• Katt12

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snartgravid, vilken klinik gjorde du ÄD på? Beklagar verkligen dina tråkiga erfarenheter. Bra att du inte ger upp!

  • Katt12

    Finns det någon i tråden som har koll på detta m prostaglandin? När man har Endo kan man tydligen ha för mkt prostaglandin i livmodern. Detta kan vara skadligt, ja rent av dödligt för ett embryo. Även migrän orsakas av prostaglandin och jag har både Endo och migrän.

    Det som får mig att misstänka höga nivåer är att jag brukar få livmoderkramper efter ET och ledvärk under ruvning. Båda dessa symptom kopplar till höga prostaglandin nivåer. NSAID preparat typ ipren sänker halterna av prostaglandin men kruxet är att bieffekten kan bli ägglossningsstörningar och problem att få embryot att fästa, eftersom detta kräver en liten "dos" av prostaglandin. Men för hög nivå är alltså förödande. Blir alldeles matt när jag försöker läsa på om detta.

    Funderar på att byta trombyl mot t ex 100 mg ipren för att bibehålla den blodförtunnande effekten samtidigt som ipren är Cox hämmande och sänker prostaglandin nivåerna. Alternativt använda högre, "vanliga", doser vid t ex migränanfall utom just runt ÄL och implantation. Just nu kör jag bara alvedon mot migrän eftersom NSAID avråds när man försöker bli gravid. Men det kanske är ännu värre att få för höga prostaglandin nivåer?

    Om ngn, Zin eller ngn av er andra pålästa tjejer, har koll på detta blir jag väldigt tacksam för input.

  • Katt12

    Zin, SÅ tacksam om du har kunskap kring detta komplexa ämne!! Kommer läsa allt du skriver m största intresse!

  • Katt12

    Snartgravid, fick igår tips fr gyn i Sthlm att den som är intresserad av ÄD bör söka sig t ava Peter. Frågade varför och han sa bara att de är bäst, läs deras hemsida. Gjorde det och onekligen viss skillnad mot vissa andra kliniker. Tycks vara standard m blastoodling, garanti om tio ägg, inga donatorer över 30, alla ska ha barn så man vet att de är fertila mm argument jag inte sett på andra kliniker. Han tyckte annars att nya ava Riga var bra oxå. Men den polska klinik du nämner låter ju oxå bra, lycka till!

  • Katt12

    Usch då, NinaCamilla - vilken klinik i Finland var detta? Får jag fråga - om man gör ÄD i Grekland, har de donatorer m skandinaviskt utseende?

  • Katt12

    Tack Zin!! Läste att intralipider faktiskt kan bana väg för ökade mängder prostaglandiner..?! Ska man alltså undvika IL om man har Endo och tecken på för mkt PG? Och hur mkt acetylsalicylsyra vågar man ta utan att störa ÄL o implantation? Är det 100 mg som i Babyaspirin eller kan man ta mer, har du ngn aning?

  • Katt12

    Låter klokt, Zwillinge. Men det verkar tyvärr som att monitorn strular ibland. Jag fick samma som du, bara hög ej Max och testade då m clearblue ÄL stickor parallellt och fick glad gubbe. Har hört om fler som varit m om samma sak:(

  • Katt12

    Hej Stjärnan och jättegrattis! Får jag fråga: har du ätit Prasteron hela tiden, dvs parallellt med IVF stimuleringarna? Eller laddat innan m detta och sen gjort uppehåll under IVF behandlingen? Är det Falun som skrivit ut? Vilka direktiv ger de? Har just fått prasteron utskrivet av gyn men vet inte om det går att kombinera m IVF med och/el pergotime. Och hur funkar det nu när du plussat, ska du då fasa ut prasteron eller har du redan slutat? Dvs är det ok för fostret att man tar detta fram till plus (det måste det väl vara?)

  • Katt12

    Tack Stjärnan för info, grattis igen:

    En fråga t er som går hos dr D: har ni betalat för tel konsultation? Pratade m honom igår o vips kom en faktura på 100 euro idag. Trodde man hade betalat för konsultation fram till ev graviditet, som skulle innebära 450 euro till?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!