• Ananax

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    trex2013 skrev 2016-10-06 20:31:32 följande:

    3 v förtidigt den 27/9 kom ännu en efterlängtad Aten (Serum) bebis!Lyckan är total och det känns så otroligt overkligt att efter nästan 5 års kämpande äntligen fått en underbar son. <3 Är så glad att jag orkat kämpa och inte gett upp, trots alla tårar, motgångar och operationer. Lycka till ni alla fina kvinnor som kämpar. Ge inte upp, tillslut är det er tur också.Energikramar och kärlek från mig! <3


    Åh vad fantastiskt, grattis!
  • Ananax
    Solkattan skrev 2016-10-06 17:53:35 följande:

    Lilly: Har du kollat upp vilken blodgrupp du har ..?

    Jag fick också höra att allt såg bra ut men när jag misslyckats flera ggr mrd egna ägg och tog reda på att jag hade blodgrupp 0 så tyckte Dr D att vi skulle övergå till donation.


    Så blodgruppen ska alltså spela roll för fertiliteten? Undrar särskilt eftersom jag också är 0 (negativ)?
  • Ananax
    UndrandeSökare skrev 2016-10-08 10:31:04 följande:

    Blodgrupp & fertilitet?

    I en studie som vid American Society of Reproductive Medicine Conference i Denver, av forskare vid Yale och Albert Einstein College of Medicine fann man att bland 560 kvinnor som genomgår fertilitetsbehandling hade majoriteten med typ O-blod låg äggreserv.

    Kontrollgruppen var genomsnittligen 35 år och de med blodgrupp O hade samtliga högre nivåer av FSH - nästan dubbelt så höga som kvinnor med blodgrupp A.

    Artikel...

    Rhesusfaktorn

    Det finns fyra blodgrupper: A, B, AB och 0. Alla tillhör en av dessa blodgrupper och vanligtvis spelar det ingen roll för avkomman om en kvinna och en man har olika blodgrupper. Vad som kan vara väsentligt är rhesusfaktorn - om du är rhesus-positiv (RhD-positiv) eller rhesus-negativ (RhD-negativ). Människor som är RhD-positiva har ett protein på sina röda blodkroppar som kallas D-antigen. Människor som är RhD-negativa har inte detta. Om du är RhD-negativ och gravid med ett barn som är RhD-positivt, finns det en risk att ditt blod blandas med bebisens (vilket kan hända under graviditeten eller förlossningen). Ditt immunsystem kommer då att börja producera antikroppar mot ditt barns blod, vilket kan orsaka blodbrist och andra problem för detta barn eller i framtida graviditeter.

    Det brittiska National Institute of Health and Clinical Excellence (NICE) rekommenderar att anti-D ges rutinmässigt vid 28 och 34 veckor till alla RhD-negativa blivande mödrar för att förhindra Rh-immunisering efter små, "tysta" blödningar, som uppstår i ungefär 1-1,5% av alla graviditeter. I Sverige kontrollerar man istället blodet avseende så kallad immunisering vid ungefär samma tider i graviditeten.

    fertilitetsguiden.com/genetik/blodgrupp.php

    Problemet är om kvinnan är Rh- och barnet är +, då kan det bildas antikroppar som kan göra det svårt att få fler barn. Men det finns sprutor mot det.

    Det är inget problem om kvinnan är + och barnet är -, problemet uppstår bara när kvinnan är -.

    Läs mer här:

    www.1177.se/Fakta-och-rad/Behandlingar/Rh-negativ-blodgrupp-och-graviditet/


    Ja på mig stämmer det ju med att ha få ägg kvar efter 35 eftersom mitt amh är på 0,26... kanske en förklaring till mitt låga amh är en kombo av endo och blodgrupp 0...

    Vad gäller rh-negativ så har min bm sagt att jag kommer få ta spruta, om jag minns rätt i v 28 och efter födseln för att förhindra immunisering och dessutom kommer de testa så att det inte redan skett.
  • Ananax
    dreamz skrev 2016-10-08 13:23:24 följande:

    jaha här trodde jag skulle få göra ET på tisdagnattens vecka å flyget går i morgon men tydligen ska det strejkas! :((( åhhhh varför kan inget bara vara enkelt!!


    Läste att det dock inte är säkert, ibland varslas det men blir inget av. Håller tummarna för att strejken blir inställd så att du kommer iväg!
  • Ananax
    dreamz skrev 2016-10-08 14:54:44 följande:

    Tyvärr blev den av fick ett mess å bekräftelse från sas att dem har ställt in vårt flyg :(


    Men ååhhh vad trist... hur blir det då, måste du vänta til nästa cykel?
  • Ananax
    dreamz skrev 2016-10-08 20:56:55 följande:

    woho! fick beställa ny resa.. nu  så! e vi på gång igen!

    härligt PeeWee44 vilken klinik går ni till?

    Kram å lycka till själv!


    Härligt!!! Vilken lättnad. Stort lycka till!

    Lycka till PeeWee 44 också!
  • Ananax
    Maraki73 skrev 2016-10-18 22:43:09 följande:

    Hej jag har en liten fråga. När ska man börja med progesteron vaggisar? Jag är på CD 11 idag r det för tidigt att börja med vaggisar?


    När jag gjorde ivf började jag två dagar innan insättning av tre-dagars embryo.
  • Ananax
    dreamz skrev 2016-10-22 07:40:03 följande:

    Så jag vaknade vääldigt tidigt i morse närmare bestämt 04:45.. å var kissenödig.. men kunde inte med å kissa ville suga på karamellen liiite till.. men vid halv sex höll jag på å sprängas  så jag klev upp, kissa i burken stoppa ner stickan..

     helt otrooligt väldigt starkt , fatta nada! pluset dök upp fortare än kontroll strecket som kom efter med några sekunder! fick panik ropade på gubben kom foooooort med det digitala!

    GRAVID 2-3

    På måndag ska jag ta blodprovet för att se hur det ligger till om jag behöver akut sprutorna eller inte.. så nervös...

    Trodde det skulle kännas bra att jag skulle börja gråta.. men jag e försiktigt optimistiskt då jag har haft en kemisk graviditet förut..


    Jag var likadan, försiktigt optimistisk för att inte riskera att bli så besviken. Vågade sedan inte säga annat än försiktigt optimistisk tills efter rul Men även om vi säger försiktigt optimistisk så säger jag ändå jättegrattis till plus på Stickan!!!!
  • Ananax
    dreamz skrev 2016-10-26 15:55:49 följande:

    I måndags hade jag 1959 hcg. Bra ökning 1959-2935 på en dag? Konstigt att inte clearblue digital visade gravid +3?


    Grattis - låter i mina öron som en väldigt bra ökning!
  • Ananax
    PeeWee44 skrev 2016-10-31 21:13:05 följande:

    På onsdag så det är bara imorgon kvar innan vi vet. Jag har ingen känsla denna gång hur det ska gå. Så jobbigt, den gången jag gravid visste att jag var det. Nu vet jag inte. <3


    Håller tummarna!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!