• finee

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jovita skrev 2017-10-05 22:11:22 följande:

    Hej finee!! Jag tar neupogen. Jag fick ta halva flaska neupogen injektion, började 15 dagar innan FET efter transfer så Dr D att jag skulle ta hela flaska i några dagarför att sedan återgå till en halv flaska igen men när min kropp blev agresivt fick jag ta hela igen. Jag tar en spruta subkutan per dag, det är tänkt att jag ska ta denna till vecka 12. Jag har kollat på nätet och injektionen är väldigt dyr. Jag har turen att ha en snäll läkare som skriver recepten på det jag behöver. Det jag kände när jag började med sprutorna var att jag fick ont i svanken men det försvann sedan. Idag kan jag känna det bara en lite stund efter jag har tagit sprutan annars känner inget mer. Det finns privata gynekologer som tar betalt för att kunna översätta och skriva recept här i sverige. Hoppas att jag var till hjälp :) Lycka till nu!!


    Tack, det var jättehjälpsamt med din information! Halva flaskan är ju betydligt mindre (billigare) än hela. Men som du beskriver verkar ju dosen bero på kroppens reaktion. Hjälper det är det ju värt varenda öre. Om man tar den under tiden man stimulerar (alltså gör färskförsök IVF), undra om man även då tar Neupogen från 15 dagar innan insättning? Vilken tur du har som har en läkare som skriver ut. Var får man tag på privata gynekologer som mot betalning skriver om utländska recept? Var det så som du fick tag på ditt recept? Tack igen för infon och stort grattis till din graviditet !
    UndrandeSökare skrev 2017-10-06 09:09:54 följande:

    finee- Dr D har sagt till mig att Neupogen tar man endast vid ivf, aldrig när man försöker naturligt.

    Ville han inte att ni skulle försöka naturligt?

    Jo, han sa till mig också att det är jättedyrt.

    Man kan tydligen ta det både som spruta eller som sköljning (sprutas in i underlivet).

    Du kan ju kolla med Fertilitetplus om de kan hjälpa dig.


    Jo, egentligen efter det här försöket har han sagt att vi ska prova naturligt. Men jag är beredd att fortsätta med IVF om det är det som behövs för Neupogen. Tänkte också tanken att kolla med Fertilitetplus.
  • finee
    Längtar17 skrev 2017-10-07 11:01:57 följande:

    Har tagit immunstatus hos Marie på FertilitetPlus men får ingen återkoppling (tog två veckor för henne att skicka svaret även om jag ser att hon fått det).

    B-CD3+ var 75%

    B-CD19+ var 19%

    B-CD16/+56+3 var 4%

    Vad säger detta er? Tack för hjälp!


    Man kan se att B-CD3+ är normalt (ref = 60-85)

    B-CD19+ är förhöjt (ref = 2-12)

    Den sista vet jag tyvärr inte referensvärdet på. Och kan heller inte hjälpa dig med någon djupare tolkning av vad dina provsvar innebär. Ska du ha någon återkoppling med Marie?
  • finee
    shivalilla skrev 2017-10-08 12:41:10 följande:

    Hej - har jag förstått det rätt? Ni åker till Athen och får utprovade mediciner men gör sen själva försöket här i Sverige, eller...? Vad säger läkarna här om det - vi vägrades ett försök här på en privat klinik då vi ville samarbeta med en annan klinik som gav intralipider (Falun). Nu ska vi försöka samma sak igen och har 6 nedfrysta embryo på den kliniken som inte ville att jag skulle få ta intralipider så jag är supernervös för hur de kommer att reagera, så behöver alla tips jag kan få!! 

    PS hoppas ni tycker det är ok att jag frågar även om det är lite off topic, det tycks mest vara ni här som har kunskap om intralipider...


    Hej Jag har inte berättar för min svenska IVF-klinik att jag kör samtidig immunbehandling. Orkar helt enkelt inte höra deras åsikt och riskera att bli nekad insättning. Råder dig att göra så, om du vill slippa kommentarer. IVF-kliniken i Falun sätter intralipiddropp, men endast på sina egna patineter. De kan inte bara ge immunbehandlingen separat. Så vill du ha dropp och kortison av dem måste du göra hela IVF-behandlingen där, tyvärr.
  • finee

    Jag har ju förra veckan satt igång behandlingen för frysåterföring av embryo. Kör stimulerat FET (trots egen äl). På Dr D:s behandlingsschema står det att man ska ta vissa dropp tex ?around the day or of the day you start your progesteron supplements?. Min fråga är då: när tycker Dr D att man ska börja med progesteron (typ Lutinus)? På min klinik har det varit lite olika: vid färskförsök dagen efter äggplock, men först vid insättning när det är FET. I Dr D:s schema ser det ut som att han kanske menar att man ska börja med progesteron vid äl..? Helt enkelt: Någon som vet vilken dag Dr D tycker man ska börja med progesteron? Ska ju såklart fråga honom, men man vet ju aldrig när han svarar, så tänkte fråga här i alla fall

  • finee

    [quote=78089833][quote-nick]melina77 skrev 2017-10-11 06:06:40 följande: Är du säker på att det inte står såhär: "3rdIL infusion: the day you will start the PROGESTERONE supplements, otherwise around your ovulation day (3-4 days before the transfer, for D3 transfer)"? Alltså: OM du tar progesteron så tar du IL på första dagen. OM du INTE tar progesteron så ska du ta IL runt dagen för ägglossning.. Men vet ju inte hur han har formulerat det för dig.

    [/quote-nick][/quote]

    Nope, så skrev han inte. Men så som han skrev till dig var ju mycket tydligare! Då tror jag att jag ändå fattat det rätt - att prpgesteronet har han tänkt att man ska starta vid äl. Så ser det ut som han tänkt utifrån hur han skrivit i exelarket. Jättetack för din input Melina. Mycket tydligare nu!

  • finee
    shivalilla skrev 2017-10-12 11:55:29 följande:

    Hej, tack så mycket för svar!

    Ja, jag antar det är bäst så, att inte berätta för den svenska läkaren. 

    Jag tycker det är synd att Falun inte kan samarbeta med en klinik inom samma koncern och ge intralipider, speciellt om man har gjort försök där tidigare men nu inte kan eftersom embryona är i Malmö och jag har blivit för gammal för att köra vanlig ivf. 

    Mitt dilemma är nu - jag har bevisat högt immunförsvar (testade i Falun) och 6 frysta embryo i Malmö som tydligen ska vara i princip omöjliga att flytta på. Jag tycker inte det känns meningsfullt att göra ett försök utan intralipider, vi har misslyckats så många gånger redan utan förklaring. Så jag är rätt låst.

       

    Nu är det en ekonomisk fråga. Vi har knappt några pengar kvar och får svårt att finansiera Athen, men jag ska kontakta dem och fråga vad det kostar. Vet ni annars om det det finns andra möjligheter?? Kan man ta blodprov i Sverige och skicka någonstans för att få intralipider (antar inte...)?? Jag är rent förtvivlad, det är inte nog med att man ska ta sig igenom alla dessa försök, man måste kämpa som en galning med allt runt om... Förlåt om jag låter negativ, men det känns så hopplöst just nu.


    Det är jättejobbigt att det är så knöligt att få till det här med immunbehandling. Man får stå på huvudet och som om inte det vore nog så måste man betala också... Jag kan berätta att för mig kostade konsultation, blodprov (både de som skickades till Chicago o de vanliga), VUL och behandlingsplan med immunsupport fram till ev graviditet 2020 euro hos Dr D. Jag var där nu i mitten av september. Utöver det tillkommer här i Sverige medicinkostnader, droppsättning, och kostnad för provtagning. Och så kostar det ju såklart att åka till Aten (flyg o boende, taxi o övriga omkosntnader som man har när man är på resande fot).
  • finee
    Ariellan skrev 2017-10-13 15:23:32 följande:

    Fick kallelse till ett första möte på en IVF-klinik nu. Vi har inga kända problem förutom min pcos som är under kontroll med letrozol.

    Jag är lite osäker på om vi ska börja med ivf eller inte. Brukar Dr D föredra ivf eller naturligt om man inte har några uttalade problem som tex dåliga ägg?


    Till mig (som är oförklarligt barnlös och får fina embryon vid IVF) rekommenderade han immunbehandling utan IVF. Nu hade vi dock två embryon i frysen som vi planerat att sätta in, vilket gjorde att vi ändå väljer att sätta in dem.

    Har du gjort själva utredningen inför IVF?
  • finee
    Ariellan skrev 2017-10-13 17:24:08 följande:

    Okej tack för svar!

    Ja eller vad för typ av utredning menar du? Har ju gjort en vanlig fertilitetersutredning.


    Ja, precis, det är det jag menar - vanlig fertilitetsutredning på dig och mannen. Och det enda de hittade där var alltså pcos, och nu har ni testat letrozol utan resultat? Min IVF-läkare sa till mig inför första IVF:en att själva IVF:en i sig kan vara lite diagnostisk. T.ex. kan se problem med befruktning, trots att ägg o spermier enligt utredningen verkar normala. Man kan även upptäcka att embryona kanske slutar dela sig dag tre eller så, trots att allt verkade normalt. Men det mest sannolika är ju att allt är normalt i praktiken om det ser normalt ut i utredningen. Det beror väl på hur ni resonerar - ibland kan det vara skönt att göra IVF för att man känner lite kontroll: man VET att det blivit en befruktning, man VET ungefär kvaliten på embryot som satts in... Vid insemination/vanligt samlag/letrozol så vet man ju egentligen inte ens om en befruktning skett. Men om man är okej med att harva på med lite fler hemmaförsök så kan man ju testa det först tillsammans med immunbehandling.
  • finee
    shivalilla skrev 2017-10-15 11:36:26 följande:

    Hej, tack så jättemycket för svar!! Tack snälla! Jag är så tacksam för hjälpen jag kan få här! Jag har faktiskt kontaktat läkaren i Aten och fått ett mycket vänligt svar tillbaks. Lämnar ut kostnadsuppgifterna här för den som vill veta.

    Dock blir jag lite fundersam när jag kollar nu, för det tycks som andra betalat mycket mer - är det så att en del tar blodprov som skickas till USA och det är mycket dyrare? Kan det vara något som saknas här?

    The consultation, the immune review of the tests, the treatment plan and the follow up till the end of the pregnancy will be:

    150 initial consultation

    650 for the review, plan and follow up till a successful pregnancy,

    500 euros for the pregnancy  follow up, up to the delivery. (optional)


    Jag har precis varit i Aten för konsultation, VUL o både Greklandsprover o Chicagoprover. Det plus uppföljande konsultation och immunsupport fram till eventuell graviditet har totalt kostat mig 2020 euro (ca 19300kr).
  • finee
    Ariellan skrev 2017-10-16 11:09:03 följande:

    När bukar man få svar från Dr D när man skrivit första mailet? :)


    Jag skickade i augusti när han hade semester. Så efter en vecka skickade jag ett till mail och då svarade han. Verkar som att de flesta får ganska snabbt svar på första mailet. Jag har även fått snabba svar på mail där jag skickar info om min behabdling (FBC o när jag tagit dropp), men fått vänta länge när jag inte varit i behandling o bara haft en (icke-akut) fråga. Så han verkar prioritera dem som tar första kontakt o är i behandling. Vet inte om det var svar på din fråga. Hur länge sen var det du mailade?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!