• GrukanGrace

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Be dr D köpa hem det du behöver. Så slipper ni köra runt med taxi på flera olika apotek. Det löste han till oss så betalade vi honom.

    Kram


    canada skrev 2016-07-14 10:26:14 följande:

    Nu har vi haft första telefonkonsultationen med dr D, prel åker vi ner i början av september så sitter och kollar in olika flyg. Klarar man sig om man åker ner en söndag och hem på onsdag morgon? (Tänker med att hinna köpa alla mediciner osv)


  • GrukanGrace

    Åh kära nån så glad jag blir! Stort varmt grattis. Åh så fint!!!!!

    Själv är jag nu i V5 (4+5) och hoppas innerligt efter ÄD i Riga. Satte tillbaka två blasto.

    Kram än en gång!


    pink lily skrev 2016-07-19 03:37:51 följande:

    Äntligen, äntligen, äntligen! Vår dotter är född, hon är helt underbar<3 . Vi är så tacksamma för att ED finns som ett alternativ, även om man måste åka utomlands för att få den hjälpen, och för att Dr D utvecklat en behandlingsplan för oss som gjorde att vi lyckades på första försöket. Gravid för första gången vid 46 år. Ett mirakel! Som så många andra sagt tidigare, ge inte upp sök hjälp!


  • GrukanGrace

    Aylak sänder varma kramar och mina nerdra önskningar att allt ska gå vägen. En dag i taget. Hoppas få läsa om er lycka i höst igen.

  • GrukanGrace

    Tack för alla grattis. Har fortfarande inte fattat. Känns overkligt. Och vi har en lång resa kvar och mycket kan hända men just nu så är det otroligt.

    Kram

  • GrukanGrace

    Håller tummarna! Om du fortsätter blöda hade ja också hoppat över trombyl och fragmin. Låter klokt. Förhoppningsvis är det bara en liten ofarlig blödning.

    Kram


    Solkattan skrev 2016-08-12 16:51:16 följande:

    Long time jag skrev något här...

    Men nu har jag lite smått panik. Vi har efter vårt andra embryodonationsförsök äntligen fått ett fint plus. Har kört med Dr D:s immunsupport. Har HCG testat trre ggr o det har stigit fint till dryga 4200 i måndags. Ska enligt Dr D ta nytt test på måndag. Men så idag... klarrött blod 30 min efter ett trögt toabesök. Tycks ha avtagit. Blir bara lite rött på pappret och inget ont. Haft mf tidigare och x och detta känns inte som det. Jag hoppade aspirinet vid lunch efter blödningen. tog inte heller nån omega. Ska jag även hoppa fragminet ikväll..?? Hur har ni andra gjort som råkat ut för blödningar??! Jag vet att jag inget kan göra... men efter dryga 4 års försök så blir jag så rädd att det ska skita sig igen. Jag ska betala Dr D för follow up. Men drar lite på det då jag vill se ett stegrande hcg på måndag. Känns dumt att betala 4500 kr om det ändå är kört... hur göra med fragminet...? nån som råkat ut för samma? är typ i vecka 6 så det är ju tidigt ...


  • GrukanGrace

    Grattis!!!


    Solkattan skrev 2016-08-17 17:53:23 följande:

    Hej igen!

    Uppdaterar er lite... jo, jag var så nojigt och ringde sjukvårdsrådgivningen på lördagsmorgonen. Iom att jag har en x graviditet i baggaget så överdrev jag smärtkänslan och fick komma in på gynakuten. Hade lite mer ont på vänster sida och var faktsikt orolig för nytt x då risken ökar om man haft ett. Efter 1,5 timma så blev det äbtligen dags för VUL. Och de hittade en hinnsäck i livmodern. Plus ett svart område precis brevid. Blödning brevid embryot. Jag tjatade om de inte kunde zooma in o leta hjärtljud. Läkaren tyckte att det var för tidigt. Men jag visst ju att hcg borde vara bortåt 10 000 och att hjärtslag oftast kan synas då. Och faktiskt så såg vi nåt flimmrande!

    mailade dr d. Han har varit kolugn. Mina värden ser bra ut och det är antagligen så att av de två embryona jag satt in så har en tidigt "dött". Men den andra verkar stark... :)

    Fick också order om att hålla mig till planen. Ska ikväll sätta mig o betala follow up betalningen till Dr D. Känns häftigt att äntligen kommit så långt! hållit på med dr D:s schema sen februari 2014...


  • GrukanGrace

    Vill bara berätta.

    Var på andra ultraljudet igår och då såg vi att bara en av tvillingarna levde. Igår v10 (9+0) den var 7+3 och den andra som mådde bra var 9+3.

    Så nu håller vi tummarna att hen klamrar sig fast.

  • GrukanGrace

    Hej alla, ett tag sen jag skrev.

    Är i v14 nu!! Efter äggdonation i Riga. Har ätit trombyl och predisolon hela tiden.

    Hur länge rekommenderar dr D stt man ska fortsätta? Läkaren i Riga vill att jag trappar mer nu vilket jag gjort gick ber till 2,5 i förrgår men då kom alla mina insamlat tillbaka = kroppens immunförsvar satte igång då jag gick upp till 5 igen. Har legat på 20 innan.

    Tack på förhand!

  • GrukanGrace

    Jag hade samma. Det är sköldkörteln som jobbar för mycket då hypofysen drar ner sitt TDH.

    I början av graviditeten är det vanligt men kan också innebära graves sjukdom. Om du är öm på halsen. Öm runt ögonen, förstorade halskörtlar, darrig, väldigt varm, eller något sv dem så kräv stt få träffa en endokrinolog.

    Jag fick det men allt var bra man kan få samma värden när man är gravid första 12-14 veckorna. Kram


    Solkattan skrev 2016-09-13 10:15:38 följande:

    Nån som har koll på TSH?

    Får lite spunk här... min barnmorska tog massa prover igår. Nu ringer hon. Mitt TSH ligger på 0.02 eller tom under. Läkaren har semester på mottagningen deras så jag ska ringa min vårdentral o be dem göra uppföljande prover. Mitt T4 låg på 19,5 vilkte var normalt. T3 ej taget. Jag tog TSH en gång för typ 2-3 år sedan efter ett missfall. Tror det låg på 0.3 då. T3 o T4 normalt. Då testades nåt Trak och det var ok.

    Vad sjutton innebär detta??? när vi äntligen lyckats efter närmare 5 år. Barnmorskan babblade på om misfallsrisk. Det mystiska är att när jag googlar så har jag noll symtpom på lågt TSH. Ingen hjärtklappning eller minskad vikt. Mår som vanligt. Kanske tom piggare än vanligt. Läst att HCG kan sänka TSH. Och jag är ju mitt i största ökningen nu av HCG. Nån med liknande erfarenhet? Mailad Dr D men tisdagar är ju hans värsta patientdag så jag räknar inte med svar på en stund. Ska ringa min VC då te har telefontid igen vid 15. Men blir så nervös på detta...


  • GrukanGrace

    Hej alla, länge sen jag var här. Vill bara skicka lite pepp.

    Är nu i v 30!!!

    Efter flera år av försök, 7 fulla IVFer med ägguttag mm därefter 8 försök med immunsupport från DrD i Athen sen ett sista IVF försök så gjorde vi äggdonation på AVA Riga. Satte tillbaka två embryon tog embryoglue (lim). Blev gravid första försöket med tvillingar, den ena somnade dock i v 9.

    Jag är nu 42 år men fyller 43 om några dagar. Detta är mitt andra barn sonen är idag 14 år och från ett annat förhållande. Detta blir min mans första.

    Våra egna embryon var alltid av toppkvalitet men ändå blev det inget resultat. Mitt immunförsvar var för starkt. Blev gravida själva 3 gånger men tidiga missfall.

    I Riga tog de hänsyn till detta och jag fick fortsatt medicin för att hålla kroppen lugn.

    Nytt år har börjat och jag vill med detta skicka 10000 kramar och jag håller tummarna för er alla!

  • GrukanGrace

    Skrev hör för någon dag sedan om äd. Ett peppiblägg och flera svarade. Bu kan jag inte gå upp de svaren och jag ville då gärna besvara dem. Tagga mig gärna om NK kan så att jag kan svara er. Kram

  • GrukanGrace

    Vill bara skicka en stor kram och lite hopp.

    Sitter här nu med Henry 4 månader. Efter år med 7 ivf, ett år med stöd från Athen med immunbehandling och flera mf. Till sist blev det äggdonation via sva Riga. Satte in två toppen bladtosyster, använde embryoglue. Blev gravid med tvillingar men den ena klarade dig inte förbi v 8.

    Ville så gärna ha ett eget barn, har en pojke på 14 och ville ha ett syskon. Därför var funderingarna många inför äd. Men åh vad jag är lycklig att jag vågade. Hade jag inte varit 43 år hade vi försökt få fler godingar.

    Stor kram till er alla kämpar!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!