• NinaCamilla

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Kuben: Penny sa till mig att jag skulle trappa ner i 2 veckor , halvera dosen på varje vecka till noll. Jag tar dock 20 mg dagligen. Jag har inte testat än om jag är gravid men upp till 12 veckor ville hon att jag skulle ta alla mediciner om jag plussar nu.

  • NinaCamilla

    Tjejer! Ibland behövs en knuff från immunologiska spår att lyckas få en plus på graviditetstest. 4 ÄD resulterade plus (4 ET och 1 FET) äntligen! Ett delmål avklarat. jag är glad och ledsen samtidigt att vi måste själva ta reda på vad är felet när man inte kan bli gravid eller behålla det. Jag var så frisk enligt läkarna här men tack vare Serum och Penny kan jag äntligen glädja att vi ser ett plus. Oavsett vad händer närmaste veckor, vi har sett en annan streck än kontrollstreck! Det är nästa som att vara på Mount Everest. Kämpa tjejer!

  • NinaCamilla

    Mest var det Peny som bestämde åt oss Vi är medvetna om risker vid tvillingsgraviditet men efter så många år och svår endo hellre två på en gång än en ny process. Jag litar oxå på hennes omdöme och det verkar vara vanligt i Grekland att man sätter in flera vid ivf-försök och ÄD, även om i första försöket. Vi fick 7 st blastisar totalt så att vi har så att det räcker.

  • NinaCamilla

    Först gratis telefonkonsultation med Peny och sedan kontant med koordinatorn om tider men själva medicinschema får jag direkt från Peny via email. Hon har kontakter med donatorer och vet när de är redo. Jag ringer aldrig dit utan skickar email och det har funkat utmärkt. Jag har haft samma problem med telefonkontakt med en klinik i Finland. Jag kunde inte ringa eller få email i tid. Det är ju otroligt mycket pengar som man lägger ut och man är orolig hela tiden att man gör rätt. Jag har dock försökt att inte skicka massor med email till henne. Hon jobbar så mycket att jag försöker samla mina frågor på en email.

  • NinaCamilla

    Tackar alla! Jag var tvungen att testa idag i fall att jag såg fel igår med 2 streck Ja, 2 streck idag med. När det blir flera Aten-bäbisar, borde svenska läkarkår åka dit och kolla vad det handlar om och ta lärdom. Vi var dömda i Swe och Fi och alla berättade om "turen" som vi inte hade våran sida. Det handlar om respekt ödmjukhet och vilja att hjälpa barnlösa och det fick vi i Aten. Kämpande är inte över än för vår del men så länge så jag lever kommer jag informera om denna fantastiska hjälp i Aten. Kram till alla!

  • NinaCamilla

    Tackar alla! Vi är på Mount Everest just nu och kommer inte trilla innan någon drar oss. Just nu njuter vi av plusset som jag har sett i 42 års ålder - min första!

    Skogsbrude: Grattis till er!

  • NinaCamilla

    Redan47: Lag (2013:513) EU –patientrörlighetsdirektiv. Enligt denna borde vi få välja lättare vård utomlands om det behövs men FK har börjat strama sina regler att det har blivit tvärtom. Jag frågade från EU-rådgivning om att sätta IL-dropp i VC och enligt dem skulle det inte vara något problem eftersom enligt lagen har jag rätt till eftervård i hemlandet. VC har dock tolkat som jag har förstått att det är inte beprövad metod och vägrar göra det. Där går nationella och EU-lagen i olika håll. Samma lag ger oss rättighet att hämta EU-recept. Tidigare fick man endast EU-recept med rätt medicinsk namn och samma tillverkare. Nu räcker det med verksamma ämnet. Lagen är bra men inte tillämpas i Sverige utan det verkar ha motsatt effekt hos läkarinstanser här - suck!

    Solkattan: Lycka till med VC. Gärna berätta hur det går!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!