• LadyMaria

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    UndrandeSökare skrev 2017-12-06 18:27:11 följande:

    Tråkigt att det bara blev 2 kvar, vi får hoppas på dem.

    Ja, om inte detta går vägen kan du tänka dig ÄD då?

    Men har också hört att vissa får sämre resultat med prasteron. Har ni testat utan? Vad blev resultatet då?


    Ja det kan jag tänka mig absolut men tanken behöver landa lite hos båda. Men vill komma framåt.. i den här processen. Vill inte uppleva alla dessa försök och så många nederlag och sedan inte ens få ett barn. Phu hemska tanke. Tips på klinik vid ÄD? Läkaren sa att eftersom vi båda har problem så är ju förutsättningarna inte så bra, men att de embryon som ändå blivit har sett fina ut. Bara att cellerna inte var exakt lika stora. Därdör fick dem en 2a istället för 1a.. Har tagit Prasteron 2 av 7 gånger och det blev ingen skillnad vad man kan se av resultatet. Ätit det ca 8 månader nu.
  • LadyMaria
    lill111 skrev 2017-12-07 12:06:07 följande:

    Kan även varmt rekommendera dr d för äd... han är engagerad och gör allt för att man ska lyckas;)

    Hur gammal är du om jag får fråga? Vi har gått över till äd nu vid 43 års ålder inser att mina ägg är dåliga tyvärr..

    Man bör inse atti vår ålder som dr d nämnt är 85% av äggen dålig kvalitet men visst kan man lyckas... om man orkar hålla på dvs... återkom gärna om du får frågor, kram, kram


    Jag är 31 så kanske inte ålderns fel men nått är det ju.. Dr. D säger att det inte är kört än och att det finns hopp men att vi behöver lite tur. Kram
  • LadyMaria
    UndrandeSökare skrev 2017-12-07 14:43:42 följande:

    Om man har immunproblematik och vill göra ÄD, så rekommenderar jag Serum.

    De gör både hysto, mensblodtest, Sperm dna fragmentationstest, immunbehandling etc.

    Om du vill få kontakt med dem bara fyll i deras questionaire (frågeformulär) och maila in det, så kommer Katie på Serum att svara dig och erbjuda ett gratis telefonsamtal eller Skype med någon av klinikens läkare,

    Du har du chansen att fråga allt du funderar över.

    www.ivfserum.com/questionaire/


    Okej, ska kolla på det! Tack :) Min immunutredning visade inget alarmerande tyvärr får man nästan säga.. vill ju ha orsak som det går att göra något åt. Men ändå ska jag ta IL dropp och blodprover. Han vill nog se hur min kropp reagerar under behandlingen. Kram
  • LadyMaria
    Zwillinge86 skrev 2017-12-11 07:19:45 följande:

    Helt blankt på Stickan idag också, vilket får mig att vara mindre hoppfull inför blodprovet. Vet ju att det krävs mkt högre nivåer för att få utslag på urin, men ändå. Ett litet spökstreck borde jag väl ha sett!? Nu kommer väntan på provsvaret, som säkerligen dröjer tills imorrn, vara sjukt lång. Är jag inte gravid nu så vet jag inte vad jag gör, inser att jag ändå nån stans utgått ifrån att det ska funka. Fan!


    Det är den värsta hemskaste väntan som finns!! Det är ju ännu väldigt tidigt, men jag är likadan med att testa tidigt i hopp om en skugga. Håller tummarna kram
  • LadyMaria
    Zwillinge86 skrev 2017-12-12 19:00:44 följande:

    Också en fråga om kortison; hur är det jag trappar ut nu igen? Tar idag 15+10mg och vill trappa ut så snabbt det går utan att det är farligt.


    Förra gången missade jag att man skulle trappa ut det. Åt då 20mg/dag och märkte inget direkt. Men det är nog olika från person. Skulle nog ta 15 mg i 4 dagar 10mg 4 dagar tills man är på 0. Men det är en gissning från mig
  • LadyMaria

    Mitt FBC visar väldigt höga Trombocyter så jag får ta dubbla Fragminsprutor och Trombyl, ska även ta ett blod HCG på dag 10 med 2st 2dagars embryon. Vad kan man vänta sig av ett sådant blodprov om det skulle synas något? 


    Hoppas Trombocyterna går ner av sprutorna nu... 

  • LadyMaria
    UndrandeSökare skrev 2017-12-13 06:08:03 följande:
    Vad ligger dina Trombocyter på? Tar du dubbla Trombyl också?

    Innan behandlingen låg dem på 342 och nu ligger dem på 457. Ska ta Trombyl*1 som vanligt o bara dubbla Fragmin. Jag hade ju inte problem med mitt immunförsvar men inatt och varje gång på andra behandlingar, vaknar jag av att jag är helt genomsvettig på natten runt dag 7 o framåt. Kan det vara Lutinus eller någon annan medicin?


    Kom på att på mitt blod HCG kommer det bara vara dag 8 med 2dagars, undra hur stor chansen är att det går att se såå tidigt? 

  • LadyMaria
    UndrandeSökare skrev 2017-12-13 10:07:09 följande:
    Ja, har du så höga trombocyter så skulle jag också råda dig att ta 1 Fragmin morgon och 1 Fragmin på kvällen. Är det Fragmin 5000ie du använder?

    Har dina trombocyter minskat något nu efter du börjat med dubbla Fragmin?

    Hittade Dr D om du har någon koagulationssjukdom vid sina prover på dig?

    När du säger att du vaknar genomsvettig på dag 7, menar du cykeldag/mensdag 7 eller ruvningsdag 7?

    Om det är ruvardag 7 dvs 7:e dagen efter insättning, så kan det vara tecken på en immunattack. Maila Dr D och berätta. Ibland vill han att man ska ta ett extra IL då.

    Lycka till !

    Ja, det är den Fragmin 5000ie, ska ta FBC imorgon och se hur värdet ligger till. Han upptäckte varken koagulationssjukdom eller immunproblem, men det kan ju hända att kroppen kanske går igång just under behandlingen?


    Vaknar aldrig annars av att jag är genomsvettig och tidigare har jag varje gång vaknat av kraftiga kramper på natten i livmodern också runt ruvardag 7. Jag gillar ändå att han har koll på ens blodprover och är så tacksam för hans kunskap, så det känns skönt att ha en plan från honom och få feedback.

  • LadyMaria
    Ladylufsen skrev 2017-12-13 04:28:05 följande:
    Hej jag har för mig att jag skulle trappa ner 2,5 mg i taget var tredje dag, den info jag fick från Marie på f-plus. Då har jag gått på 15 mg. Lite osäker på vad dimitri säger, har för mig att han har större nedtrappning per gång. Men jag har också funderat på det där att man ju inte hinner trappa ner /avsluta mellan försöken. Hur gör ni andra?
    Jag har alltid väntat lite längre mellan behandlingarna för att känna mig "på fötter" igen. Men det är även för vi inte fått något till frysen förutom en gång. Så det blir ju nystart varje gång.
  • LadyMaria
    UndrandeSökare skrev 2017-12-13 10:51:12 följande:
    Gör ni ivf med egna ägg eller äggdonation?

    Har ni kollat mannens spermier ordentligt?

    Det bästa testet heter Sperm dna fragmentationstest och finns endast utomlands. Jag vet att AvaRiga och Serum gör det. Jag kan verkligen rekommendera det spermietestet. Min sambo gjorde det i Riga.

    Det bästa spermietestet man kan göra i Sverige är spermietest MED morfologi. Jätteviktigt att det är just med morfologi. Men tyvärr kan även spermier som ser normala ut i mikroskåp ha dnafel. Därför är dnatestet bättre.

    Vi gör med egna ägg men har börjat fundera på äggdonation. Dock har vi köpt ett nytt 3-pack och det är 1a behandlingen med detta paketet vi gör nu. När vi gjorde utredningen var orsaken väldigt få simmare och då gjordes även något spermietest för att se om det fanns något kromosomfel. Vilket det inte gjorde. Men det räcker inte då? 


    Dum fråga kanske, men det måste vara färska spermier som dem testar fragmentationstest med va? Tänkte om man kunde skicka ner ett prov. Annars kanske en weekend i Riga nytta med nöje :P


    Jag mailade D och skrev mina symtom, så får vi se vad/om han säger något om det. 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!