• Katt12

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Vilaa, jag vil inte lägga smolk i glädjebägaren, men för säkerhets skull, så du inte riskerar att resa i onödan: i Stockholm på dyra stället kräver de instruktion från behandlande läkare innan de sätter droppet. D v s det räcker tyvärr inte med att komma med en påse IL. Men du kanske har möjlighet att få droppet satt privat bara du ordnar själva IL-påsen? Jag hoppas det går bra!!

  • Katt12

    Härligt med TV, TWH o Strumpan!! Och fullt förståeligt att du som är mitt i processen behöver fokusera på annat, Snart Lycklig!

  • Katt12

    Är det någon i tråden som tar DHEA? Vill gärna höra med er här eftersom så många är så insatta i så mycket. Jag har fått Prasteron utskrivet men undrar vad som gäller, kan man ta det i kombination med Trombyl och Fragmin? Läser att effekten av antikoagulantia kan förstärkas av DHEA, vilket ju låter läskigt. Samtidigt har jag protein S brist och riskerar om det vill sig illa blodpropp av östrogenpreparat. Vet varken ut eller in hur jag ska göra och på APL (som ger ut Prasteron) hänvisar de till behandlande läkare - som inte verkar ha någon inblick i denna problematik:(

    Egentligen vill jag slippa fler preparat, men mitt DHEA värde låg på 1,9 vilket så vitt jag förstår är rätt lågt, så när jag nu fått det utskrivet känns det lite tråkigt att inte testa. Är det någon som har kombinerat dessa preparat eller vet om det anses OK?

  • Katt12

    Tack Zin, i APLs produktinfo på deras hemsida anges att Prasteron förstärker effekten av antikoagulantia och att patienter bör hållas under uppsikt el ngt i den stilen. Det var detta som gjorde mig fundersam. Står dock att det primärt gäller doser över 300 mg o det som rek är ju 75 mg (tänkte börja m 50). Är det ngn som blivit ordinerad DHEA, trombyl o/e fragmin av samma läkare?

  • Katt12

    Angel, jag ser att du har ätit prasteron? Har du kombinerat m trombyl o fragmin eller tog du prasteron som uppladdning för IVF och trombyl/fragmin efteråt?

  • Katt12

    Tack angel, vi skrev nog samtidigt:) Gör hemmaförsök och då blir det ju en kombo av dessa 3 prep mellan ÄL o BIM, uppfattar jag dig rätt att du tagit preparaten samtidigt utan konstiga biverkningar? Varmt grattis till din graviditet!!

  • Katt12

    Tack angel, vill bara fråga igen om du tog preparaten samtidigt eller vid olika tillfällen (dvs DHEA före ÄP o Trombyl/Fragmin efter)? Är inte säker på att jag förstod rätt:)

    Koagulationsmott på KS tyckte spontant att jag skulle ta fragmin 5000 ie dagligen så länge jag tar hormontillskott (pga ökad blodproppsrisk), men de kände å andra sidan inte till prasteron. När jag nu läser om den potentiellt förstärkande effekten blir jag tveksam..?

  • Katt12

    Påskliljan, intressant det du skriver! Jag har haft det likadant sedan jag gjorde IVF m progynon stöd (östrogen) efter ET i slutet av förra året..?! Trodde att jag börjat få klimakteriesymptom, men tyckte samtidigt det var märkligt att det dök upp så plötsligt direkt efter IVF behandlingen.

  • Katt12

    Angel, jag blev väl lite nojig att man skulle kunna råka ut för blödningar alt tidigt missfall om man tar antikoagulantia tillsammans m prasteron. Men det tycks ju krävas större doser DHEA för den effekten, så nu kör jag på:)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!