• NinaCamilla

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Trex: Jag vet, välja pest eller kolera när man har endo. Vi gav upp mina ägg länge sedan och då känns det helt okej att bli av med äggstocken. Den var inflammerad och fina ägg fäste sig inte. Du har helt rätt att op påverkar äggreserv. Andra sidan litar jag på Serum op metoder med laser och inte sjukhusen här i Sverige som gör det manuellt. Serum har en bra endo-specialist som opererade mig i oktober. Tack vare den kunde jag plussa men fick utomkveds. Det var dock med donerade ägg. Det skadar inte att ha second opinion om du ska göra op eller inte. Op i Sverige hittade inte skiljevägg i min livmoder som hindrar bära barnet. Det gjordes i Grekland så att jag litar på dem mer. Jag fick cellgifter vid utomkveds och kan inte fortsätta innan höst. Bäst för dig är att hitta någon som är både endo spec och tänker på infertilitet. Svårt att hitta någon i Sverige tyvärr.

  • NinaCamilla
    Heidi82 skrev 2014-05-27 10:57:20 följande:
    Är det ngn här inne som har adenomyos och lyckats bli gravid. Jag börjar bli förtvivlad. Känns som jag aldrig kommer att bli gravid pga min olyckligt placerade endo. Ska just köra igång med IVF nr.3 efter 3 månaders nedreglering. Men allt känns så hopplöst
    Jag har både endometrios och adenomyos och blev gravid sist (dock utomkveds). Serum tycker att man ska göra lapraskopi/hysteroskopi innan försöket, man ska vara längre nedreglerad (i mitt fall 5 mån) och ta medicin som hämnar endometrios/adenomyos innan nästa försök. Jag fick ta hästkur anti-inflammatoriska och anti-stereoid tabletter innan ET. Innan dess hade vi försökt 4 ÄD utan plus med vanlig metoder och med prednisolon & fragmin. För mig var både operation och mediciner en lösning att få ett plus.

    Operation är alltid riskabelt när man genomgå IVF att man inte förstör äggreserv. Jag kan rekommendera Penny i Serum och deras endo-specialister för råd. Säkert Dr D kan hjälpa till med. Det finns hjälp att få men knappast i Sverige när man har både endo och adenomyos. Lapraskopi & Hysteroskopi kostar 4000 EUR via Serum och görs med laser så att den gör så lite skada som möjligt. Man måste ändå vara förberedd att de tar bort inflammerad äggstock om det påverkar fertilitet.  
  • NinaCamilla

    Heidi: Inboxa gärna om mer info om laserbehandling. Jag opererades i Grekland och litar inte på svenska sjukvården vad gäller för operationer så att om jag behöver opereras igen, blir det utomlands. Tackar.

  • NinaCamilla

    Robsab: jag har samma Crinone som du och vid ÄD tog jag en per dag. Serum ville hellre att jag tar utrogestan 4 ggr per dag. Dom kan man köpa endast fr Grekland och kan tas både oralt eller vaginalt.

  • NinaCamilla

    Trex: det går säkert bra och de tar hand om. Dig. Åk tillbaka senare och taxi kostar inte så mycket. Se till att du har lite mat och vatten på hotellet om du är för trött att handla. Lycka till nu!

  • NinaCamilla

    SL: Jag tog Hcg-spruta ET-dagen och 2 sprutor till varje annan dag efter ET. Jag gjorde ÄD men principen borde vara detsamma. Lycka till!

  • NinaCamilla

    SL: Det är större risk för utomkveds vid ivf/ÄD sa läkaren till mig. Jag hade utomkveds efter ÄD i Serum i februari. Tyvärr fick jag den i buken och då fick jag välja cellgifter eller öppen bukoperation. Dock hade jag ingenting i livmoder. Tänk inte på det nu men gör tidigt UL utan att vänta och ta Hcg-prov att den stiger normalt.

  • NinaCamilla

    Jag har endo och adenomyos och blev iaf gravid i mars-månad. Innan dess 4 misslyckade ÄD med toppen ägg utan plus. För mig var lång nedreglering, laproskopi och alla stödmediciner en rätt väg att gå. Jag fick dock utomkveds som är vanligare vid skadade äggledare. Jag fick inte heller vid ÄD lång nedreglering även om Serum tycker att det är nödvändigt att svälta ut endo.

  • NinaCamilla

    Heidi: När vi började ivf/ÄD svängen ingen sa något om att under tiden måste jag ha en behandling mot endo. Adenymosis konstaterades i okt-13 i Aten och inte i Sverige år 2010 och då hade jag varit obehandlad i 4 års tid mellan försöken. Läkaren i Sverige trodde inte att operation och lång nedreglering skulle hjälpa med ÄD och då åkte jag till Serum. Serum sa att operation var nödvändigt och efter det var jag nedreglerad i 5 mån. De hittade många fel under operation. Jag fick innan ÄD anti-inflammatoriska mediciner för att dämpa endo. Kirurgen tyckte oxå att jag borde ha varit länge tid nedreglerad vid vår första ivf-försök med korta protokoll. Jag fick oxå kortison och anti-virus mediciner innan ET. Det hjälpte mig iaf och första gången i mitt liv såg vi plus tyvärr slutade med utomkveds i buken men plus är alltid plus. Nästa gång hoppas vi att det går hela vägen. Tyvärr endo gör mycket skada och Adenymosis ännu värre. Mina ägg är förstört av alla operationer och nu är det ålder oxå. Jag blev av med vänster äggstocken sist. Så det kan gå men absolut ser till att du har en behandling under tiden!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!