• blåvingen

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Grattis till alla plus och ruvare.
    Har börjat att bli förbannad, när jag gräver djupare och djupare och börjar må allt bättre. Jag sprang hos enkrinologer och reumatologer och trots levaxin och liotyrin blev jag aldrig fri från mitt karpaltunnelsyndrom i händerna och stela och orörliga tår på morgnarna, när jag mådde som sämst så hade jag ledvärk och väldigt lågt kortisol, trots Dr Gorgys hästdoser av kortison förbättrades aldrig min hälsa.
    Har alltid trott att mitt prolaktin har varit ok eftersom det har legat inom referens och det här är en gammal diskussion som bla Cathy höll i, men nu vet jag efter att ha provat Pravodel i några dagar, Prolaktin kan ge ledvärk,höjer TSH, samt om man har gått med höga prolaktin nivåer en längre tid så ger det B12 brist, det var därför jag har mått bättre av dessa vitamininjektioner. Prolaktin påverkar även slemhinnan och dess förmåga att implementera ägget, så mitt råd till alla är att kolla nivåerna som helst ur fertilitetsammanhang skall ligga mellan 10-15
    räkneexempel som är inom referens
    värde från werlabs ex 402 / 21,2=18,97 alldeles för högt!!

    För att kortisol skall kunna bildas i binjurarna, behöver hypofysen producera ett hormon som heter ACTH. Om hypofysen producerar för mycket av hormonet Prolaktin, sänks automatiskt produktionen av ACTH - som i sin tur sänker produktionen av kortisol. För hög halt prolaktin kan även påverka könshormonerna såväl som sköldkörtelhormonerna. Högt prolaktin sänker också produktionen av dopamin. Många som lider av en hormonell obalans av detta slag, kan av misstag diagnostiseras "Kroniskt Trötthetssyndrom"/utbrändhet

  • blåvingen

    God fortsättning allihop!
    Lyckönskningar till alla nya plus.Ett tips på vägen är att inför såväl ivf och äd kolla prolaktinet enligt gamla diskussioner här så skall helst värdet vara runt 10 och då blir det i nya skalan runt 220. Jag tänkte inte på det inför min egen transfer....
    Prolaktinet sänks långsamt med agnus castus( munkpepper)
    Eftersom tnf är värdet på obalans mellan Th1 och Th2 är ju en annan väg det som vi pratade om tidigare i tråden att minska kraftigt på TH1 genom ex antihistamin ex normadorm för mer info googla på
    anti histamine protocol ivf

  • blåvingen

    Trex:så oerhört tragiskt

    Jessy

    missne: prolaktin ställer till det. Har i många år haft ledvärk och feber som kommit och gått.därför kom jag hit, till tråden.

    Har förstått att mitt värde som låg inom ref värde ändå kan vara för högt för mig. Hela tiden så har kroppen trott att jag var gravid, med mina missfall och sedan slutade jag att bli gravid.

    När jag tar en effektiv prolaktin sänkande medicin så märker jag att ledvärken minskar.

    Det fanns en diskussion här om prolaktin för några år sedan med bl.a. cathy. Eftersom prolaktin även höjer tnf alpha så vill i alla fall jag pressa ner det så lågt jag kan innan någon ET oavsett äd eller något annat.

  • blåvingen

    Jessy : när du har varit uppe i några timmar , så har prolaktinvärdet sjunkit. Jag föredrar att veta det högsta värdet, så jag vet vad skall behandla

    Missne: även om du har slutat amma så dröjer det innan prolaktinet har sjunkit, du kanske måste ta agnus castus för att ta ner det?

    Själv vill jag vara symptomfri och ett värde så nära 5 (106) som möjligt innan någon transfer. Här blir ingen transfer igen utan att det är pressat. Antagligen har det ökat pga missfall, ivf behandlingar osv

    Jag vill att min kropp skall tro att den är oskuld igen!

  • blåvingen

    Vallmo

    Kolla ditt prolaktinvärde det kan förhindra att ägget implanteras och att du får spottings. Ta ett värde tidigt på morgonen( så att du får worst case)

    Beställ på blodkollen kostar 249 kr

    Lägg ut värdet här, kan vara att du behöver äta aktivt b6 p5p för att ta ner prolaktinet

  • blåvingen

    Grattis till nya plus och nya bebisar!

    Ingen nämnd och ingen glömd;)

    Det nya läkemedlet som Dr Gorgy använder för att ta ner tnf förutom hydroxy är ett läkemedel som används vid organ transplantationer

    Prograf. Kan vara värt att kolla upp;)

  • blåvingen

    Efter vad jag har förstått så påminner Braverman och Dr Papaniklous protokoll med varandra. Serums och Dr Gorgy påminner om varandra.

    Jag är just nu nere i Aten och har fått LIT på Serum eftersom en gång i tiden har haft lågt på LAD test. Är det någon annan som har gjort det? Är orolig för att Inte kliar, då kanske inte antikropparna bildas??

  • blåvingen

    Ser en lördagsintervju ang de felaktiga hälsorådgivarna som har givits och fortfarande ges. Där sjuka människor får dropp med socker istället för dropp med fett såsom intrallipid dropp.

  • blåvingen

    Mom11

    Så ledsen för din skull. Vad säger Dr D?

    När du inte var tillräckligt nedreg?

    Är hos Dr Gorgy och skall ta första LIT hos honom har gjort en gång på Serum.

    Har sett debatten här på FL huruvida IL motverkar eller underlättar implantation.

    Jag har tidigt gjort NK panelen där man ser hur bra NK cellerna svarar på Ivig och IL. Det gör att jag har egen kunskap om hur min kropp svarar på detta. Jag har alltid haft bättre värden på ivig men får lite förbättring av täta IL . Så det blir nog till att ta till det tyngre artelleriet!

    Dr Gorgy använder fler mediciner för att mildra immunsystemet, bl.a. Prograf, tacrolimus, som används vid ex njurtransplantation.

    Vill även för de som genomgår svårigheter med Äd att kolla en extra gång på LAD panelen.

    Har man inte antikroppar mot mannens spermier så blir det största möjliga motstånd varje gång hos immunsystemet, som då avhjälps med Ex IL och Neupogen som ex Dr D använder. Men ibland kan tyngre verktyg behövas !!

    Ibland kan jag bli förvånad att ex Serum som är immunorienterade inte använder fler verktyg då man använder en del av immunologiska tester.

  • blåvingen

    Mom11

    Kanske en dum fråga, men varför inte extra progstöd efter ET i form av injektioner eller utrogestan?

    Nu när semestertider närmar sig för många. De flesta av immunmediciner går att få tag på förutom, just utrogestan och prog injektioner .

    Men dessa kan köpas receptfritt i ex Spanien.

    Tänk även på att IL i viss mån fungerar som lugnande för immunförsvaret som kortison ex pred medan ex Ivig ges som extra antikroppar då ens egna inte riktigt räcker till. Förut lade jag upp en animerad bild över detta. Då fettemulsionen är som en hinna och hindrar farlig kommunikation.

    En annan sak är att även om NK celler inte visar att de är förhöjda på blodprov så kan man göra uterine biopsy.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!