• Ananax

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    dreamz skrev 2016-07-14 15:34:58 följande:

    Hihi då kanske vi ses!

    Vi ska ner till Serum i början av september å sen jaga runt på alla mediciner :)


    canada skrev 2016-07-14 15:43:00 följande:

    Åh ja det kanske vi gör!!

    Köp inte upp alla ;))

    Vad spännande!! Skulle ni köra ÄD?


    Hittar ni ett bra apotek så behöver ni inte jaga runt. Då kan ni beställa ena dagen och hämta upp det dagen därpå. Jag lyckades till och med beställa på morgonen och fick sedan hämta allt efter 17 samma dag. Lycka till båda två!
  • Ananax
    angels8 skrev 2016-07-14 14:16:09 följande:

    Vallamo78 .. Vill också säga att man sparar tid och energi när man väl tar sig till dr D.

    Alla förluster och motgångångar ta så mycket energi och kvinnans klocka ska man inte glömma.

    Så jag rekommenderar dig om det inte blir så mycket ändringar på ny och bättre plan tänk på att åka.

    Jag har nu blivit naturligt gravid utan ivf och en så länge växer det som det ska.

    Jag hade inte varit här nu i en graviditet om jag inte hade bestämt mig för att ge Aten en chans <3


    Härligt att höra att allt går som det ska! Hur långt har du gått nu?
  • Ananax
    angels8 skrev 2016-07-14 18:02:10 följande:

    Jag går snart in i vecka 8

    Brukar aldrig komma mer än vecka 6 ... Så det är en stor skillnad .

    Vet att man har några veckor kvar till vecka 12. Men försöker att njuta av att man har kommit så långt denna gång


    Min bm sa att det är just v 5-6 som är kritisk, så mycket som ska hända då som t.ex. att hjärtat ska komma igång. Har man kommit förbi de veckorna så är det mycket goda chanser att allt kommer gå bra! Håller tummarna!
  • Ananax
    Lilly2013 skrev 2016-07-15 11:04:25 följande:

    Är på dag 14 idag och ingen ÄL i sikte. Brukar alltid känna att det är dags, har aldrig senare än dag 15 iallafall. Irriterande. Vet inte om det är förra månadens ivf som får det att strula men har kollat med ÄL sticker efter varje ivf och det har varit som vanligt. Tänker iallafall ta ett dropp nu i helgen.


    Har gjort en ivf (misslyckad). Hade iofs maxdos men min cykel blev inte normal på ca 3 månader. Äl kom redan under mens vid ngt tillfälle, vid ett annat var hela cykeln jätteförskjuten, har alltid haft väldigt pålitlig pms (både vad gäller tidpunkt och exakta symptom) men hade i stort sett ingen pms de första månaderna efter ivf:en. Dr Ds förklaring var att jag påverkats av den höga hormondosen. Kan också säga att min mens varit exakt på dagen de senaste 20 åren... Så jag påverkades helt klart av ivf:en. Men hade ju väldigt hög dos också....
  • Ananax
    Ananax skrev 2016-07-15 17:31:12 följande:

    Har gjort en ivf (misslyckad). Hade iofs maxdos men min cykel blev inte normal på ca 3 månader. Äl kom redan under mens vid ngt tillfälle, vid ett annat var hela cykeln jätteförskjuten, har alltid haft väldigt pålitlig pms (både vad gäller tidpunkt och exakta symptom) men hade i stort sett ingen pms de första månaderna efter ivf:en. Dr Ds förklaring var att jag påverkats av den höga hormondosen. Kan också säga att min mens varit exakt på dagen de senaste 20 åren... Så jag påverkades helt klart av ivf:en. Men hade ju väldigt hög dos också....


    Ett tips er också att testa äl två gånger om dagen när du börjar närma dig... Så att du inte missar äl. Jag använder alltid äl test med streck (alltså inte cb med glad gubbe) för ju starkare strecket blir desto närmare vet jag attäöl är och när det är dags att börja med två test om dagen.
  • Ananax

    Hur har det gått för dig Stina B? Har tänkt på dig och hållt tummarna i helgen!

  • Ananax

    [quote=76811951][quote-nick]Stina B skrev 2016-07-19 16:14:29 följande:[/quote-nick]

    Grattiskramar Pink lily! FANTASTISKT!!

    Det går bättre för mig nu. Jag blödde bara den timmen i torsdags. Inget mer sen. Mörkt å gammalt blod. Känner mig fortfarande gravid. Men Dr D svarar inte på mina frågor om blodet.

    Jag hade nattsvettningar redan dagen efter lördagens Intralipid. Det har förut gått i alla fall två dagar efter Intralipid. När jag skrev det skrev han att jag skulle "stick to the plan", vilket var Intralipid på lördagen å sedan blodtest en vecka efter. Det stressar mig att han inte ordinerar Intralipid. Inatt hade jag kraftigare nattsvettningar. Hade varit mkt lättare om han varit lite mer informativ och förklarat varför han ändrar rekommendationer.

    Min Intralipidsjuksköterska åler på semester imorgon så vi har bestämt att hon kommer ändå. Är det fel? Hur hade ni gjort.

    Idag har han inte ens svarat på att jag haft rikliga nattsvettningar. ..

    Känns i alla fall fortfarande hoppfullt när blödningen slutade så fort och ändå kändes "gammal".

    /Stina

    [/

    Vad skönt att du inte blödit något mer!

    Jag har inte haft några nattsvettningar så har svårt att råda kring betydelsen av dem.... Har dock "hot flashes" flera gånger om dagen så att jag ibland måste klä av mig för att jag blir så varm. Men det kanske inte är samma sak

  • Ananax
    aylak skrev 2016-07-19 21:51:54 följande:

    Hej! Jag börjar få rejäla problem av Fragminsprutorna, blåmärkena blir större, djupare och ondare varje dag. Jättesvårt att ens hitta något ställe att sticka som inte redan är rejält mörkblått. Samtidigt så sjunker mina trombocyter för varje mätning. De är på inget sätt låga om man utgår från referensvärdet, men de är låga för att vara mig. Samtidigt har jag föreliggande moderkaka, som om jag har tur kan flytta sig till förlossningen även om det tyvärr är mindre troligt, då bör man se upp extra med blödningar...  jag har order om att åka in akut om jag börjar blöda.

    Har haft svårt att få ett utförligt svar från dr D ang. detta, som anser att jag bör fortsätta med Fragmin åtminstone till v.30. Jag är oroad för att detta, för mig, är fel beslut. Det känns som kroppen säger ifrån rejält! Mitt immunförsvar är lugnt och i övrigt verkar graviditeten förlöpa som den ska.

    Är det någon som kan råda? Hur resonerar ni andra? Vore hemskt tacksam för svar! Tycker det är jättesvårt att veta vad som är minst riskfyllt, att ta eller inte ta sprutan.


    Vad säger läkaren på mvc?
  • Ananax
    canada skrev 2016-07-19 17:14:03 följande:

    Hej. Många här inne lider ju utav immunproblem eller liknande så tänkte kolla med er om en sak. Jag är en sån som när jag blir sjuk, förkyld:influensa , vilket iofs sker en gång vart annat år ca så får jag oftast ont i kroppen, inget direkt konstigt i det, många får väl det när man är sjuk. Det jag funderar över och har börjat tänka på mer sedan Dr D frågade mig om hur min kropp mår vid en graviditet (varit gravid 5 ggr=5mf). Och då brukar jag får "allmän sjukdomskänsla och ont i knän och fingrar. Men ju mer tiden går och ju mer man försöket ju ondare får jag, nu får jag ont i kroppen redan vid ÄL. Svårt att beskriva känslan men som om varje ben i kroppen värker. Så till min fråga

    Är det någon här inne som upplevt detta ? Är det endast immunproblem kopplat till bebisverkstaden eller bör man kontakta den svenska sjukvården för utredning ?( typ mot reumatism eller liknande ) men vad sjutton säger man då ; hej jo jag tror jag har någon form av reumatisk sjukdom två veckor i månaden, de kommer ju tro man är men tokig än vad de redan gör ;).


    Jag har inte upplevt den känslan du beskriver. Men jag tror att vad gäller reumatism så ingår ett sådant test i Dr Ds grekiska tester om jag inte minns helt galet.... Om jag har fel får någon gärna rätta mig. Som jag förstår Dr D så tror han att problem med immunförsvaret som orsakar fertilitetsproblem ofta beror på någon immunologisk sjukdom i botten. Fråga honom vad han tror i ditt fall.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!