• Solkattan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    ... Hann inte ens till jobbet. Dagis personalen möte mig med att "vi såg dig i tidningen imorse" ! Hade såpass bråttom att jag inte hann prata. Men det verkade som de tyckte det var "bra". Nu till jobbet o nästa lilla möte... Bara 140 anställda så det är säkert nån som läst...

  • Solkattan

    När jag var på kvinnodagen snubblade jag över en tidning från Gynsam. Gynsam tycks vara nån förening för kvinnor som drabbats av cancer i underlivet. Men iallafall... i denna tidning fanns en artikel som jag fastnade för. Den var skriven av en Anders Blanck från Läkemedelsindustriföreningens service ab.
    Gick in på deras hemsida och hittade lite intressant info.
    www.lif.se/default.aspx&ptid=0&refid=33782
    Det handlar i stora drag om hur dåligt Sverige faktiskt är på forskning. Hur vi går bakåt i utvecklingen.... :(
    Jag får en positiv vibb av detta. Vet inte HUR eller OM denna förening på något sätt kan hjälpa oss framåt. Är det någon här inne som haft kontakt med dem?

  • Solkattan

    Cathy: Ja ibland undrar man om man är "modig" ... är snarare så att jag agerar i ren frustration!
    På jobbet är det 5-6 pers som kommenterat att jag "pratat" med politiker. Dock så är det just det att man "pratat" som framkommer. Inte vad vi pratade om. Det är liksom väldigt tabu att prata högt om barnlöshet... och visst det är känsligt. Men ibland blir jag så trött på att man ska behöva "skämmas" över sin situation!
    Väntar fortfarande med spänning på respons.

    Vilaa: Håller med Cathy där. 20 000 kr är inte ens vad en IVF i framtiden kostar. (Om ni kommer dit hän). Om det är något jag ångar så är det att jag inte åkte tidigare till Dr. D. Är flera här inne som planerar att åka i vår. Varför inte samla ihop er o göra en gemensam resa..? Tänk vad roligt Ni tjejer skulle kunna ha utan karlar?! :)

    Curly: Kram... :( och tack för heja ropet! När jag tänker på vad du gått igenom (läst tidigare i tråden) så blir jag än mer taggad att kämpa...

  • Solkattan

    Zwilllinge: Usch va jag känner igen mig i det du skriver! Svenska läkares trångsynthet. Ibland får jag känslan av att svenska läkare är som en grupp fotbollssupportrar. Du vet den där typen av supporters som står och skriker fulla ord till motståndarlaget. De vet inte hur de ska kunna heja fram sig själva och enda metoden är just att trycka ner motståndarlaget (alltså utländska läkare) Jag tror i mångt o mycket att läkarna är rädda. Rädda för oss patienter som söker kunskap själva. Nu när Internet finns och man inte bara kan referera till en vän eller granne utan hundratals personer! Sen så tror jag även att det handlar om att vi inte längre är nr 1 världen. Andelen forskningsprojekt sjunker stadigt varje år. Vi halkar efter ! Det finns inte pengar till att bedriva forskning eller att föra den nogranna vård som dr d gör. Om dr d BARA var ute efter våra pengar.. varför skulle han då "vägra" sätta tillbaks frysägg om proverna visar på dålig cykel? Nä då skulle han väl som de svenska läkarna bara säga "kör"! För drygt ett år sedan fick jag för första gången Fragmin utskrivet av min hemmaläkare. Var själv lite tveksam o ringde upp universitetssjukhuset där jag gjorde själva ivf:en o frågade just om Fragminet. Fick teletid med en av de främsta fert. Läkarna i Sverige. En av gubbarna som brukar sitta i tv 4s morgonsoffa. Var sååå fruktansvärt besviken efter samtalet. Svaret jag i stort sett fick var "du kan ju ta det om du själv känner för det". Va är det för j*vla svar från ett sk. Proffs... ?! Nä Zwilllinge hoppas du återhämtat från samtalet. Vi härinne cyberborstar bort "skiten" från dina axlar... Okunskap kan komna plötsligt. Synd att inte treo allltid "hjälper".. ;)

  • Solkattan

    Ingrid: synd att du känt så... Hade jag svaret på kåvepenin frågan så hade jag gärna svarat. Är rätt ny i tråden. Gissar spontant på att det är bättre att få bort det som är dåligt med penecillin innan ivf:en. Visa tar ju pencillinkurer mot bakterier i underlivet och dessa tycks ju ha god verkan inför ivf. Sen att du lyckats genomföra immunbehandling helt på egen hand i Sverige. Wow.. hur lyckades du med det..?! Är grön av avundsjuka... Men tycker det är fantastiskt kul att du fått med en läkare på immunspåret..

  • Solkattan

    Ingrid: va dum jag känner mig ! Jag är tämligen säker på vilken ivf klinik du går på. Har nämligen ringt runt till 5-6 kliniker i Sverige och frågat om de sätter il-dropp. På vad jag tror är din klinik så frågade mig om jag var patient. Tyvärr fick jag ju svara "jag är bara en desperat tjej i behov av hjälp med dropp". Berättade att jag varit till Aten. Hon i telefon återkom efter nån minut o sa att det var ok att få dropp där. 2000 kr skulle det kosta. Jag frågade även vem som stod bakom att behandla med dropp och fick två läkarnamn. Vi från min lilla stad skickas till denna klinik vid ivf. Men eftersom vi är i behov av donation så kunde inte välja detta privata alternativ.. (skulle svensk lagstiftning ändras så skulle jag genast vända mig dit)... Att priset var så högt för droppet förklarades med att de köpt in nån ny dyr pump... :) Förstår att du inte vill hänga ut läkarna. De är modiga som vågar prova nya metoder !

  • Solkattan

    Ingrid: Blir nyfiken helt klart på hur de "gör" på din klinik!
    Du kommer alltså ta 3 stycken dropp? (155 * 3 = 465kr) vid en IVF? Kör dom med FBC också? alltså kollar av din blodstatus med jämna mellanrum för att "se" om du behöver dropp?
    Får du även Fragmin, trombyl och prednasilon (kortison)?

    Mailade ett gäng frågor till Dr D igår inför min "start". Fick svar bara några timmar senare! :)
    Frågade just om detta med att "dilute" il droppet med NaCl. Jag kanske kanske kan hitta någon som sätter det men att lyckas få "dilute" med NaCl blir då svårare.
    Fick svaret att "helst" ska man "dilute" men går ej detta så kan man ge 100 ml NaCl parallellt med Il-droppet.
    Nån som gjort det här? Betyder det att man i ena armen sätter il-droppet och i andra naCl? (eller kör man i samma arm?)
    Med "first day of the treatment cycle" menade han som jag även själv tolkat "första mensdagen" på den cykel som jag ska börja med Gonal-F sprutorna.
    Fragminet kan jag börja med tidigare än Dr D föreslår. (sv. läkaren skriver vid sprutstart - dr D 4 dagar efter ägginsättning).

    NinaCamilla: Skit att det var tvunget att sluta så!! Men tummen upp för att du kämpar vidare!! Visst är det en delseger att Ni fick plus på stickan... :). Hoppas att det nästa gång går hela vägen. Nu har Ni kommit på "tricket"...

  • Solkattan

    "Vågar" Ni andra ta Angus Cactus som gör IVF..? Dr D att jag skulle ta det när vi pratade i Aten. Men fanns ej  med i min behandlingsplan. Googlade en del på det och det kan ju "störa" IVF processen med alla hormoner man tar då..? Hur gör Ni andra..?

  • Solkattan

    "Problemet" med denna tråd är väl litegrann att det inte finns någon som "styr"? Kommer det in någon ny så är det fritt fram till alla att välkomna? (eller?)
    Sen att man inte alltid får svar på sina frågor är tyvärr en nackdel. Men jag tror inte man ska tolka det som om andra personer inte läser och "försöker" svara. Utan att de som just är inne för stunden kanske inte har något bra svar...? Det är väl litegrann som om vi alla står i en stor sal med 100tals personer. Om man närmar sig en grupp på 5-6 pers (de som alltså är inne i tråden för stunden) så kanske just de inte alls kan svara på just din "smala" fråga inom ett specifikt område...?
    Sen har vad jag tolkat det som tråden också ett annat syfte. Just det att trösta/uppmuntra de tjejer som står inför ett misslyckande?.. eller att hurra och ropa glada tillrop till de som äntligen lyckas?
    Och det kan vi ju alla hjälpa till med.... :)

    Blir smått upprörd över att Progestron Mic ska sluta säljas på apoteken...!
    Ska allt verkligen BARA handla om pengar..?
    Kollade på mina askar Mic som jag fått utskrivet för drygt ett år sen. Pris 171,50 kr för 10 st. Alltså ett styckpris på dryga 17 kr.
    Jämför det med Lutinus som ALLA läkare tycks vilja skriva ut nuförtiden. Pris 236 kr för 21 st. Alltså ett styckpris på dryga 11 kr. 
    6 kronors skillnad. Antagligen blir det stora pengar i slutändan någonstans. Som "någon" anser är en värdefull besparing...???  Vem frågar oss patienter vilket läkemedel vi vill ta??
    Sen detta otäcka med läkemedelsbranchens hårda sponsring hos läkarna... där jag går/gått så står det Gonal-f på papper och pennor. Och VAD får man utskrivet..? Jo... Gonal-f!!
    Undra vad det står på läkarnas strumpor... kan det vara Lutinus tro..??
    Hittade bara en länk bland ett dussintal om just läkemedelsbranchens fula försäljningsknep:
    www.dagensarena.se/opinion/roya-hakimnia-lakemedelsbolagen-korrumperar-sjukvarden/
    Det som ändå är positivt är ju att beslutet har överklagats i förvaltningsrätten i Uppsala.
    Det finns ju en mailadress : [email protected]. på länken som Lelle75 skrivit in. Kanske ska vi massmaila dem och få dem att fatta att i är flera patienter som vill ha kvar produkten på marknaden..??

    Lelle: Grattis förresten! :)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!