• Prickigchokladmal

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    singhatjejen skrev 2013-05-15 19:55:54 följande:
    Prickig: Vecka 20 redan? Då är du ju inte långt efter TWH :) Vad underbart! Såg på din sida att det är en liten kille du väntar - ytterligare en kille i tråden alltså Solig{#emotions_dlg.flower}
    GladSolig
  • Prickigchokladmal

    Singa, jag är också väldigt frustrerad över den självgoda attityd som jag tycker de läkare (manliga) jag har träffat har. De har slängt sig med statistik på ett väldigt slarvigt sätt enligt mig. Har haft känslan av att de aldrig skulle kunna drömma om att person mittemot dem kanske har en bättre förståelse för statistik än vad de själva har. En annan sak som retar gallfeber på mig har varit deras ovilja att diskutera överhuvudtaget, att det är har varit väldigt tydligt att man ska vara en "duktig flicka" och bara acceptera det de säger. Och att det har varit tydligt att det spelar  ingen roll om jag beskriver något de måste se det själva. En annan sak jag tänkt på är att alla läkare har sagt att man ska vara försiktig med det man läser på nätet, att bara lita på fackmän. För det första tror jag inte att jag skulle vara gravid just nu om jag bara litat på (svenska) fackmän. Dessutom så blir jag frustrerad över att de utgår från att personen de har framför sig inte skulle kunna göra skillnad på vetenskapliga undersökningar (samma som de själv skulle läsa) och allmänt tyckande. ARRRRRRRR

  • Prickigchokladmal

    Hej tjejer,
    Kul att det är så mycket som händer i tråden just nu. Hoppas på många fina resultat framöver :).

    Jag hade en oväntat bra dag idag. Dr B har rekomenderat mig att göra flödesultraljud från v 24 och därefter regelbundet hela graviditeten. Träffade en läkare för att diskutera det. Först så sa hon utan att göra en stor affär av det " Ja, men då är det ju sannolikt att den amerikanska läkaren har hittat vari ditt problem har legat."  Hon var dessutom väldigt ödmjuk och sa att vi inte har alla fakta i detta ämne ännu och att man gjort mycket mer i flera andra länder. Om detta med att det enl svenska läkare saknas vetenskapliga undersökningar sa hon att det inte är så konstigt eftersom det är svårt att få kvinnor med barnlöshetsbakgrund att vilja ställa upp på den typ av undersökningar man vill ha där det inte är givet om man får placebo eller läkemedel. Finns det andra alternativ vänder man sig i första hand dit. För min del var det första läkaren inom detta området som varit nyanserad i sin syn på undersökningar och statistik.

    kram på er alla

  • Prickigchokladmal
    TWH skrev 2013-06-01 19:04:10 följande:
    Prickig, också var 4e vecka med start v 24. Jag har gjort två st hittills. Har B sagt varför han vill att du gör det? Jag har inte frågat D men jag utgår från att vi har högre benägenhet att få proppar i moderkakan.
    B beskrev det som att patienter med propp- eller inflammationsrisk i moderkakan har större risk att få flödesproblem. Jag inboxar dig hur han beskrev det exakt.
     
  • Prickigchokladmal
    april12 skrev 2013-06-03 11:20:35 följande:

    Om du vill så vore det jättesnällt om du ville berätta i tråden också, hur han resonerar. Så man vet vilka argument man kan föra med svenska sjukvården ifall man ställs inför det dilemmet..

    Huvudpoängen var det som jag skrev tidigare. Och att det är viktigt att i tidigt skede uppmärksamma eventuella problem i denna högrisk-grupp.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!