• LadyMaria

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej alla!


    Har gjort våra 3 gratisförsök på utan framgång. Ska nu välja ny klinik, funderar på Carlanderska, eller Aten.


    Så svårt att veta hur man ska göra. Köper ni 3-pack, eller köper ni ett försök i taget?

  • LadyMaria

    Hej! Hur ofta tar ni IL-dropp? Tar ni något annat immunsänkande också? Som typ Prednisolon? Har gjort 4 icsi behandlingar, 6 återföringar totalt 8 embryon.. aldrig fått ett plus, fram tills den sista behandlingen. Men mensen kom på testdagen och plusset blev minus.... men det som var annorlunda denna gång var just att jag fick ett IL-dropp i samband med ET och prednisolon.

    Har ni några tips om medicineringen?

  • LadyMaria

    Hej tjejer,
    Jag har gjort 7st ivf 6 st som ledde till ET och 2 FET, fått ut mellan 7-20 ägg men bara ca 4st har gått att använda och sedan har det blivit 2 embryon som klarat sig som alltid sett jättefina ut. Fått plus 1 gång men bara från ruvardag 11-14 sedan försvann det....


    7e ivf nu, ruvardag 11 idag och det kommer lite rosa flytning... och det vet man ju vad det betyder. =(

    Fått intralipid vid ET de senaste 3 gångerna (svensk klinik), trombyl, prednisolon, prasteron och nu vid den sista även fragmin och pravidel. Har även pcos och få simmare.


    Om man vänder sig till Grekland, hur ser medicineringen ut då? Ger dem mer lipid dropp än vad kliniken i Sverige gör? 

  • LadyMaria

    Överväger om vi ska vända oss till Grekland nu istället för ett 3-pack hos Falun igen. Gjort 7 ivf utan ett plus på testdagen. Ruvardag 13 idag och inget plus men inte heller mens...


    Har ofta svettningar på natten när jag ruvar, särskilt runt dag 8. Hur går det till med ultraljud då äggblåsorna ska mätas? Måste man vara där då, eller kan man ha någon hemortsläkare?

    Hur ofta har ni rest ner under 1 behandling? Vad kostar allt sammanlagt på ett ungefär? Går det göra bruttolöneavdrag där också?


     

  • LadyMaria

    Får jag fråga hur det går till när man går på en klinik här i Sverige men får behandlingsplan av dr D?

    När man tar blodprovet som skickas till Chicago för analys, måste det vara i samma cykel som man påbörjar en ivf?

    Grattis till alla som plussat fantastiskt!

  • LadyMaria
    Hera B skrev 2017-05-16 20:03:41 följande:

    Hej tjejer!


    Då har jag druckit mitt första avkok på kinesiska örter! Jag brukar inte vara kräsen men det här är inte gott, alls! Och detta  jag ska dricka 2 gr/dag i 3 månader?


    Planen är att testa TCM under tiden jag väntar och funderar på nästa behandling. Jag hoppas att det kan hjälpa kroppen att återhämta sig och kanske få kroppen mer i balans. Jag har ju ingen diagnostiserad autoimmunsjukdom men har ändå högt TNF-a och positivt ANA.Min diagnos enligt TCM är för lite Yin, för lite Qi och lågt blod i min kropp FörvånadNågon som har erfarenhet av detta och har det hjälpt kroppen?


    Till min egentliga fråga, innan jag misslyckades med min sista IVF (den första med immunsupport) så var min plan b att fortsätta med äggdonation om det sista försöket inte funkade. Men jag svårt att släppa taget om mina egna ägg märker jag.  Förmodligen för att jag känner att de inte har fått en ärlig chans efter bara ett IVF försök med immunsupport (efter 4 vanliga IVF). Samtidigt som jag förstår att det ska mycket till för att lyckas förbättra min äggkvalitet. Dr D?s diagnos är att TNF a attackerar äggen under stimuleringen så att de inte mognar korrekt och därför orkar de heller inte fortsätta att utvecklas och att stå emot kroppen när den drar igång. Jag får ut hyfsat antal ägg varje gång och majoriteten av äggen befruktas men när odlingen kommer till dag 4-5 stannar utvecklingen av. De gånger jag har återfört blastocyster har det funnits 1 bra blastocyst kvar men det är allt av ca 15 ägg ut varje gång. Aldrig ett plus (men en nidblödning denna sista gång)!


    Ni som har gått vidare till äggdonation hur lyckades ni bestämma er till att gå vidare? Rationellt sett känns äggdonation som det rätta men emotionellt är jag inte där än?


    Hej,
    Jag har liknande problem med äggen, får också ut ca 15 st varje gång men dem går sönder eller är tomma. Gjort 6 IVF och 2 FET, trots många ägg har vi tillslut bara 1-2 st embryon men som alltid har varit av "toppkvalite" av det dem kan se. Men bara plussat en gång tidigt och det blev snabbt negativt. 


    Läkaren har sagt att vi kan överväga äggdonation men jag känner mig inte klar ännu med mina egna ägg. Har också svårt att släppa hoppet om dem!
    Och i hopp om att förbättra kvaliten äter jag Prasteron, Q10, inositol, omega3, vitamin D och multivitamin. Har du testat något av det? Har även provat akupunktur vid ett försök men det blev ingen skillnad. Har varit i kontakt med Dr D för utredning och eventuell hysteroskopi med ingrepp också. Han, efter telefonsamtal tror att mitt immunförsvar påverkar äggen under stimuleringen negativt. Ska bli intressant o se vad utredningen säger sedan.

  • LadyMaria

    Hej!

    Jag ska åka till Aten snart och ta alla blodproverna och göra en Hysteroskopi med ingrepp.

    Har någon erfarenhet av det här?

    Undrar också om man t.ex behöver mediciner kan han skriva ut det så man kan hämta ut i Sverige?

    Eller måste man handla sånt där, svårt när man inte vet vad det är man kommer att behöva.

    Tacksam för svar

  • LadyMaria

    Hej,
    Har varit i Aten hos Dr. D och gjort en immunologisk utredning och en hysteroskopi.
    Har fått provresultaten ska prata med han på telefon om det i veckan men ni som gjort samma har ni några råd om vad man ska passa på att fråga osv.

    Vad jag själv kan utläsa av provresultaten var CD19 högt (19,3) referensvärdet är 2-12. CD56 hade jag 12 och övre referensvärdet är 12

    Sen fattar jag inte riktigt det här med IVIG och Intralipid, på resultatpappret??
    Där det står:


    50:1          19.4 %                           10.0-40.0


    25:1          14.7 %                            5.0-30.0


    12.5:1       11.0 %                          3.0-20.0


    IVIG 12.5 mg/ml, 50:1 11.8 %


    IVIG 12.5 mg/ml, 25:1 16.9 %


    Intralipid 1.5 mg/ml, 50:1 11.9 %


     


    Intralipid 1.5 mg/ml, 25:1 11.2 %

    Tacksam för lite input!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!