• finee

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Kan bara meddela att jag fick svar från Dr D nu Han tyckte allt såg bra ut, inga fler dropp just nu. Nytt hcg o FBC på måndag. Tycker det känns lite långt fram i framtiden.. Men väljer att lita på honom. Helst skulle jag vilja ta dropp varje dag typ för att känna mig trygg, men förstår att inte det behövs. Från äl har jag ju tagit dropp typ var fjärde dag, senast i lördags. Och ni ingenting förens tidigast nästa vecka då. Hur tätt har ni andra blivit ordinerade dropp efter att ni plussat?

  • finee
    mumskastrull skrev 2017-11-01 13:21:53 följande:

    Det ser ju ut som om din kropp är rätt lugn när man ser till proverna :). 

    Såg att han hade svarat dig nu. Han är lite seg ibland. 

    Han sa till mig att jag också skulle vänta till måndag med ett nytt hcg.. känns superlångt dit....

    Är verkligen livrädd att det inte ska öka som det borde. Tycker inte att jag har så mycket symtom heller.... Önskar att jag hade blivit illamående! Sen känns det som om brösten ömmar lite mindre än igår, vilket gör mig så nervös! 

    Tog detta testet idag, vad tror ni? Tog kortet ca 7-8 min efter det var taget... 


    Ja, på proverna verkar ju kroppen rätt lugn. Jag är så orolig att det ska ändras snabbt bara. Tänk om kroppen börjar härja på typ imorgon, och att det sen blir för sent att stävja sen i början av nästa vecka..? Samtidigt litar jag på Dr D, och hade han trott att det var troligt hade han väl ordinerat FBC tidigare.

    Jag förstår din oro gällande att det inte ska öka normalt till fullo!!! Jag sitter i precis samma båt just nu Livrädd att det här ska ryckas ifrån mig och samtidigt tacksam att jag kommit såhär långt. Dina test är ju superstarka!! Ser perfekta ut Jag har typ inte heller några symptom alls. Lite ömma bröst bara, men det kommer och går oxh är mest på natten och morgonen. Önskar jag kände mig mer gravid... Men det är väl så tidigt än. Har läst nånstans också (men vet inte om det stämmer) att kortison kan dämpa illamående? Någon som vet om det stämmer?
  • finee

    [quote=78152599][quote-nick]PeeWee44 skrev 2017-11-01 13:16:36 följande:[/quote-nick][/quote]

    Lycka till på hyston imorgon PeeWee!

  • finee
    PeeWee44 skrev 2017-11-02 05:19:39 följande:

    Lycka till på hyston imorgon PeeWee!


    Tack! Sitter på sjukhuset nu och väntar. Fick väldigt bra intryck av läkarna vi träffade igår. :)[/quote]

    Vad bra Är du på Mitera hospital? Jag var där för bara sex veckor sedan och gjorde hysto. Allt flöt på superbra. Jättebra sjukhus, snabbt, effektivt, omhändertagande personal. Rent och fint. Gott te och kex på uppvaket efter ingreppet. Håller tummarna för dig, det kommer gå kanon
  • finee
    Hera B skrev 2017-11-01 22:00:35 följande:

    Grattis Mumskastrull och Finee!! Håller tummarna för er!


    Tack!
  • finee
    PeeWee44 skrev 2017-11-02 13:35:39 följande:

    Nu sitter jag på hotellet efter hysto. Allt har gått bra. Min livmoder såg inte ut som en triangel, uppe där det ska vara rakt gick det innåt så det klippt han upp. Sa att det är väldigt jobbigt för embryona att ta sig igenom det för att fästa. Jag har gjort två hysto i Sverige och en i Riga, ingen har gjort något åt det. Alla har bara sagt att jag har en hjärtformad livmoder. Trött man blir.

    Mitt låga progesteron måste jag ta sprutor för att få upp. Utrogest fungerar uppenbarligen inte för mig för progesteronet åker upp och ner. Dom säger dessutom att för mycket imun medicin kan få motsatt effekt. Dom höll på att ramla baklänges när jag berättade att jag tagit en flaska Neupogen, tycker jag ska ta 10mg kortison vid medicin start sen ner på 5mg och vid pluss upp till 10mg igen. Spermierna var tipptopp inget dna fel på dom.

    Så nästa insättning hos dr D kommer vi köra efter det Serum föreslår.

    Kan klart rekommendera att göra hysto hos dom. Dr d kom inte längre med oss han fastnade när det inte fäste för fjärde gången med hans immunsupport. Så ni som inte lyckats hos dr D så kontakta serum och deras läkare. Framförallt kolla själv era hormonvärden.

    Imorgon ska jag få mannens blod tillbaka.

    Kramar till er alla. <3


    Åh vad bra PeeWee att Serum fått kolla igenom ert fall ordentligt, med nya ögon. Det verkar som att Dr D kör sin grej, för vissa funkar det och det är ju bra, men han verkar ha svårt att justera då det inte funkar. Tycker det låter hoppfullt med er nya plan.

    Visst var det bra på Mitera? Jag var också helnöjd. Vilket läskigt uppvaknande ur narkosen du hade dock. Jag drömde också JÄTTEKONSTIGT när de väckte mig ur narkosen, hehe, blev inte sådär dramatiskt som för dig, men jag var helt säker på att sköterskn var min mans syster och jag började försöka prata med henne som om hon vore det. Tog ett tag innan jag fattade. Kanske är vanligt att det blir sådär..?

    När gör ni nästa försök? Är det FET, IVF eller ÄD? Kram
  • finee
    minaimaginärabarn skrev 2017-11-02 17:59:41 följande:

    Hej!

    Ja, utan Dr D är jag övertygad att det inte hade blivit någon Elis. Jag har säkerligen mist 3-4 potentiella bebisar påvägen då jag inte förstod var felet låg och bara harvade vidare med försök med resultatet en tunnare plånbok och ett totalt känslomässigt kaos. Första försöket m hjälp av Dr D resulterade i Lille Elis.

    Jag åt kortison hela graviditeten men minskade dosen till 10 mg under graviditetens gång. Det var dock jag som föreslog det. Med facit i hand skulle jag haft en högre dos enl Dr D då jag fick moderkaksavgång i v 32+6 och en tullväxthämmad gosse. Dr D tror att det beror på mina immunologiska problem. Fick även Hepatos m vet ej om detta är ett samband till immunologin? Jag tog även fragmin, trombyl och intralipiddropp.

    Hoppas HCG stiger fint! När är nästa test?


    Känner igen mig i det du skriver - jag har också levt i stort känslomässigt kaos. Och harvat på med försöken (7stycken) som bara blivit kemiska graviditeter (4st) och minus (3st). Så nedslående. Jag har inte ens kommit såhär långt som jag kommit nu, mina graviditer brukar stanna av alldeles vid bim. Så även om det här blir missfall nu, så har jag ändå kommit längre. Är så glad för din skull att du fick din bebis till slut. Hur mår han nu, med tanke på tillväxthämningen? Föddes han i normal tid? Så du tog alltså lite mindre kortison än vad Dr D ordinerade? Jag trodde de blev tillväxthämmade av kortisonet, men de kan alltså istället bli det av mammans immunförsvar? Kramar till dig och Elis!
  • finee

    minaimaginärabarn - glömde svara på din fråga: Mitt nästa hcg-prov är på måndag. Är supernervös och livrädd att det inte har höjts som det ska

  • finee
    PeeWee44 skrev 2017-11-02 19:25:22 följande:

    Jag känner på mig att du har en fin ökning av hcg nästa gång.


    Tack PeeWee, jag hoppas så att du har rätt!
    minaimaginärabarn skrev 2017-11-03 05:33:54 följande:

    Hej!

    Jag har oxå haft ett gäng kemiska graviditeter och ett sent missfall i v. 14 utan hittad orsak. Men som sagts m Dr D:s hjälp blev det en bebis.

    Jag har oxå hört om tillväxthämning som orsak till kortisonanvämdning så blev förvånad över Dr D:s svar och även lite skeptisk. Tänker att man ska ha i åtanke att han är väldigt inne på immunologspåret och kanske är lite flr mycket svar på allt. Men han har oxå hjälpt väldigt många. Om jag ska bli gravid igen är jag väldigt kluven till att använda kortison samtidigt som jag är livrädd att inte göra det.

    Elis mår prima! Han kom ut 7 veckor tidigt men har klarat sig själv hela tiden. Syresatt sig fint och bara behövt ligga lite på värmebädd och solat. Han växer fint och har en stark vilja. Nu lever vi sedan några veckor hemma och blev utskrivna från neo i veckan. Det är en vecka kvar till beräknad födsel, känns fortfarande märkligt att tänka på att han egentligen skulle legat i lin mage fortfarande.

    Jag åt kortison enl Dr D:s ordination. Han sänkte dosen då mina värden var stabila över tid men det var jag som frågade.

    Äter du kortison? Hur har du hittat info om tillväxthämning och kortison?

    Jag håller tummarna på måndag. Kommer ihåg terrorn med de veckovisa HCG testerna, det var en pärs varje gång!


    Har tänkt lika om Dr D: han tolkar allt som immunologi, och som man ropar får man svar. Men samtidigt har han ju hjälpt många. Jag har aldrig kommit såhär långt. Mina tankar kretsar en hel del kring kortisonanvändning under graviditet, OM jag nu får lyckan att behålla den här graviditeten. Jag har inte letat information o artiklar om kortison o tillväxthämning. Vet du hur t.ex. Serum gör med kortisonet?

    Fint att höra att Elis mår prima! Underbart att du äntligen fått bli mamma, måste kännas overkligt!
  • finee
    minaimaginärabarn skrev 2017-11-03 07:56:56 följande:

    Hej!

    Vet inte hur Serum gör med kortison, kanske någon annan hör inne som vet detta? Under graviditeten visste jag inte om att kortison kan bidra till tillväxthämning. Det hade dock inte förändrat något då jag ville prova detta spår eftersom jag var säker på att detta var problemet. Men nu funderar jag lite kring ev kommande graviditet. Det tar så mycket psykiskt att misslyckas och att chansa utan medicin känns läskigt. Det dröjer dock till dess så har lite tid att fundera. Tar du ordinarie dos kortison? Undrar hur det ser ut härinne gällande tillväxthämmande barn?

    Jag tycker du ska försöka förlita dig på Dr D och tänka att komplikationerna drabbar ganska få. Tänk oxå att detta kan vara din chans till en bebis, så tänkte jag och tyckte det hjälpte.


    Jag resonerar lika - utan kortison så blir det nog inget alls överhuvudtaget. Det är väl som med all annan medicinsk behandling - fördelarna behöver väga tyngre än nackdelarna. Och det verkar ju vara långt ifrån alla bebisar som drabbas av tillväxthämning, trots kortison. Jättebra att du ställer frågan här kring andras erfarenheter, hoppas många svarar.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!