• Hera B

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ladylufsen skrev 2017-09-10 09:45:36 följande:
    Hm ledsen vet inte om gelen eller lösningen var synlig för ögat, något var det ju i alla fall i rören. Men jag visade bara upp beteckningen för personalen som tog rör med grönt lock. Hur menar du med vändas? Centrifugering står det ju att testen inte ska gå igenom men att vändas upp och ner låter ju som en omöjlighet med tanke på att de sedan ska fraktas över halva jordklotet. Eller jag kanske förstår dig fel?
    Hej!  Med vända tänker jag på när rören står i ett ställ som som vänder sig typ 180 grader 8-10 gånger, inte centrifugering.

    I de papperna jag fick av Dr D från RFU står det " make sure blood is mixed well after to prevent blood clotting..." och Dr D skrev " no preparation or spinning after.." när jag frågade honom! Du har ju en mycket bra poäng i att rören kommer att röra sig under frakten:) Tänkte inte så långt innan! Jag håller Dr D's linje i alla fall, skulle jag behöva ta om blodet har jag ju 90 rör kvar här hemma! (som jag gärna delar med mig av om någon behöver!)
  • Hera B
    minaimaginärabarn skrev 2017-09-22 14:37:45 följande:

    Hej på er alla som kämpat och till er som kämpat klart!

    Här är en som kämpat i 4 år och genomgått missfall och otaliga kemiska graviditeter men utan att få ett vettigt svar från svensk sjukvård. För ett år sedan tog jag tag i saken och under hösten 2016 hade jag kontakt med Dr D och förberedde mig inför första IVF:en i Sverige (harvade dessförinnan på i Danmark, ställde mig sent i kö i Sverige för jag skulle ju bli gravid inom normal tid). I februari gjorde jag mitt första IVF med medicinsk support från Dr D och det blev ett plus. Ett plus som visade sig skulle stanna tills igår morse. I v. 32+6 kom en allert, stark, envis och nyfiken mini ut. Något mindre än beräknad men himmelsk!

    Väldigt omtumlande, hade inte alls förberett mig på att något skulle hända i slutet av graviditeten och att jag skulle få en prematurpojk. Men alla här inne vet att livet bestämmer saker åt en utan att fråga. Ibland ska man segla med medan man i andra stunder aldrig skall ge sig. Jag har alltid varit säker på att min infertilitet inte hängt ihop med mina ägg utan att det är något i min kropp som ställer till det. Därför gav jag aldrig upp och det är jag evigt tacksam för!

    Till alla som kämpar, kämpa vidare tills ni själva känner att er gräns är nådd. Ingen annan kan svara på när det är dags att sluta, bara ni själva!

    Stort lycka till, till er alla!


    LyckaHjärta Grattis!
  • Hera B
    Ladylufsen skrev 2017-09-23 00:21:43 följande:

    Hej 

    idag hade jag mitt uppföljningssamtal med dr D efter att ha tagit chicago-testerna. Bland annat visade de att jag hade högt tnf alfa på 41, högre värden på CD19 (12,4%) och TSH på 2,3. Det jag har läst är att allt över 30 på tnf alfa är högt (klart allt är relativt), och TSH ska vara under 1 om en ska ha chans att bli gravid, men D tyckte inte att jag behövde ta några alfahämmare i nuläget, jag kunde också låta TSH vara för att testa naturligt ett par månader (med IL; Fragmin, Prednisolon och Trombyl) före vi fortsätter med IVF eller vidare till äggdonation.

    Ni andra som har högt tnf alfa, vad har det legat på och hur har det funkat för er? Har ni gjort IVF eller försökt naturligt? Det låter som att det kan vara bättre att lugna kroppen och undvika alfahämmare, samtidigt är jag kluven då jag inte vill tappa mer tid i försöken.. D trodde att chanserna att lyckas var ungefär desamma mellan de två alternativen. Har ni andra erfarenheter att dela med er vad gäller Tnf alfa, TSH osv är jag också idel öra :=)

    Tacksam för svar!


    Hej! Jag hade också mitt uppföljningssamtal i förrgår! Jag har fortfarande högt tfn a. 37 i december och nu 41. I våras tog jag humira sprutor för att få ner det men det funkade inte, eftersom jag inte tog nytt blodprov förrän nu vet jag inte effekten av humiran. Jag har lösast mig till (på fertilitet friend) att humiran kan få Tnfa att stiga på vissa kvinnor. Dr D ville dock inte känna till detta när jag pratade med honom. Iaf det finns ju även dem som blir gravida med ett högt tnfa . Varför vet jag inte, kanske att äggen är starka nog att stå emot kroppen när den drar igång. Denna gången ska jag gå på plaquenil 2 mån och ta om mitt Chicago test efter en mån. För mig känns denna lösningen bättre än att köra på m humida igen!
  • Hera B

    Hej alla! Någon som vet hur dr D brukar behandla höga cd19+ cd5+? Vi pratade mest om tnf a under vårt samtal och jag missade att fråga när alla tankar snurrade! Iallafall, planen denna gång är IL, pred, baby asperine, clexane, neupogen och planquenil.

  • Hera B
    lill111 skrev 2017-09-24 19:45:48 följande:
    Hej Hera B! Dt har varit mina frågor med till dr d...om jag ska behöva ta om mitt tnf-a, mitt låg på 44 i okt 2016...Dr d hävadar med bestämdhet att det inte behövs att ta om,jag väljer att lita på det.
    Det kan mkt väl vara så att tnf-a kan stiga, men om du gör äd så är det med unga friska ägg - dr d var helt övertygad om att jag hade högt tnf-a när jag blev gravid med sonen - lyckad graviditet, men då var jag mkt yngre....
    Det har jag med lyft med dr d flera ggr och frågat om just äggens kvalitet och högt tnf.a, vilket han håller helt med om att det är många som får en lyckad graviditet trots högt tnf-a, men då via äd eller mkt yngre ägg....
    Kör du äd eller ivf med egna ägg?
    Hej lill! Jag är inne på att göra IVF med egna ägg ( har inte bestämt mig helt och hållet). Förstår att jag har bättre chans med ÄD men jag har bara gjort ett försök med immunsupport, jag vill ge mina ägg en chans till. Jag har dock åldern mot  mig men en bra äggreserv... Dr D's rekommendation var att göra ett sista försök med egna ägg också och sen vidare till ÄD om det inte skulle fungera.
  • Hera B

    Hej alla! Har en ny undran igenSkrattande Om man gör IVF hos Dr D, hur löser han det med labb / embryologer? Vet ju att han jobbar själv...

  • Hera B
    finee skrev 2017-09-25 22:15:17 följande:
    Jag såg också annan personal när jag var där förra veckan, tänkte att det var sjuksköterskor, men det kanske var embryologer som pipperoni säger. Såg också att det stod ?Embryologist office? på en av dörrarna där! Så helt ensam är han nog inte
    pipperoni skrev 2017-09-25 21:46:21 följande:
    Han har embryologer, så helt själv är han inte. ????
    Tack tjejerGlad Jag hade lite nojja igår när jag kollade runt på klinikalternativ. Många kliniker skriver ju om sina labb och tekniker på hemsidan men jag hittade ingenting på hans sida! Känns bättre nu!

  • Hera B
    Ladylufsen skrev 2017-09-26 09:56:33 följande:

    Hej, vad tråkigt att det hade stigit. Men Humiran, det skulle inte kunna vara en sån där spike som en del får innan tnf alfan börjar sjunka? Samtidigt verkar det som att alfahämmarna, om de fungerar, ger effekt ganska snabbt. Hoppas i alla fall att plaquenil fungerar bättre om inte Humira fungerade!  Hur länge har ni försökt? Hur länge har du känt till att du haft högt tnfalfa?Till mig sa Dimitri att han ville ta mitt test igen i januari för att se hur värdet låg till då  (men jag ska alltså inte ta alfahämmare nu, ev i januari), så det är relativt kort tid att vänta. Det jag läser är dock att ett värde på 41 som jag hade är "mycket högt" och kan ta lång tid att få ner, så jag funderar på om det ens är möjligt utan alfahämmare. Är dock en tröst att folk faktiskt kan bli gravida trots högt Tnfa!
    Hej! Det här blir mitt andra IVF försök med immunsupport. Fick reda på mitt tnfa när jag gjorde Chicagoproverna i december förra året. Det kan ha varit humiran som fick tnfa att öka men det kan också vara de kinesiska örterna jag tar (TCM) för att få ner min kroppstemperatur. Vet ej men jag känner mig trygg med att jag iallafall har fått en normal kroppstemperatur under follikelfasen annars hade det inte lönt att försöka göra IVF med egna ägg (mitt problem har varit att nästan alla ägg dör från mig mellan dag 4-5 i odlingen) Nu hoppas jag bara att tempen håller sig lugn när jag slutar på örter och börjar på immunsupport så att äggen mognar i rätt temperatur!
  • Hera B
    Zwillinge86 skrev 2017-09-26 23:00:37 följande:
    Spännande med nån annan som har embryon som slutar utvecklas efter dag 3, vet du mer om vad som kan vara orsaken till det problemen?
    Tyvärr ingen aning! Det enda anledningen jag kan tänka mig är för att jag arbetade tokmycket under många år och 2012 mådde jag inte alls bra men jag klarade mig utan att gå in i väggen. Tänker att kroppen kanske hanterade stressen på något vis genom att aktivera immunförsvaret... men det är en gissning utan något belägg!
  • Hera B
    Zwillinge86 skrev 2017-09-26 23:00:37 följande:
    Spännande med nån annan som har embryon som slutar utvecklas efter dag 3, vet du mer om vad som kan vara orsaken till det problemen?
    Tyvärr ingen aning! Det enda anledningen jag kan tänka mig är för att jag arbetade tokmycket under många år och 2012 mådde jag inte alls bra men jag klarade mig utan att gå in i väggen. Tänker att kroppen kanske hanterade stressen på något vis genom att aktivera immunförsvaret... men det är en gissning utan något belägg!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!