• Solkattan

    Redan 47: Full blood count. På svenska har jag förstått att det heter blodstatus med diff. På fertilitetsguiden står det vilka prover som ingår exakt... :)
    Va spännande dag! All Lycka till!!

  • Solkattan
    Var det någon som läste mitt inlägg 16568?
    Alltså detta med att det i Vårdguiden uttryckligen står om missfall:
    Metoder med vetenskapliga bevisbrister

    Kvinnor med upprepade missfall blir ofta erbjudna en mångfald av utredningsmodeller eller läkemedel som kan ha en teoretiskt sett gynnsam effekt på graviditeten, men som aldrig har kunnat dokumenteras seriösa forskningsprojekt. Många av läkemedlen är i bästa fall verkningslösa, men teoretiskt kan de i andra fall vara bidra till allvarliga biverkningar.


    Läkemedel som har testats utan vetenskapligt bevisad framgång är kortison, aspirin, heparin, immunglobulin och progesteron.


    Det finns exempel på försök att dämpa avstötningsmekanismer mot graviditeten, men det finns inga vetenskapliga bevis för att sådana metoder fungerar.


    Sammantaget hör dessa utredningar och behandlingsförslag hemma endast i vetenskapliga projekt och inte som ett påstått etablerat behandlingserbjudande.

    Det är ju denna "guiden" som man först kommer till om man googlar missfall. Och som säkerligen sjukvårdsrådgivningen runt om i Sverige hänvisar till. Är det inte skrämmande...??

    Det här undergräver ju ALLT vad våra läkare utomlands står för... :(
    Hade jag varit mer utav en "hacker" så hade jag ner än gärna byt ut denna guiden mot fertilitetsguiden.. men tyvärr har jag inte nog med kunskap. Däremot funderar jag på att maila till dem o ifrågasätta. Skicka lite länkar till forskning som ovanstående mediciners positiva verkan vid upprepade missfall!


    Bra jobbat tjejer som mailat "Fråga Doktorn" ... överslagsräknat lite om det måste kommit in närmare 20 mail från oss. Och kanske ännu fler som inte gett sig till känna..? Kanon!!!
  • Solkattan

    jag håller på att lusläsa vårdguidens text för missfall.
    Och ju mer jag läser desto fler dumheter hittar jag!!!
    Håller på att sammanfatta allt i ett worddokument. Hittills upp i 3 sidor...! Tänkte maila den ansvarig läkaren och fråga hur sjutton han menar...!
    Nån som är duktig på att korrekturläsa...? Som kan läsa igenom det jag skrivit och kanske komma med tillägg..?

  • Solkattan

    Fidelia: va synd att det blev en sån upplevelse... :( Sa hon något om att de fått många mail inom samma område... ? Jag har tyvärr inte talets gåva. Skulle bara säga nåt dumt i ren ilska som doktorn säkert skulle bolla bort genom att hänvisa till nån forskning som jag inte läst...

  • Solkattan

    Singhatjejen: tanken är god där.. alltså allas historier sammantaget borde väga tungt ..?! Men varför inte skicka det till uppdrag granskning... ??? Så det fattar att det inte är ett enstaka fall utan flera. Jag bidrar mer än gärna med min historia... ! Bara att organisera o få ihop !!! :)

  • Solkattan

    Zin: när Ni skickade in till uppdrag granskning gjorde Ni det i gemensamt "kuvert" eller skickade var och en för sig..? Hur många var Ni (ungefär).
    Tanken jag hade var att just nu är det många som skrivit ihop något för "Fråga Doktorn". Och att man "lätt" skulle kunna återanvända detta material till att skicka just till uppdrag granskning.
    Om vi är mellan 20-30 tjejer med 1-2 A4 sidor var så blir det ju en mindre roman! :)

    TWH: Go go go!!! Hoppas du kommer med i måndagens program!!

    Var imorse och tog mitt inledande FBC. Oj vad svårt det visst var! Båda armarna plus ena handen för att få ut lite blod ...
    Blir lite nervös inför Intralipid droppet ihelgen. Sätter man det i armen eller i handen...?
    Just nu är båda mina armar som sagt lite sönderstuckna. Ändå gick jag till centralsjukhuset för att få de bästa "stickarna". Men det var väl inte min dag...

  • Solkattan

    Missne: Kul att du upplevde telefonkonsultationen så positiv... visst är det en riktigt urladdning av prata engelska en helt timme när man normalt inte gör det!
    Vet inte om jag har så många svar på dina frågor. Hysterskopi tyckte han att jag med skulle göra. Men det var liksom tvärkört på min nya klinik. Fick dem att åtminstone göra en "saltsköljning" av systemet. Det var ju det vi gjorde innan vi lyckades med sonen... (så jag hoppas att det framöver kan leda till ett plus).
    Angus Cactus rekommenderade han mig också. Men det stod det inget på i min treatment plan sen. Bara d-vitamin och omega 3. Eftersom jag IVF:ar och fått utskrivet Provera så vågade jag inte kombinera...
    Droppet var det ingen fråga om att ta när jag var nere i Aten. Antagligen för att jag hade så långt kvar till IVF:en.

  • Solkattan

    Radiosjuhärad kommer få ett mail ifrån mig under dagen ! :) Ju fler ställen vi hörs dessto bättre... Tack för tipset !

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!