• Katt12

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Åh, så tråkigt!! Beklagar verkligen! Denna kamp är så fruktansvärt slitsam, jag lider med dig, mig själv och alla andra som håller på med detta månad efter månad, år efter år. Stor och varm styrkekram!

  • Katt12

    Hej, håller på att trappa ner pred efter IVF och gick fr 25 t 20 mg och sedan till 15 efter tre dagar. Är det för snabbt tror ni, el kan jag fortsätta m minskning 5 mg/3 dagar?

  • Katt12

    Cathy, jag började redan vid nedregleringen 21 okt m 10 mg och trappade sen successivt upp till 25 inför ET, så det är ett tag... Kanske ska ta det lite långsammare då.

  • Katt12

    Åh jag bli mållös över era inlägg Blingbling och Zwillinge. Helt galet. Men sån tur då att IL nu börjat skrivas ut även vid IVF i Sverige. Bra tajming:)

  • Katt12

    Förstår hur du menar Blingbling, men jag tror faktiskt att det snarare är åt andra hållet, att deras direktiv floppar lite om t ex IL redan börjar bli erkänt i Sverige. Det är ju lite skämmigt att inte hänga på de innovativa klinikerna, så att säga. Hoppas jag.

  • Katt12

    Anna, IL tas ofta i doser om 100 el 200 ml i allmänhet utspätt m koksalt. Hur ofta beror på responsen från kroppen vilket bl a följs via blodprov.

    De löpande blodprov som tas är då inte de komplicerade immunprov som skickas t USA utan vanliga blodstatusprov. På de vanliga remissblanketterna är det de två rutorna längst upp till vänster som brukar kryssas i och då följer man bl a utvecklingen av vita blodkroppar.

    Grundbehandlingen hos t ex dr G i London är ett dropp 1-2 v innan ET/ÄL och sedan ett till dropp vid ev plus. Läs på fertility academys hemsida. Men sedan kan alltså fler dropp behövas för den enskilde pat.

    Spännande att du får detta av Samir i Falun. Berätta gärna mer framöver. Vet du om fler kliniker börjat? Fråga gärna Samir och berätta i tråden. Ju fler etablerade kliniker som börjar m detta, desto lättare blir det ju att argumentera för hjälp m detta även om man går utomlands.

    Lycka till! Kollade din blogg och har förstått att du mår riktigt dåligt. Tyvärr mår jag lika dåligt själv:( Bara att "bryta ihop och gå vidare"...

  • Katt12

    Ja uppenbarligen. Jag har hört det fr deras samarbetsgyn i Sthlm o Anna här har ju det i sin behandlingsplan hos dr Samir hos dem.

  • Katt12

    Jag håller med vilaa, tror inte att läkarna gör saker i smyg, bara att vissa tror på det och andra inte. Min princip i tråden har hittills varit att inte nämna privatläkare vid namn, men däremot om en klinik går ut med nya metoder så får man ju anta att det är förankrat och att de är beredda på att göra det offentligt. Det har ju t ex skrivits mkt om att CFC varit på gång med immuntestning och det är ju inga problem när de tom skriver om det på sin hemsida.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!