• Ananax

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    aylak skrev 2016-07-20 14:07:48 följande:

    Min spec.läkare på mvc har varit motståndare till att jag tar Fragmin hela tiden, så det är svårt att få något bra råd därifrån tyvärr. Tack quintana! När jag fick missfall i höstas så blödde jag mycket kraftigare än normalt vilket man trodde pga fragmin/trombylbehandlingen, så även om behandlingen kan vara nödvändig så kan den ge lite extra komplikationer vid blödning. Kan vara bra att tänka på för oss alla, om vi skulle vara med om en olycka och slå oss illa! Jag har lite för lite hull på låren för att få till det med sprutorna och stussen har jag testat... men när jag fick blåmärken där kunde jag knappt sitta så det gör jag inte om ;) 

    Dock fick jag idag svar från dr D som bad mig hålla upp med sprutorna en vecka och ta nytt blodprov innan jag ev. ska börja med dem igen. Han tyckte inte det kändes bra med mina så jättestora blåmärken. Lite får man nog räkna med, men tydligen inte hur mycket som helst. Känns så skönt att låta den ömma magen få vila lite! :)


    Vad skönt att du fick ett tydligt svar av Dr D. Vilken vecka är du i nu? Min mvc läkare hade inga direkta synpunkter på de mediciner jag tar. Han ville att jag skulle sluta med aspirin i v 36 och med kortison i v 12. Vad säger Dr D om när man ska sluta med kortison? Däremot hade han ingen rekommendation kring när jag ska sluta med fragminet eftersom han inte sett mina koagulationsprover..... Så det ville han att jag ska fråga Dr D om (vilket jag inte gjort ännu). Vet du när han brukar rekommendera att man slutar med fragminet i vanliga fall?

    Jag är faktiskt redan jättetrött på att ta alla mediciner och framför allt sprutorna. Kanske beror motviljan mot tabletterna på att jag mår väldigt illa dygnet runt och att svälja tabletter gör illamåendet ännu värre. Vore väldigt skönt att få sluta med allt snart. Men är bara i v10 så jag antar att jag får hålla på ett bra tag till
  • Ananax
    Walda skrev 2016-07-19 23:20:16 följande:

    Grattis Pink lilly! Vi har också fått en dotter som är två och en halv vecka gammal. Har behandlats av dr D efter 6 missfall. Ett missfall med immunbehandling och sedan gick det vägen. Vi har ett barn sedan tidigare och blir gravida utan hjälp men kroppen vile inte behålla dem. Så tacksam för den här tråden för det var så jag kom i kontakt med dr D. Lycka till alla som försöker bli och är gravida.


    Grattis!!!!
  • Ananax
    aylak skrev 2016-07-20 18:32:29 följande:

    Ja, skönt att få svar! Jag är i v.25, nästa möte med specialistläkaren är i v.28 med lite fokus på att dra upp förlossningsplan etc. Hon tyckte, precis som din läkare, att jag skulle sluta med kortison i v.12, men det har jag inte kunnat göra än - skulle gissa att jag behöver fortsätta med just Pred hela graviditeten och trappa ner (till min normala dos) först efter förlossningen. Tror många har fått det rådet av dr D, men det är ju individuellt förstås hur länge man har behovet. Min endokrinolog verkar inte tycka att det är någon brådska att trappa ner Pred, jag har heller inga biverkningar av det.  Fragmin tyckte dr D att vi skulle utvärdera först v.30, men iom de hemska blodutgjutelserna blir blev det redan nu. Det viktigaste är väl att sluta åtminstone några dagar innan förlossningen. Tyvärr skulle jag tro att du får rekommendationen att fortsätta med alla dina mediciner i stort sett hela graviditeten, även om doserna kanske kan komma att ändras. Men det verkar inte gälla alla, så låt oss hoppas att du kan få slippa dem snabbare! Förstår att det är lite tungt med illamåendet! Mitt illamående hade gått över helt när jag gick in i v.15, men var aldrig så jättebesvärande. Det slutade från en dag till en annan, så rätt vad det är så kanske du vaknar upp och undrar vart det tog vägen - hoppas det! :) Härligt att du redan är i v.10! 


    Tack för bra svar!

    Misstänkte att medicineringen ska pågå ett tag till Än så länge har jag inga hemska blåmärken. Bara lite gul på två ställen.... När började du få jätteblåmärken?

    Hoppas verkligen jag vaknar upp en dag och illamåendet är puts väck. Hoppas på att det ger sig i v12 som det står på så många ställen....
  • Ananax
    angels8 skrev 2016-07-20 19:57:11 följande:

    Jag mår också så illa , kräks och så trött. Är i vecka 8+3.

    När jag ska ta mina mediciner är det jobbigt, eftersom jag mår illa.

    Fragminet ger mig också blåmärken.

    Men får tänka allt går snart över hoppas jag

    Illamåendet är det jobbigaste ,, utan fragment hade det inte alls varit bra eftersom jag lite ligger över referens värdet trots fragminet och baby aspirin!


    Förstår precis hur du mår. Jag mår jätteilla dygnet runt, kräks flera gånger om dagen och är supertrött. Minsta lilla fysiska ansträngning får mig att flåsa. Tar lergigan comp, det hjälper lite....

    Men du har helt rätt, vi får tänka att det nog snart gång över!!!
  • Ananax
    mom2012 skrev 2016-07-20 21:14:52 följande:

    Ang. Illamåendet så prova att ät mer regelbundet. Jag fick äta för att ens komma ur sängen. Tack och lov vände det ganska snart och sen mådde jag bara illa på em så då kunde jag klara jobbet bra.

    Annanax känner igen dina nattsvettningar och ditt mående. Svarar inte dr d kanske du ska ta ett IL dropp ändå?


    Tack för tips! Har provat att äta mer regelbundet. Vissa dagar hjälper det lite, andra inte. Försöker äta något litet direkt på morgonen men det kommer alltId upp efter en liten stund. Enda sättet att få behålla lite mat är att äta direkt efter att magen vänt sig ut och in och då samtidigt ta en lergigan comp. Då klarar jag mig några timmar tills det är dags för samma rutin igen.... (Ursäkta att jag beskriver så utförligt ) Jobba kan jag tyvärr glömma just nu. Tur att det är semester!

    Det är inte jag som har nattsvettningar utan tror du menar Canada, så skickar tipset vidare till henne Jag har märkligt nog lite mer dagsvettningar men det tror jag är ganska normalt vid graviditet?
  • Ananax
    quintana7 skrev 2016-07-20 21:14:27 följande:

    Undra om det borde oroa mig att jag endast är lite illamående på kvällarna. Morgonen/dagen är helt bra. Kvällen kommer illamåendet men bli bra om jag äter något varje timme ungefär. När jag sova är det mest jobbigt plus att jag kan inte sluta tänka på mat. Men när jag hör om er andra som mår jättedåligt och kräks undrar jag om det ändå inte hade vart skönare för det ska vara "bra tecken". Äe hörni vad skönt det ska bli den dagen man kan sluta fundera och undra över sånt här. Kram till alla!


    Tror absolut inte du behöver oroa dig för att du inte är så illamående! Jag har jättemånga vänner som inte har varit illamående alls vid någon av sina graviditeter och de har idag flera barn. Har faktiskt inte hört någon som har mått lika risigt somj ag. Utan de flesta säger som du att det kändes lite ibland men att det knappt var besvärande.
  • Ananax
    Ananax skrev 2016-07-20 21:28:23 följande:

    Tack för tips! Har provat att äta mer regelbundet. Vissa dagar hjälper det lite, andra inte. Försöker äta något litet direkt på morgonen men det kommer alltId upp efter en liten stund. Enda sättet att få behålla lite mat är att äta direkt efter att magen vänt sig ut och in och då samtidigt ta en lergigan comp. Då klarar jag mig några timmar tills det är dags för samma rutin igen.... (Ursäkta att jag beskriver så utförligt ) Jobba kan jag tyvärr glömma just nu. Tur att det är semester!

    Det är inte jag som har nattsvettningar utan tror du menar Canada, så skickar tipset vidare till henne Jag har märkligt nog lite mer dagsvettningar men det tror jag är ganska normalt vid graviditet?


    Nej sorry, det var ju Stina B som hade nattsvettningar
  • Ananax
    aylak skrev 2016-07-20 21:33:35 följande:

    Tack quintana!

    Jag hade mer som dig och var inte illamående hela tiden, kräktes heller inte särskilt mycket. Och precis som dig var jag väldigt matfokuserad och illamåendet blev bättre om jag åt något. Alltid skönt "att känna av" graviditeten, men just väldigt kraftigt illamående med kräkningar ska vi nog vara glada om vi slipper. ;) 

    Ananax: Mina svårare blåmärken har kommit först nu sista veckan. I samband med det ligger jag också lägre i trombocyter än vad jag brukar göra när jag inte är gravid. I början av graviditeten var trombocyterna högre än normalt trots blodförtunnande medicin.


    Ok, tack! Jag har lite svårt att förstå det där med trombocyterna. Mina har hela tiden legat i mitten av referensintervallet. Har jag egentligen då behov av fragmin tro? Eller är det en säkerhetsåtgärd eller har fragminet ytterligare funktion? Jag ifrågasätter såklart inte ordinationen och kommer fortsätta ta det så länge Dr D ordinerar men det skulle var kul att förstå lite mer
  • Ananax

    Har kollat runt lite om illamående och tydligen så är det ärftligt, har mamma mått dåligt så är det stor chans att man själv kommer må dåligt. Dessutom verkar det finnas någon koppling till åk- och sjösjuka. Blir man lätt åk- eller sjösjuk så är risken större att man blir gravillamående. Vet inte hur det hänger ihop men kan i alla fall säga att jag lätt blir framför allt sjösjuk.... Så den delen verkar stämma på mig.

  • Ananax

    Hej alla kloka!

    Mina leukocyter har skjutit i höjden. All time high på 10. Alltså över referensvärdena. Dr D har inte svarat än. Bör jag försöka få till ett dropp innan helgen även om han inte svarar?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!