• Solkattan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Kuben: Har du tagit Trak prov..?
    Jag tjatade mig till TSH prov förra året vid mitt senaste missfall. Fick tillbaks ett TSH värde på 0.3. När det var så lågt så fick jag vänta ett par veckor o sedan ge ett nytt TSH prov samt Trak prov. TSH visade sig stå still på 0.3 och Trak provet var tacksamt nog "negativt". Så giftstruma/Graves sjukdom kunde uteslutas. Jag tjatade mig till att få ut mina journaler från 2008 då vi påbörjade IVF karusellen. Hade då 0.68 i TSH. Nu för ett par veckor sedan gjorde jag ett nytt TSH test. Även T3 och T4. TSH verkar orubbligt ligga på 0.3. T3 4,7 och T4 15,3 (om jag minns rätt). Sen när jag kommer tillbaks ifrån Aten och får mina värden ifrån Dr d så har jag 0.9 på TSH...? (ser ut att vara samma enhet). Trodde inte TSH kunde ändras så snabbt ?? (1-2 månader emellan) Funderar på om sanningen om mitt TSH värde ligger nånstans emellan 0.3-0.9? Äter ingen medicin alls så det finns ingen faktor som påverkar på så sätt..?
    Konstigt nog känner jag ingenting av mitt låga  TSH värde...? Vilket jag så klart är tacksam över...
    Tycker du du ska försöka få till att ta ett Trak prov! Sen så har jag för mig att just HCG kan sänka just TSH värdet. Googlade det förra året....
    Hoppas du finner en lämplig läkare som kan hjälpa dig!

  • Solkattan

    Zwillinge: Va roligt att läsa att du är nöjd med resan! :)
    Super att du hittade ett apotek som förhoppningsvis fixat alla mediciner. Undrar lite stilla om det var apoteket med den äldre herren med de roliga glasögonen.. som var så duktig på engelska ? (Har för mig att det låg i närheten av ditt hotell).
    Förstår till fullo din ångest för att tjata till dig ytterligare ett VUL. När man varit hos Dr D så inser man att det "viftade" svenska läkare gör med staven är något helt annat än Dr D:s noggranna "synande".
    Tror inte Dr D riktigt "fattar" hur tama svenska gynläkare är. Att även om du får ett VUL här hemma så kommer de med största sannolikhet "sucka högt" och högst motvilligt köra ett varv med staven för att med redan planerat svar säga att "allt ser ok ut". Nu kanske jag är alltför cynisk... men det är min känsla...
    Kanske kan du vända dig till något privat ställe för att göra VUL:et..? Så du slipper tjata på din nuvarande läkare..?

  • Solkattan

    Onelife: är det ok med ett paket från Grekland med predisolon.. ? Har ju över 25 st o alla behöver jag ju inte på stört ! Inboxa mig med adress uppgifter o så , så kan jag skicka en box imorgon... :)

  • Solkattan

    Zwillinge: Den ska dock inte frysa!  (Höll ju på att bli pålurad en fryst påse på ett apotek i Aten)...
    Fick du med alla mediciner från Aten? :)

  • Solkattan

    Zwillinge: Skönt att ha alla prylar på plats! Önskar att jag hade hittat alla tillbehör till droppet i aten...
    Nu äntligen har jag fått "arslet ur vagnen" och fått iväg min ansökan till FB om ersättning för vård utomlands i efterhand. Tog ett tag att få ihop alla papper samt att försöka formulera det någorlunda snyggt hur/vad immunbehandling går ut på. Känns dock som om chansen till ersättning är lika stor som chansen att vinna på lotto... :(. Men men... brevet är igenslickat o lagt på lådan. Mer går ju inte att göra! :)
    Igår hämtade jag ut alla mediciner till nästa IVF här i stan på det största apoteket. Fick en tjej i min egen ålder som expedit. Tänkte att hon var lämplig att fråga lite runt EUrecept. Men näj näj... hon hade jobbat i fem år och aldrig sett något sådant..! Hmm... Sen försökte jag med att jag ville se hur IL påsarna såg ut i Sverige. Men där var det också nej. Fast jag liksom pekade på datorn och sa ordagrant vad produkten hette så fick jag bara till svar att den inte fanns. Surkärring. Gick till ett mindre apotek i närheten. Och de hade någon gång råkat på EU recept. Och i den datorn fanns IL dropp? Tyvärr hade de ingen fysisk påse inne. Men om jag kom med ett EU recept på IL dropp så skulle det inte vara några problem... !
    Söker fortfarande efter nån i närheten som kan sätta droppet. Kommit in på ett mörkt sidospår med läkare som "svart" kan skriva diverse intyg... huga! Lyfter man på lite stenar tycks det kunna komma fram lite av varje... dock inte nån liten räddande ängel med kompetens att sätta dropp...

  • Solkattan

    Snartlycklig: också impad av din styrka... Ledsamt att läsa om din ohyffsade kollega.. till jobbet måste man ju liksom gå... :(. Fattar inte visa personer. Vår chef kom med mykoplasma bakterier till jobbet. Och då har vi en kille på jobbet som förra hösten hamnade på intensiven pga att han är så infektionskänslig och fick slem ner i lungorna. Själv är jag livrädd att smita ner omgivningen med en liten 4 åring hemma... Turligen en riktig friskus... :). Kommer hålla alla tummar o tår för dina små embryon i frysen.. !! Stumpan: grattis till bebisen ! Fick sambon att äntligen läsa igenom dr d:s behandlingsplan. Och inte blev vi mycket klokare... :(. Blev snarare fler frågetecken. Vad är egentligen treatment cycle... ? Är det när man tar 1:a il droppet... Ska börja med predisolon då.. sen höja efter 12 dar.. när började ni andra med Fragmin? Enl. Dr d först efter transfer. Men enl. Sv läkare redan vid sprutstart.. ? Hmm... Hur göra tro.. ? Nån med råd.. ?

  • Solkattan

    Nån som kan svara på mina tre frågor...?
    1. Vad menas egentligen med "treatment cycle" .. jag ska börja med prednisolonet på min 1:a treatment cycle day. Är det när jag tar mitt första il dropp (nån dag innan mens) eller mensens första dag eller då jag börjar med sprutorna inför IVF:en... (3-4 dagar efter mensens första dag)?

    2. Efter 12 dagar ska jag höja pred dosen. Ska man höja efter eller före transfer...?

    3. Enligt Dr D ska jag ta fragmin/clexane först 4 dagar efter transfer.. men enligt min svenska läkare redan vid sprutstart (och hålla upp just plockdagen)...? Känns "sent" att börja 4 dagar efter transfer..? vad har Ni andra fått för ordinationer?

    Usch va rörigt det känns. Imorgon ska jag äntligen träffa en läkare som jag hoppas ska kunna sätta mitt il dropp. Men det känns inget "bra" att presentera något som inte känns "solklart". Vill ju att det hela ska kännas professionellt så han blir positivt inställd att hjälpa mig....

  • Solkattan

    Tack för Era svar! Hur skulle man klara sig utan Er här i tråden..? :)
    Intressant är det onekligen med Fragminet/Clexane. Också googlat och hittat att det ska kunna påverka äggtillväxten..?? Skulle min PCO-iga kropp på något sätt kunna få bättre förutsättningar om jag börjar med blodförtunnande redan vid sprutstart så tvekar jag ju inte att börja tidigare! (alltså följa svenska läkarens ordination).

    Snart lycklig: Jag tror många inte begriper att de sätter andra på pottkanten genom att gå till jobbet förkylda. De själva kanske resonerar att en förkylning "kan man ju ta". De förstår inte vilka konsekvenser det kan ge för andra..
    Att det tex inte för din del handlar om en liten karensdag för några tusenlappar utan att en hel månads behandling äventyras och resor/pengar som kastas i sjön. Ju längre jag håller på med IVF:andet ju mer tänker jag på hur jag kan smittas/smitta andra. Tvättar alltid händerna innan jag äter något. Håller mig borta ifrån fikarummet om jag misstänker att jag "bär" på något. Blir ju som sagt inte sjuk själv (eller väldans sällan) men vill inte vara den som smittar andra...
    Sen har vi haft några kolleger som genomgått cancerbehandlingar på jobbet och då fick vi "lära" oss hur himla känsligt det faktiskt kunde vara med "en liten förkylning"...
    Min närmsta kollega fick förskjuta sin cancerbehandlingplan pga av en liten förkylning eftersom hennes immunsystem var alldeles för dåligt. Inte roligt då man bara längtar efter att bli "frisk". :(.
    Så nej.. är man sjuk så stannar man hemma!!!     

  • Solkattan

    Det bara "trillar" in bebisar just nu!! Va härligt... vilken positiv flow!!
    Ser verkligen framemot att börja med alla sprutor/dropp nu när man ser att det ger resultat!

    Ju mer jag läser Dr d instruktioner desto mer förvirrad blir jag...
    Hur ska man tolka detta: (skriver ordagrannt vad Dr D skrivit)
    4 days after your egg collection please start:

    1 * CLEXANE 6000iu injections, or Fragmin 5000iu injections/per 24 h, at your stomach, every day, at the same time, (1 * morning and 1 * evening).

    Hur ofta ska jag ta egentligen..?? det är just det där sista som känns förvirrande..?
    Jag trodde att jag skulle ta en 5000 fragmin varje kväll. Men vad menas då med (1* morning and 1 * evening)?
    Ska jag ta på morgonen också...? då blir det ju inte med 24 h mellanrum..?
    Eller ska ta CLEXANE 6000ui 2 ggr per dag men om jag har Fragmin 5000ui så tar jag endast en gång per dag..?
    Nån som begriper..?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!