inga recept behövs !!! Clexane och Intralipid är beställningsvara, beställ idag och hämta dagen efter. Apoteken har ett grönt eller rött plus som symbol, de finns i varje gatuhörn i Aten. Syns jättebra kvällstid.

    Apoteken är ofta stängda på söndagar och har lite annorlunda öppettider än i Sverige. Vissa tillämpar siesta, dvs öppet på morgonen och kvällen, men stängt mitt på dagen.

    OBS ! Tänk på att du ska lägga alla sprutor och vätskor (tex Clexanesprutor, Intralipid och koksalt) i den väska som du checkar in. Tabletter kan du däremot ha i handbagaget.

    Har du tid över så passa gärna på att se sevärdheterna som  t ex att gå upp till Akopolistemplet. Hoppas du får det bra i Aten. LyT


    Tack snälla Undrande sökare!

    Allt gick bra men jag fick hjärnsläpp när jag skulle beställa på apoteket! Hade inte tänkt ladda upp med 30 paket av allt men när jag väl stod där så blev det 30 paket! Och i sista stund hoppade jag över Clexane, för helt plötsligt gillade jag inte tanken på att flyga med sprutor.... Suck! Får hoppas att min snälla doktor som har hjälp mig tidigare att översätta recept vill vill fortsätta med detta också! Dvs om provsvaren ger utslag!

    När det gäller intraliper kan jag berätta (om någon är på väg ner) att det var väldigt svårt att få tag på vilket Dr D också konfirmerade. Det tog mig 7 olika apoteksbesök och då kunde jag bara få 100ml påsar. Tydligen var det slut hos leverantören...


  • Hera B

    Hej alla


    @mumskastrulll när jag var hos Dr D i december var det svårt att få tag på IL p.g.a. brist hos leverantören men det gick efter otaligt antal apoteksbesök! Lycka till!


    När det gäller IL droppet finns här någon som har koll på vad jag behöver köpa för att sätta droppet? Dr D har ordinerat mig 200ml IL utspätt med 100 ml koksalt. Hur ska jag blanda detta?  Vilken sorts kanyl behöver jag, slangar, påsar etc? (Jag får hjälp att sätta droppet sen som tur är).


    Till sist, finns det någon vänligt sinnad vårdcentral i Malmö som kan hjälpa till med blodprover? Jag behöver ta om ANA och ASTO testerna. Har kontaktat Slottstadens läkargrupp som Fertilitetsguiden tipsar om men fick ett nej?.

    Ha det gott så länge!

  • Hera B

    Hej alla kloka här inne!


    Jag har stöt på patrull med mitt intralipdropp, än har jag inte panik men det är otroligt jobbigt att det ska vara så svårt att få till! Kommer mensen som planerat är tanken att jag börjar med stimuleringen den 13/3 och då måste jag senast ha tagit droppet?


    Min bekant som skulle hjälpa mig sätta droppet hemma har fått kalla fötter och jag har nu ingen som kan hjälpa mig. Till saken hör att jag har ring några vårdcentraler redan, jag har kontaktat min klinik i DK (CFC) och frågat några andra sjuksystrar i nätverket men ingen vill eller kan hjälpa.


    Imorgon ska jag fortsätta att ringa VC, kontakta CURA Öresund som är systerklinik till IVF kliniken i Falun, fråga min dr i Danmark om han kan hänvisa mig till någon annan? Har ni några andra smarta tips, tankar på vart jag kan vända mig? Jag bor i Malmö.


    Plan B är ju att vända mig till Fertilitetsplus i Stockholm. Eller finns det någon klinik som hjälper till och som ligger närmare Skåne?

  • Hera B
    pipperoni skrev 2017-03-06 22:07:43 följande:
    Hagakliniken i Göteborg hjälper till. Kostar 650kr. Hoppas du hittar något på närmare håll, annars är det väl åtminstone närmre till Göteborg än Stockholm (plus att jag tror att Marie tar mer än det dubbla).
    Tack pipperoni! Då blir det kanske Gbg nästa:)
  • Hera B
    UndrandeSökare skrev 2017-03-06 22:38:33 följande:
    Fertilitetplus i Stockholm tar 1500kr per droppsättning (prisuppgift 2016), Hagakliniken i Göteborg kostar ca 700kr. (du måste ta med droppet själv)
    Dessutom har de många fler som sticker på Hagakliniken och de är duktigare.
    Så testa Hagakliniken om du kan ta dig till Göteborg.

    Annars testa på någon Vc i något invandrartätt område, ifall de
    kanske kan hjälpa.  Blodprover kan du fixa genom Werlabs.se
    Använd rabattkoden "fertilitetsguiden" så blir det billigare.

    Går du hos Dr D eller Serum? Isåfall be att de mailar dig ett intyg att du är deras patient, och att du behöver få dropp satt. Kan vara lättare att få hjälp på Vc med ett sånt.
    Lycka till !
    Tack undrandesökare! Ska genast maila Dr D. Jag upplever att många VC är lite rädda så ett intyg kan nog vara till hjälp. Tänkte inte själv så långt.

    När det gäller blodprov i Malmö som inte kan tas på Werlabs kan jag också tipsa om Capio på Stortorget, patientavgiften är dyr har men de tar ANA, Estradiol m.m. om man behöver det!
  • Hera B

    Det har löst sigGlad Dr D svarade nästan på studs med ett intyg/ ordinering och därefter fick jag ett helt annat bemötande av vårdcentralerna! Så skönt!

    Jättestort tack för all input!

  • Hera B
    UndrandeSökare skrev 2017-03-07 21:30:34 följande:
    Hera - Har du fått någon VC att ställa upp och hjälpa dig gratis med
    IL- droppsättniing eller måste du betala för det?

    Skönt att det hjälpte med ordination från Dr D, många Vc kräver svensk läkarordination.
    En privat vårdcentral hjälper mig, förmodligen gratis! Erbjöd mig att betala när vi pratade på telefonen men när jag träffade doktorn nämnde han inget om pris och min känsla är att det är gratis.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!