• finee

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    PeeWee44 skrev 2017-09-04 06:08:09 följande:

    God morgon, det går utmärkt att betala med kort i Aten. Lycka till.


    Okej! Jag har för mig att jag läst här i tråden att det inte är säkert att apoteken tar kort. Men detär ju jättebra om det är så att de gör det!
  • finee
    Ladylufsen skrev 2017-09-04 10:25:40 följande:

    Jag handlade med kort på apotek i aten, även för mindre summa (typ 10 EUR) det var inga problem.


    Tack för svar!
  • finee

    Snart åker jag till Aten! Känns nervöst. En fråga gällande att köpa med sig mediciner: måste man springa runt på en massa olika apotek och köpa allt de har (små lager har jag förstått att de har), eller kan man lägga en beställning på typ 30 askar Clexane och gå och hämta på ett och samma apotek typ dagen efter? Vi blir där mån-tors, så har några dagar på oss. Men skulle vara skönt (om det nu går!) att beställa och hämta ut istället för att springa runt på 30 olika apotek. Hoppas att någon av er här inne kan svara!

  • finee
    pipperoni skrev 2017-09-05 07:39:54 följande:

    Det borde funka att beställa och få leverans dagen efter. Jag gjorde det sist med Prednisolon och Utrogestan - beställde 10 askar av varje och kunde hämta dem dagen därpå. Så det borde ju funka även med Clexane. 


    Okej, vad bra! Utrogestan är samma som Lutinus va? Fast mindre kladdigt..?
  • finee
    Zwillinge86 skrev 2017-09-05 09:16:44 följande:

    Jag hittade ett bra apotek vid syntagma-torget som tog hela min lista och ordnade allt (typ årsförbrukning) till dagen efter. Clexane och utrogest fick jag dock springa runt och köpa typ 2st askar på varje apotek.


    Tack för tipset om aoptek! Vi ska bo typ vid stntagmatorget, så det är ju bra. Konstigt att det inte går att beställa Clexane. Men det är väl som det är.
  • finee
    PeeWee44 skrev 2017-09-05 10:20:43 följande:

    Vi fick också springa runt på massa apotek för att köpa Clexan, vi valde i stället att använda fragmin som du kan köpa i Sverige. Det vi köpte mycket av är Utrogest som det inte går att få tag på i Sverige.


    Låter ju som ett bra alternativ med Fragmin. Fick du eu-recept av Dr D? Var det svårt att hämta ut så mycket med eu-recept (man behöver ju massvis med sprutor om man ska ta hela graviditeten...)?
  • finee
    Niskan15 skrev 2017-09-05 11:14:54 följande:

    Hej alla kämpare!

    Nu har vi bokat resan och åker till Grekland i november. Vi ska träffa Dr Dimitri den 20e november.

    Dock undrar jag lite om hotell och klinik. På denna sida står det Genesis Hospital Papanikolai ST 14-16 Halandri (Gefyra Halandriyo) och Dr Dimitri skrev en annan adress IPPOKRATOUS 166 ATHENS 114 71 . Vilket av ovanstående stämmer?

    Kan någon även förklara för mig hur man går vidare med alla mediciner? Vem ska jag som bor i Sthlm gå till för att sätta dropp på mig om det skulle behövas? Vilket apotek i Aten ska jag gå till för att köpa alla mediciner? Nu börjar allting kännas på riktigt. Börjar bli lite nervös om detta ens kommer hjälpa oss.. sista utvägen .... ??


    Hej Niskan! Vi ska dit nu i september om mindre än två veckor! Känner samma som dig - att det börjar bli på riktigt och nervöst att det här är liksom sista halmstrået... Är så rädd att inte ens det här ska funka. Och nu händer det - från att man bara googlat om det och läst här på FL så ska man liksom dit. Overkligt. Hoppas så för oss båda att det här ska funka.
  • finee
    PeeWee44 skrev 2017-09-05 19:57:26 följande:

    Hej

    Det är inte rätJag har fått utskrivet av gyn i Sverige en gång och då på högkostnadsskyddet. Nu har jag inte lyckats bli gravid. Har hämtat Neupogen och il på riktiga apoteket på dr d:s recept utan problem. Clexane är väldigt dyrt i Aten också.

    Lycka till.


    Okej, vad bra att veta. Snällt att din gyn skrev ut!
  • finee
    Niskan15 skrev 2017-09-05 21:56:53 följande:

    Oj oj oj! Då är du mycket närmre tiden än vad jag är. Vore kul att följas åt. Du får gärna berätta hur allting har gått och hur du har gjort med dina mediciner. Allt detta känns ju väldigt pirrigt! :) Håller tummar och tår att ni får rätt hjälp. 


    Ja, jag är jättenära nu! Självklart, jag berättar allt om hur det har gått Har fått så himla mycket stöd o hjälp i den här tråden så jag är bara glad om jag kan bidra med något tillbaka till någon Håller tummar o tår för er också!
  • finee

    UndrandeSökare - Tack för infon Ja, Clexanenotan blir nog ganska hög. Men det är ju som det är..

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!