• Ananax

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    PeeWee44 skrev 2016-11-02 17:26:20 följande:

    Idag igen blev det minus. Tydligt att jag inte ska bli gravid. Se vad dr D har för plan nästa gång. Kännde på mig att det skulle bli minus.

    Suck bara ta nya tag.


    Åh vad tråkigt, kram
  • Ananax
    lill111 skrev 2016-11-04 16:09:13 följande:

    För att jag har högt tnf 44...:( inte bra, blir inte gravid på det...tyvärr! Vad har du i tnf?


    Jag hade 39,1, blev gravid ca 2-3 veckor efter att det uppmättes. Hade bara tagit ett dropp däremellan och kortison några dagar. Så det kan gå trots högt TNF alpha. Trodde också jag skulle få Humira men Dr D ville föröka utan först. Och han hade ju rätt
  • Ananax
    minaimaginärabarn skrev 2016-11-05 08:39:55 följande:

    Det var skönt att höra för jag har 39,6 och Dr D tyckte inte jag skulle ta Humira i första läget. Han trodde dessutom att värdet var temporärt, han verkar ju ha koll så jag litar på hans bedömning.....


    Till mig sa han inte att det nog var temporärt högt och det tror jag inte heller att det är. Han tror att det beror på min endometrios och då är det nog konstant högt. Så om ditt var temporärt har du ju ännu bättre förutsättningar för att kunna sänka det med annat än Humira! Sa han något om vad han trodde har orsakat den temporära höjningen?

    Kom förresten på att jag nog tog två dropp, ett på plats i Athen när jag gjorde testerna och ett vid ägglossningen som ledde till graviditeten....
  • Ananax
    minaimaginärabarn skrev 2016-11-05 10:06:11 följande:

    Han lade nog ihop alla mina testresultat, både de från Sverige och de från Chicago. Jag har ingen autoimmun sjukdom som han kunde se eller annan immunologisk åkomma. Han trodde att jag reagerade explosivt på händelser, både inre och yttre. Därav mitt höga TNF och NK-panel. Hade låga värden av CD 19+CD5+ vilket ju också talar emot autoimmun sjukdom.

    Jag försöker att släppa detta och låta han sköta behandlingen, jag tenderar att kolla upp allt och ifrågasätta det mesta. Tänkte försöka vara en lugn och cool människa ett tag, får se hur det går....

    Hade du andra värden än TNF som var utanför normen?


    Jag hade CD 19+CD5+ på 13,3, över referens alltså.

    Nog klokt att försöka vara en lugn och cool människa ett tag, kan ju inte skada i alla fall Man blir ju ganska lätt uppslukad av allt detta. Ett sätt att tänka på för att hålla sig lugn (jag gjorde det) är ju att om den behandling du för tillfället gör inte skulle funka så finns det fler behandlingsalternativ att pröva, såsom Humira t.ex. Att veta att det finns en plan B kan göra att man känner sig lugnare....
  • Ananax
    Maraki73 skrev 2016-12-03 17:20:40 följande:

    Tack. Jag hade 15 i hcg den 28 / 11 som var 13 efter ägglossning och den 1/12 hade det sjunkit till 3. Inget blod ännu. Ska försöka samla upp det och skicka till Dr D. Jag vill gärna veta vad som hänt. Mitt immunförsvar var ganska lugnt det enda var att jag fick nacksvettningar 1 gång per natt samt att mina trombocyter var uppe i 383 4 dagar efter insättning.


    Vad tråkigt Maraki, tänker på dig...
  • Ananax
    mom2012 skrev 2016-12-05 11:57:50 följande:

    Ja jag vet varför. Jag har endometrios som ger kroniska inflammationer. Jag hade i övrigt ok Jag fortsatte även att ta fler tester i London. Bland annat kir receptorer, LAD och dq alpha.


    Är det Dr G du varit hos i London? Är han duktig på endometrios? Vilken är annars den bästa fertilitetsläkaren du varit hos med avseende på kunskap om endo?
  • Ananax
    mom2012 skrev 2016-12-05 20:26:02 följande:

    I sverige ingen ivf klinik som va duktiga på endo i södra Sverige. Vi va på 3.

    I Grekland har serum utmärkt sig för sin kunskap kring endometrios. Dr d vet jag inte då jag följde Serums schema vid ivf med honom, med undantag för att han tyvärr tog bort neupogen (som jag måste ha).

    Dr gorgy gjorde 2nd opinion och tog fler prover ovh gav mig LIT behandling. Tyvärr ingen insyn i hans endometrios kunskaper.


    Tack för svar!

    Stämmer med min uppfattning att ivf klinikerna i Sverige inte funderar särskilt mycket över endo, de kör de vanliga protokollen utan att se endon som en ytterligare komplicerande faktor utöver att det kan vara anledningen till att man behöver ivf.

    Skönt att höra att serum är bra! Har fått uppfattningen att Dr B i new York också är fokuserad och har mycket kunskap kring endo. Finns bra artiklar på hans hemsida. Tyvärr stort avstånd och stor kostnad att konsultera honom. Men det var min back up plan om inget annat skulle fungera....
  • Ananax
    PeeWee44 skrev 2016-12-29 14:45:58 följande:

    Hej på er,

    Har tagit Synarela i 9 dagar nu, väntar på mensen ska komma. Benen är väldigt svullna. Ska börja ta Neupogen dag fyra i när mensen kommer, dr D skrev ut anpuller som jag hämtat men det var inga sprutor med. Var på apoteket igår och dom vill ha recept på sprutor, vi får inget svar från dr D. Hur har ni andra gjort?

    Gott Nytt År! Nu hoppas vi på 2017.


    Jag har en låda engångssprutor för Menopur-behandling som du kan få om du vill?
  • Ananax

    Zinfandel: Måste instämma med övriga. Världens största tack för att du skapat Fertilitetsguiden och för alla råd och allt engagemang i den här tråden! Ditt bidrag till oss med fertilitetsproblem problem är ovärderligt!

    angels8: Fantastiskt att du tar stafettpinnen och driver denna viktiga hemsida vidare så att den kan fortsätta att hjälpa människor som behöver den. Är övertygad om att du kommer göra ett fantastiskt jobba den!

  • Ananax
    Solkattan skrev 2017-01-30 07:30:21 följande:

    till alla kloka härinne...

    Vi var i helgen på 3d ultraljud i Stockholm. Med sonen var vi 2009 på 3d i stockholm så vi tänkte att vi ville göra det med detta barn också. Är i vecka 30 just nu. Men 3d ultraljudet blev inte så trevligt som vi hoppats på. Visst vi fick se bebisen o så men hon som skötte 3d maskinen var så... besk? Alltså när hon frågade om min födelsevikt fick vi ju tillslut säga att barnet blivit till via embryodonation. Att vi varken vet födelsevikt på biologisk fader eller moder. Hon tyckte det var dåligt. Att vi inte hade dessa siffror. Hade vi gjort behandligen i riga eller köpenhamn hade vi fått ut sån information. Nu har jag ju iof inte frågat vår tjeckiska kliniken vi kan få reda på födelsevikt på moder/fader. Inte trott det spelat något roll. Men bebisen i min mage visar på 22-24% för liten storlek. Men flöde, navelsträng, moderkaka och fostervatten var ok. Det kan vara genetiskt att barnet är litet. Eller nåt "fel". Sonen föddes ju i vecka 38 med en vikt på 2700 gr. Jag kanske föder små barn rent generellt? Är det immunologiska som gör att de barn som växer i min mage inte blir stora?

    Är det någon härinne som känner till nåt sammanband mellan immunlogi o tillväxthämning? Jag ska maila Dr D idag iom. att jag är hans patient och betalat för hans tjänster.. men ag är som sagt orolig och söker svar hos er kloka !


    Tråkigt att du ska behöva bli orolig. Även om jag inte känner till vad som är normala variationer i storlek i din vecka så föreslår jag att du kontaktar din bm direkt och ber om att en läkare tittar med ul så att du får en läkares syn på detta. Kan dock säga att när jag pratade om 3D ul med min bm så fick jag svaret att det finns säkert de privata ställen som är bra men att det finns vissa där man kan kan ifrågasätta vilken utbildning de har och möjligen även kompetens.... nu vet jag ju inte var du varit men det finns ju en chans att de kan ha mätt fel?

    Bra att du mejlar Dr D, skulle också mejla den tjeckiska kliniken och fråga om födelsevikt på de genetiska föräldrarna. De kanske har dessa uppgifter....

    Håller tummarna för att allt är som det ska, kram!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!