• Solkattan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zwillinge: ber om ursäkt att jag inte skrivit till dig ännu ! Jag härmade isadora i mycket.. :). Pan hotell o stefanoz som taxi. Eftersom jag kom sent o åkte tidigt så valde jag stefanoz både till o från flygplatsen. Även till o från kliniken. Verkade enklast så... Jag tog lite bilder också. Om du inboxar mig en mail adress här på FL så kan jag maila dig lite info... :)

  • Solkattan

    Ser att ni skriver en del om nackdelarna med predisolon. Sambon och jag hade äntligen en ostörd stund idag o kunde diskutera Aten resan o mediciner. Han tycker att det verkar farligt att ta kortison preparat. Att det är ett slags stress hormon som kanske stressar kroppen till att stöta bort embryot? Min sambo är absolut ingen läkare men brukar i mångt o mycket ha rätt. Blir nyfiken om det finns forskning kring kortison och negativa effekter kring implantationen.. ? Nån som vet .. ? Har ännu inte hört nåt från Aten om provsvar. Visserligen inte kollat jobbmailen. Varit på ivf uppstarts möte hela dagen. I april ska vi köra igång igen. Innan dess lär väl svaren och ordinationen kommit. Tar man il dropp innan sprutstart (korta metoden) eller är det först när man fått tillbaks ägg.. ? Nämnde nada om mitt Aten besök. Men gissa vad.. ? Läkaren hittade ett myom ..! Och tänka sig... Det var 2,9 cm stort och satt precis där dr d hittat det förra veckan ! Fick en genomsköljning av livmodern med koksalt och det såg ok ut. Hoppas det ska räcka.

  • Solkattan

    Så glad just nu. Dr d har fått provsvaren.. ! De kom inte bort i snöstormen... Puh ! Mina skriver i mailet att "upon completion of paymeny sens Me a copy of the proof of payment for our Records". Var på banken i förgår o fick hjälp att föra över pengarna. Fick utskrivet en kvittens lapp. Dock på svenska då. Duger den tro... ? Eller hur har ni andra gjort.. ? Det ska arrangeras ett follow up tele samtal. Trodde jag skulle få alla siffror mailade till mig... ? Har inte ni andra fått det.. ? Alltså siffrorna från labbet i USA.. ? Eller är det så att jag får siffrorna så snart dr d ser sina pengar.. ? Härligt med sol o värme för er som är nere nu... Förra veckan var det nästintill mössväder...

  • Solkattan

    Nu har jag fått prosvaren och även konsultaruonsamtal med dr d. Verkar vara ovanlig frisk.. :). Dock lite högt %cd19 och drygt 18% på nk paneln. Fick precis ett excel ark skickat till mig med vilka prover som ska med i full blod count. Men hur sjutton ska man kunna fixa det med vårdcentralen.. ? De kommer skratta mig rätt i ansiktet om jag kommer dragande med excel arket.. Hur gör ni andra.. ? Ni känns det som om den riktiga kampen börjar. Lyckas få någon utanför Stockholm/Göteborg/Malmö att hjälpa till med blodprov och droppsättning...

  • Solkattan

    supermysko... ringt runt om il-dropp sättning. Ringde till det dyra stället i stockholm (3000kr stället) och sköterskan jag pratade med där förnekade totalt att de satte dropp?? Känns jätteskumt. Nån som vet nåt? Inboxa mig så jag förstår....
    Hittills fått två ja svar men bor man "bort i skogen" så är det ändå alternativ som känns "halvlockande". Men visst kan man hiva sig iväg till Aten så är väl 50-60 mils bil/tåg/buss resa ingenting för ett dropp... :)

    Mamasusan: Grattis till plusset.. hoppas du lyckas få en läkartid!

  • Solkattan
    Zwillinge86 skrev 2014-02-14 12:38:42 följande:
    Hade just min telefonkonsultation med D. Jag fick inte fram mycket, men hade oftast inga problem att förstå honom. Det positiva beskedet är att han absolut inte anser att ÄD är vår ända chans, han ansåg i dags läget inte ens att vi ska behöva ivf. Dock ville han uppmärksamma mig på att det för min del kommer att vara en långsiktig behandling då jag verkar ha ett irriterat immunförsvar samt underpresterande äggstockar varför chanserna till graviditet inte är så många varje år. Men med dämpat immunförsvar och lite stöd till äggstockarna var han ändå övertygad om att chanserna på sikt skulle öka :) Han förkastade dessutom läkarnas bedömning att mina ägg är dåliga, kvaliteten berodde på enligt D på de höga medicindoserna jag ordinerats. Känner mig lättad efter samtalet, men lite fånig. Kunde ofta inte besvara hans frågor då jag inte lagt på minnet hur ofta och i vilka situationer jag haft olika symtom. Har ni andra haft stenkoll på det? Roligast var ändå när han fick mig att inse att jag reagerat mot alla mina tidigare partners spermier i början av våra förhållanden, vilket han skämtade glatt om. Dock ett klockrent tecken på ett övveraktivt immunförsvar tydligen :)
    Säger detsamma som "Snart lycklig". Härliga nyheter!
    Håller med om att det var svårt det där med vad man känt och inte känt under årens lopp. Ibland känns som lite som efterhandskonstruktioner i mitt eget huvud. Om du förstår hur jag menar....
    Lite nyfiken hur du reagerat på dina tidigare partners spermier..?
    Själv blev jag riktigt sjuk minns jag efter jag träffat min nuvarande sambo. Har nog aldrig varit så dålig nånsin. Hög feber och mådde apdåligt. Kan det ha varit nån slags immunreaktion mot honom...? Är ju snart tio år sen men jag minns det som igår hur dåligt jag mådde.
    Kram alla goa tjejer härinne som ger såååå bra tips och råd!!! Hoppas Ni får en fin alla hjärtans dag!! :)

  • Solkattan

    Curly: jag ska förhoppningsvis spruta Inder en längre period nu nästa ivf. Både svenska läkaren o dr d tror på långsam tillväxt. Att inte stressa fram ... Ska bli spännande att höra ditt äggplockd resultat. Hoppas vädret är fint och ni har det varmt o skönt !

  • Solkattan

    Kuben: Jag har tagit Triobe och när jag läser på FASS så är det belgiska namnet Tribvit. Alltså borde det vara samma som du tar..? Jag fick mina utskrivna av en läkare här i Sverige. De är konstigt nog receptbelagda men tyvärr ingår de ej i högkostnadsskyddet. Nyligen testade jag mitt B vitamin värde. Och hade nåt på 630 och övre gränsvärde var nåt på 680-690. Så ganska högt värde. Vilket B vitamin de exakt mätte har jag dock inte koll på. Äter dom just nu inte då jag sparar dom till nästa IVF försök.

    Var nån som frågade om att få järn iv. Betyder det att få det typ via dropp..? Jag har en nära vän som hade extremt dåligt järnvärde.Hon fick gå till sin vårdcentral med "järndroppspåsar" och ta dessa i slutänden av sin graviditet. Kan nämna att det var rent ut sagt otäckt va blek hon va. Huden var blågrå... såg ut som levande död. Om ni fattar hur jag menar.

    Fick min plan av Dr D förra veckan. Tycker den var lite lurig.
    Tror Ni jag fattat rätt: (har ni haft liknade):
    2-3 före mens eller mensens första dag tag IL dropp. Tag ett FBC innan om möjligt..?
    4-6 dagar efter droppet ta ett FBC skicka tillbaks proverna till mig.
    OM proverna visar avvikelse ta ett il-dropp runt äggplocksdag.
    2-3 dagar efter äggplocket vill Dr D ha E2, progesteron, prolaktin och FBC.
    6-7 dagar efter äggplock nytt FBC. "Du kan behöva en infusion väldigt snart".
    4 dagar efter äggplock börja med clexane/fragmn o trombyl. (om ägg återföres)
    pred ska jag ta dag 1 av treatment cykel. 10 mg sen höja till 15 mg.

    Känner Ni andra igen upplägget..? Är det skillnad på complete FBC och endast FBC??
    Jag trodde 4000 iu Clenaxe motsvarade 5000 iu Fragmin...? Är det inte så? Enl. Dr D så ska jag ta 6000 iu Clexane eller 5000 iu Fragmin. (Jag har då köpt 21 st 4000 iu i Grekland nyligen).

    Sen det där med olika ordinationer. Min svenska läkare vill att jag tar fragmin redan innan äggplock och Dr D endast efter..? Hur skulle Ni göra..?
    Dr D hävdar med bestämdhet att min APC resistens inte är så kraftig då jag utan hjälp fått ett barn innan. Det skulle inte ha varit möjligt med "kraftig" apc resistens. Därav antar jag att fragmin/clexane först ska tas efter ET.

    OM något av proverna på E2, progesteron, prolaktin visar avvikande.. ? Vad gör man då..?? Hoppar över återföringen ..?? (min svenska ovetande läkare kommer ju tro att jag är galen om jag helt plötsligt skriker att "alla ägg ska frysas!"). Eller kan Dr D vilja att man sätter in nån medicin..? I sånafall vilken..??
    Hoppas någon härinne kan ge något svar på alla mina frågor!
    Tack på förhand!

  • Solkattan

    che71:
    Nu har jag googlat runt nätet. På fertilitets guiden står det:
    Vanlig dos: 5000 ie/dag
    40 mg Clexane = 5,000 ie Fragmin
    (Där jag fick idéen om att 40 någonting motsvarade 5000 fragmin)
    Sen hittade jag nån forskningsrapport:
    www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8693460
    Abstract In an attempt to reduce medical costs it was decided that four Oslo hospitals should use the same low molecular weight heparin (LMWH) for thromboprophylaxis. Clexane was chosen because it was slightly cheaper than Fragmin. Experts in haematology stated that a daily dose of 40 mg Clexane was equivalent to 5,000 units of Fragmin in high risk surgery.

    Så Borde det inte vara 40 mg eller 4000 enheter som motsvarar 5000 enheter Fragmin...?
    Eller är 40 mg inte samma sak som 4000 ui Clexane...?
    jag känner mig förvirrad..??? (Och det är inte meningen att låta spydig det är bara knepigt att få olika svar... vill ju försöka medicinera "rätt").


  • Solkattan

    Zin:
    Men vad är rätt då..?
    Motsvarar 5000 enheter Fragmin  - 40 mg (4000 enheter) Clexane eller 60mg (6000 enheter) Clexane...?
    Eller ligger "svaret" nånstans mittemellan...?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!