• finee

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Niskan15 skrev 2017-10-16 16:38:33 följande:

    Hej! Nu börjar jag bli lite förvirrad i detta forum. Har ju bokat Aten i slutet av nov med Dr. D efter 6 misslyckade Ivf försök och remautisk sjukdom.... nu skriver många här om Serum. Detta är ju nästan vårt ända hopp och vi vill ju komma till rätt klinik för att få rätt hjälp.

    Vilken klinik röstar ni på? Har ju tvekat om immunförsvaret men nu har vi börjat tänka om. Finns det annat man också ska se över? Hade dessutom en utomkveds med mitt första naturliga försök för 4 år sen, där ena äggledaren sprack.


    Jag har varit på båda ställena, men jag har egentligen bara blivit helt utredd hos Dr D. Jag har hela tiden känt att det är mitt immunförsvar som är problemet, och där tror jag att Dr D är lite vassare. Detta eftersom han under själva menscykeln hela tiden monitorerar kroppen med hjälp av blodprover och därefter bestämmer dosjusteringar. Vad jag förstår så behandlar Serum också immunförsvaret, men de monitorerar dig inte under ruvningen. Det Serum dock kollar (som jag uppfattar att inte Dr D gör) är nåt som heter alpha dq match, som har något att göra med om man som par har svårt att bli gravida för att just matchningen mellan den specifika kvinnan och mannen triggar igång immunförsvaret (googla). Det verkar dock som att detta är ganska ovanligt. Serum kollar även upp mannen noggrannare genom att kolla sperman noga för fragmenteringar. Sen är Serum väldigt förtjusta i att behandla infektioner (typ hidden chlamydia) och vill gärna skriva ut antibiotika, även under ruvning. De är även duktiga på hysteroskopier och gör något som heter implantationssnitt (typ som endometrial scratch fast mer/djupare/håller längre).

    Så. Är du mer inne på immunologi så är nog Dr D mer rätt. Jag personligen skulle gärna ha blivit totalt utredd av både Serum o Dr D fullt ut. Men eftersom min man var lite tveksam till Aten så följde han inte med, vilket gjorde att tex alpha dq match o sperma dna-fragmentering inte gick att göra. Så jag hoppas att det inte är det som är felet... Däremot gjorde jag deras så kallade mensblodstest (infection screening) där de också hittade en dold bakterieinfektion. Jag och mannen åt anitbiotika i 25 dagar i augusti. Därefter gjorde jag en hysteroskopia via Serum, plus implantationssnitt. De hittade inget avvikande på hysteroskopin, men jag är jättenöjd att jag kollade av det. Sen har jag gjort immunutredning hos Dr D. För just mig så tror jag att immunspåret är helt rätt. Tror inte egentligen att jag o mannen har sån här alpha dq marching. Detta eftersom jag alltid hela mitt liv, även innan jag träffade min man, har haft en del saker som tyder på immunproblematik: återkommande utslag, kraftiga allergiska reaktioner på infektioner och insektsbett, blir ALDRIG förkyld i princip, endometrios. Men som sagt. Hade mannen min varit med fullt ut på Aten så hade jag kört all in på Serum också, kollat alla deras utredningar, och därefter valt klinik. Kanske testa båda, i kombination om det gick, eller i följd.

    Så: du behöver tänka vilka behov just du har och välja därefter. Gärna utredas av båda. Jag rekommenderar mensblodstestet, det går fort o är relativt billigt o enkelt att behandla. Rekommenderar även hysteroskopi o implantationssnitt. Och hellre Dr D än Serum gällande immungrejer. Hoppas infon hjälper dig/er lite när ni resonerar er fram till ert beslut!
  • finee
    mumskastrull skrev 2017-10-19 12:21:21 följande:

    Hej alla! 

    Nu gör jag min tredje behandling med immunsupport, men 8 insättning totalt. Tyvärr får man väldigt fåordiga svar på Dr Dimitri eller kryptiska. Det jag undrar över är ni som blev gravida efter en ivf behandling, hur reagerade era FBC efter insättning? 

    Hoppas det går bra för alla!


    Ska också göra min åttonde insättning nu snart. Min första med Dr D:s hjälp. På de FBC jag skickat som jag tagit nu de senaste veckorna (innan insättning) har han svarat rätt fåordigt...

    Jag undrar samma fråga som dig: hur syns det i FBC när embryot fäster?

    Hur har dina FBC sett ut de två gånger det inte fäst? Har du sett något annorlunda nu? När hade du insättning?

    Håller tummarna för dig!
  • finee
    mumskastrull skrev 2017-10-19 22:49:40 följande:

    Ena gången (fäste inte) så hände det inte så mycket med proverna, höll sig ganska lika som innan insättning. Andra gången (fäste, men tidigt missfall v5) så gick lymfocyterna upp lite grann dagen efter insättning (blastocyst) och ett par dagar senare så hade trombocyterna gått upp. 

    Igår hade lymfocyterna gått ner mycket, trombocyterna lite ner och neutrofila upp.. Känns inte bra...

    Man vill ju bara veta hur det har gått! Jag hade insättning av en blastocyst 17/10.


    Så det verkar som att det rör sig lite i proverna om embryot börjar fästa. Hjälp, då känns det ju nästan som att man får ?svar? på en gång man satt in embryot..? Lätt då att börja misströsta på en gång om det inte syns nåt i proverna... Men det kanske också är olika från gång till gång. Om kroppen är mer i balans så kanske den inte reagerar lika kraftigt? Usch, om man bara kunde få veta!! Hoppas att du är gravid, trots att dina prover inte ?ballat ur?. Håller som sagt tummarna! När ska du testa?
  • finee

    Idag har jag varit och tagit dropp + FBC (via werlabs) + progesteron, östrogen, CRP och TSH (via blodkollen). Har bara fått svar av blodkollen. Tog proverna strax innan 12 idag. Vet ni om werlabs ger svar även på helgerna, eller tror ni det är kört att få provsvar nu när de inte hunnit komma innan vanliga kontorstiden är slut? Sen tänker jag också att det måste vara något som ligger utanför referensvärdena eftersom jag inte fått svar så snabbt. De tidigare FBC jag tagit har kommit på typ två timmar. Vad tänker ni?

    Trevlig helg alla!

  • finee
    UndrandeSökare skrev 2017-10-20 17:34:46 följande:

    finee- Jag tror inte werlabs jobbar på helgen tyvärr. Hoppas du får svar på måndag istället.


    Det tror tyvärr inte jag heller Hoppas inte Dr D får svårt att ordinera droppen nu... Insättning på söndag. Vet inte om han tycker att jag ska ha dropp vid insättning också. Har mailat och frågat, men han kommer ju inte ha någon FBC att ta i beaktning när han svarar.
  • finee

    Ville bara uppdatera lite: Fick alldeles nyss provsvar från Werlabs, trots att det är fredag kväll! Ingen läkarkommentar dock, men det spelar ju ingen roll. Det är ju Dr D:s kommentar jag är intresserad av, inte Werlabs. Ville bara uppdatera utifall att det skulle vara någon annan som undrar samma fråga som mig gällande provsvar efter kontorstid

  • finee

    (Ursäkta att jag postar lite mycket i tråden nu, hoppas ni inte tröttnar på mig ).

    Har i alla fall kollat lite närmare på mina provsvar från FBC som jag tog igår (på äl+3). Är det någon som har koll på om Monocyter och Lymfocyter kan sticka iväg redan innan insättning? Jag har ju inte gjort äggplock som kan ha retat mitt immunförsvar, men enligt gårdagens FBC har Lymfocyterna gått från 1,5 till 2,7 och monocyterna från 0,3 till 0,5. Förra FBC togs förra veckan en vecka innan äl. Leukocyterna ligger ganska högt på 8,7. Jag som har tagit dropp både i tisdags och igår (gårdagens dropp ca 3 timmar innan blodprovet togs). Trots det ser alltså proverna ut såhär. Eftersom Lymfocyterna har stuckit iväg tänker jag att immunförsvaret är triggat :-/ Men jag har ju som sagt inte ens satt in ett embryo än. Har ni andra sett någon skillnad i FBC efter äl (men INNAN embryot satts in)?

    Har såklart mailat Dr D igår kväll, men inte fått svar än. Insättning imorgon i alla fall.

  • finee
    mumskastrull skrev 2017-10-21 11:21:38 följande:

    Hej!

    Mina prover gick också upp när jag skulle göra ett frysåterförande. Jag har själv lite olika teorier. Den ena är att immunförsvaret triggas, ev av en tyst infektion, endomterios mm. Sen tror jag även att proverna reagerar på medicinerna man tar. Prednisolon höjer leukocyterna.

    Kroppen kan ju också reagera på ägglossningen? Det är ju ändå en äggblåsa som spricker, vilket kan reta bukhinnan. 

    Lycka till! :)


    Tack för input ! Jag har endometrios, så det kanske är det. En annan tanke jag har är att det kanske har påverkat att jag onsdag till och med igår har haft typ lite nageltrång. En tå med en nagelbit som vuxit lite inåt och det har gjort att det ömmat som tusan! Lyckades få bukt med det igår och imorse när jag vaknade var det inte ömt längre. Hehe, jag vet att jag överanalyserar nu...så kanske lite långsökt, men vad vet man. Som du säger så kanske också själva ägglossningen fungerar triggande på något vis. Fick i alla fall svar av Dr D nyss, och han skrev kort och gott att min kropp verkar vara i balans. Så i alla fall han har inte reagerat alarmerande på min lymfocythöjning. Får försöka lita på honom, att han vet vad han håller på med. Men man har så mycket oro hela tiden pga alla dåliga erfarenheter man har med barnverkstan...
  • finee
    shivalilla skrev 2017-10-22 17:47:28 följande:

    Klistrar in det kostnadsförslag jag fick 

    Cost

    The consultation, the immune review of the tests, the treatment plan and the follow up till the end of the pregnancy will be:

    150 initial consultation

    650 for the review, plan and follow up till a successful pregnancy,

    500 euros for the pregnancy  follow up, up to the delivery. (optional)

    här framställs det ju som om allt som har med immunförsvaret att göra ingår i denna kostnad. Är det så att USA-proverna handlar om andra komplikationer? Förlåt om jag är trög, jag sitter och tentaläser hela dagarna nu och min hjärna fungerar verkligen superdåligt...


    Den där prislistan är vilka kostnader som är utöver blodproverna. De så kallade Chicago-proverna kostar 950 euro + 50 euro frakt, tror jag att det var. Jag tog kontakt med Dr D i augusti, hade inledande konsultation via skype (det han kallar för initial consultation) efter att jag fyllt i hans patientformulär. Därefter åkte jag tilö honom i september, pratade, han tog blodprover (både de specialiserade blodproverna som skickades till Chicago och de prover som analyserades på labb i Aten), han gjorde VUL och skrev upp vilka mediciner han trodde att jag skulle komma att behöva. Efter hemkomst fick jag en faktura på allt detta PLUS på samma faktura vad hans genomgång av blodprovsvar, hans behandlingsplan och hans support fram till positivt graviditetstest. Den fakturan var på 2020 euro/19300kr. Så för själva utredningen + läkarsamtalen + VUL + behandlingsplan + support fram till postivit test kostar det runt 20000kr. Jag tror det är ganska standard, tror inte han tog varken mer eller mindre prover på mig än på nån annan, så typ 20000kr är väl ungefär det man får räkna med. Blir man sedan gravid så får man betala 500euro till om man vill ha hans immunsupport. Sedan tillkommer ju kostnader för alla mediciner man köper. Jag köpte en hel del i Aten. Och sen är det ju blodproverna här hemma som man tar under behandlingen. Jag betalar 236kr för varje blodstatus + b-celler. En gång ville han att jag även skulle ta progesteron, östrogen, TSH o CRP och då blev det 800kr till.

    Hoppas infon gjorde att det klarnade lite för dig gällande kostnaderna!
  • finee

    Har tagit min första FBC efter insättning av två frysembryon igår. Lymfocyterna har gått ned till 1,7 jämfört med hur det såg ut för tre dagar sen (kan det bero på det dropp jag tog för tre dagar sedan kanske??). Men leukocyterna har gått upp, vilket antagligen beror på kortisonet. Vad som också har stuckit iväg är neutrofila. Någon som vet vad det kan betyda?? Har såklart mailat mina resultat till Dr D, men tänkte om det var någon här som kunde veta? Egentligen skulle det väl varit bra om typ lymfocyterna hade gått upp, för det hade väl kunnat tyda på implantation? Är det kört nu tro..? Eller hur ska det se ut i provern? Usch, alltid ska man oroa sig för nåt..

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!