• finee

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    mumskastrull skrev 2017-11-09 11:12:30 följande:

    Usch vad tråkigt! Det såg så fint ut! Har blödningen fortsatt? 

    När man har haft så mycket bakslag så borde man få åka lite räkmacka.. men icke. 

    Tänker på dig!!! 


    Blöder ingenting alls. Den lilla miniblödningen var bara vid ett tillfälle igår, sen inget mer. Men den lär ju komma igång här snart. Man kan ju tycka att man skulle få ha lite medvind någpn gång. Men icke. Blir helt söndersliten av detta Hur går det för dig?
  • finee
    mumskastrull skrev 2017-11-09 14:14:24 följande:

    Förstår att du blir det. Det blir jag med. Blev sjukskriven i 2 v pga att jag inte klarar av att jobba. 

    Jag vet inte hur det går v 6+0 idag, men efter senaste hcg så är jag inte så hoppfull. Lämnade ett nytt igår som jag ännu inte har fått svar på. 


    Jag blev också sjukskriven. Helt omöjligt att fungera på jobbet i det här skicket. Hoppas att du får bra besked när du får provsvar. Berätta gärna hur det går. Kram
  • finee
    Cattis11 skrev 2017-11-10 11:08:28 följande:

    Hoppar in i denna tråden igen efter 4 års uppehåll. Jag fick 9 MF på 5 år med min dåvarande sambo. Förhållandet kraschade tillslut av allt kämpande. Men vi åkte till Dr D och gjorde en utredning, immunförsvaret va för högt visade de sig. Jag tog il dropp, prednisolon, fragmin, progesteron fick MF ändå och sen separerade vi.

    Nu har även jag och min nuvarande sambo fått MF, alltså är det jag som de är fel på för han har ett barn sedan tidigare. Trodde ju att de kunde varit kombon mellan mig och exet, men så va inte fallet. Jag har fått 10 MF, allt från v.14 till v.7 vad ska jag göra?? Jag orkar snart inte mer, de har gått 9 år sen jag va gravid första gången.

    Finns det några nya mediciner sen jag hoppade av tråden? Finns det någon i Gbg som är villig att skriva ut il dropp och prednisolon?? Hur gör ni andra?

    Hoppas ni kan hjälpa mig


    Hej Cattis!

    Beklagar verkligen dina missfall. Det är hemskt på alla sätt när det händer.

    Det har kanske inte tillkommit några nya mediciner vad jag vet, men det som också finns är Humira och Neupogen, om det är så att man behöver det. Dr D använder sig av båda i vissa fall.

    Utöver det skulle jag rekommendera dig att göra en hyseroskopi med implantationssnitt via Serum-kliniken i Aten. De är väldigt specialiserade på hysteroskopier. En hysteroskopi betyder att man går in och tittar i livmodern hur det ser ut. Hittar man något avvikande tar man bort det. Det är jättebra och brukar rekommenderad dem som har många missfall eller föer misslyckade IVF:er. I samband med hysteroskopin görs också så kallade implantationssnitt som ökar embryots chans att fästa. Man skadar med flit slemhinnan en aning så att det blir nytillväxt och tillväxtfaktorer där, vilket alltså gör det lättare för embryot att fästa. Sen rekommenderar jag även att du gör en infektionsscreening via Serum. Då skickar man lite mensblod (eftersom de behlver livmodersslemhinna att analysera) och så kollar de om de finns någon dold infektion som kan störa embryots förmåga att stanna kvar. Hittar de infektion så får man antibiotika. Själv har jag gjort både infektionsscreening/?mensblodstest? i kombination med Dr D:s immunbehandling och är gravid (hoppas att jag inte får missfall dock, är så tidigt än så vågar inte fira).

    Priset för hysteroskopi med implantationssnitt är 1650 euro och mensblodstestet kostar 300 euro.

    Här kan du läsa mer om hysteroskopi m implantationssnitt och om infektionsscreening:

    www.ivfserum.com/infection-screening/

    www.ivfserum.com/hysteroscopy-with-implantation-cuts/
  • finee
    mumskastrull skrev 2017-11-10 09:35:09 följande:

    Hej!

    Imorse fick jag svar på mitt hcg som jag tog den 8 nov, 48 h efter det förra. Det hade nu gått upp till 8676 från 4772. Förstår ingenting. Kan det göra så?

    Sitter här och är förvirrad.. Vågar man hopppas?

    Har fortfarande inte så mycket symtom.. Ont i brösten, men varierar väldigt. Menssmärta igen sedan 2 dagar tillbaka (hade förra veckan men var borta ett par dagar). Sen är jag relativt trött och har ganska tråkiga humörsvägningar. 

    Ingen yrsel.. inget illamående... 

    Symtomen kan lika gärna vara PMS.... :P..

    Hur går det för dig?? 

    kram!!!!


    Grattis till ökningen av hCG!!! Jag kan gå med i din förvirrade och lite försiktigt optimistiska kör! Jag tog nämligen nytt hcg-prov imorse på min IVF-klinik, och det var på hela 24700!!!! Jag var ju där och tig hcg i förrgår eftersom jag fick en liten beige flytning/miniblödning, och då fick jag ju besked om att hcg var på 6470, och alltså hade gått ned från måndagens hcg-prov jag tog på werlabs i måndags (som var 6779). Nu säger ivf-kliniken att de lämnat fel provsvar i förrgår!!!!! Så jag har alltså fått ett missfallsbesked felaktigt!! Mirakel. Är ju jätteglad att de hade fel och att jag fortfarande verkar vara gravid. Men samtidigt arg på dem som lämnat ut felaktiga besked!!! Jag har ju varit helt nedbruten och knäckt de senaste två dagarna. Varit på vårdcentralen och blev sjukskriven för krisreaktion. Och nu detta. Faran är ju dock långt ifrån över, jag kan ju fortfarande få missfall, så är det ju. Men jag är ändå med i matchen fortfarande. Sen noijar jag ju över att ökningen inte är dubblad på två dagar, men jag har läst att efter typ hcg 5000-10000 nånting så dubblas det långsammare. Stämmer det..?

    Vilken pers detta har varit alltså. Är helt manglad. Törs inte ta några fler blodprovs-hCG. Ska fråga Dr D om jag slipper.
  • finee
    PeeWee44 skrev 2017-11-10 15:24:43 följande:

    Åååh vad skönt med HCG ökningen. Passa på att njuta lite nu också. Kramar


    Tack PeeWee! Ska försöka njuta lite nu faktiskt. I alla fall är jag gravid idag. Sen får man se. Men idag är idag
  • finee
    melina77 skrev 2017-11-10 16:30:57 följande:

    Fantastiska nyheter finee, grattis! Men otroligt oproffsigt av kliniken att meddela fel provsvar, ofattbart att det kan ske. Lycka till.


    Ja, det var fantastiskt. Jag sa till min man i morse: Det är så konstigt, för jag känner mig fortfarande så gravid..ömma bröst och ingen blödning och en allmän gravidkänsla. Och då sa han: Men du kanske är gravid. Varpå jag sa: Då måste ett mirakel till, eller att nån idiot har läst fel provsvar typ.

    Ja? Vad säger man, de hade läst fel, mirklet skedde, hehe. Hoppas nu bara att det håller i sig. Allt kan ju hända. Håller med dig om att det är oproffsigt att lämna ut felaktiga provsvar..
  • finee
    UndrandeSökare skrev 2017-11-10 16:49:40 följande:

    Finee- Så bedrövligt att de gav dig fel provsvar och det slutade med att du blev sjukskriven. Egentligen borde du anmäla dem för tjänstefel.

    Hoppas att hcg ökar som det ska nu framöver !


    Ja, det var bedrövligt. Jag hoppas också att det går bra nu framöver.
    Yrla76 skrev 2017-11-10 17:45:39 följande:

    Men himmel!! Fick du fel svar?! Det är ju jättepositivt och hoppfullt men helt galet att du behövt gå igenom ett missfallsbesked felaktigt Men grattis, hoppas så att det håller i nu!


    Ja, det är inte klokt alltså. Men glad över det nya svaret, såklart. Jag hoppas verkligen att det håller i sig nu. Men känner mig orolig. Bara att stå ut och vänta och se.
    mumskastrull skrev 2017-11-10 18:29:15 följande:

    Men herrgud! Det får inte hända! Vad var värdet egentligen på? 

    Men det är ett jätte fint hcg-värde. Vilken vecka/dag är du nu på? 

    Jag tror att det kan gå något långsammare när det kommer över ett visst värde. Har läst massor nu efter mitt värde i måndags. Har tyvärr inte blivit så mycket klokare. 

    Kändes som om Dr D gav upp lite efter mitt förra värde eftersom han först sa att jag skulle ta ett dropp men sen ändrade sig. Väntar på att han ska svara efter det här hcg:t. 

    Har han svarat dig idag?

    Det låter bra att du ändå är sjukskriven trots att det ser bra ut. Man kan behöva vilan!! När har du ulj?

    Av ren nyfikenhet, vilket ivf-klinik går du på? Eftersom du fick sätta in två blastocyster också. Min klinik har sagt strängt nej till det...

    Skönt att du har en allmän gravidkänsla.. Tyvärr saknar jag den... Oron tar över. 


    Jag vet inte vad värdet egentligen var på. De sa aldrig det och jag var för chockad o glad för att komma mig för att fråga. Idag lördag är jag i v5+4. Är ju såklart orolig för att lyckan ska vända IGEN nu. Hade en liiten blödning igår kväll, och så oroar jag mig över ökningen. Det har ju inte dubblerats, samtidigt som dubbleringen ju ska avta vad jag har läst. Ja, jag har mailat Dr D och jag frågade om jag verkligen behöver ta föer BHCG. Skrev att jag helst slipper då de väcker så mycket ångest. Han svarade att jag inte behöver ta fler nu. Så nu väntar jag på VUL som är inplanerat till v 7+0, dvs 21/11. OM jag ens kommer så långt Vad tråkigt att du uppfattar att han gav upp på dig, och gav lite olika besked. Hoppas han svarar nu gällande ditt nya bra hcg-värde. Usch den här oron alltså...förstår att du tycker det är jobbigt att du inte känner några direkta symtom. Men det viktigaste är att hcg ökar fint, och det gör det ju hos dig. Håller alla mina tummar o tår för att det fortsätter. Håller med om att väntan till ultraljudet känns enormt lång.

    Jag går på ivf-kliniken i Falun. Det var deras förslag att sätta in två blastocyster, inget jag själv frågade efter. Min åttonde insättning nu, sista landstingsfinansierade, embryo nr 8 o 9 i ordningen.... Har ju bara fått massa kemiska graviditeter förut. Något jag också lyckas med utan IVF, så det har känts rätt så lönlöst här tidigare.

    Nu hoppas jag att både du och jag får se tickande hjärtan på VUL inom ett par veckor!!!
    Ariellan skrev 2017-11-10 19:41:12 följande:

    Åh grattis till ökningen, så roligt! Men så trist och fruktansvärt dåligt med fel svar. Visst är det första gången med immunbehandling?


    Ja, det blev dramatiskt det här! Det är min första immunbehandling med Dr D. Har gått hos ivf-kliniken i Falun och de ger lite immunbehandling ?light?, så det har jag ju provat, utan att de hjälpt. Det nya med Dr D för mig är att han under själva IVF-cykeln och i samband med ruvning ordinerat 5 dropp, tätt kring insättning, medan Falun bara hade ordinerat två. Viss skillnad. Plus att jag nu också står på Clexane o Trombyl. Är glad att jag tog kontakt med Dr D.
  • finee
    Ariellan skrev 2017-11-10 21:35:46 följande:

    Nån som har något att säga om mina Chicagoprover?

    cd3 76

    Cd19 14,2

    Cd56 10,6

    Cd19+cells+Cd5 14,8

    Tnf-a 33,2

    Tnf- g 13,9


    Cd3 verkar vara normalt.

    Cd19 lite förhöjt.

    Cd56 normalt.

    Cd19+cells+cd5 lite förhöjt.

    Tnf-alfa också lite förhöjt, ska ju ligge under 30.

    Vet inte så mycket fördjupat om dina värden..Men som UndrandeSökare säger så kan man läsa på Fertilitetsguiden.se. Det ser i alla fall definitivt ut som att du har förhöjt NK-cellsaktivitet. Och speciellt TNF-alfa är väl en tydlig indikator på att immunförsvaret är för igånggasat. Kunde du se hur dina NK-celler reagerade när IVIG och intralipid tillsattes? Och hur det såg ut innan tillsättning? Jag hade förhöjda värden där, men man såg att de gick ned till normalt med både IVIG o IL. När har du konsultation med Dr D?
  • finee
    melina77 skrev 2017-11-11 06:56:15 följande:

    Tror du finee att implantationssnittet kan ha haft effekt och att det kan ha bidragit till att embryot fäste? Jag sitter och funderar på om jag borde testa något mera. Jag har bara två embryon kvar och är rädd för att mitt problem ligger hos slemhinnan eftersom mina embryon inte verkar fästa (endast mitt första embryo har tagit fast). Det är så himla svårt att bestämma var man ska satsa dom få pengar man har. Jag pendlar mellan hysto med implantationssnitt hos Penny före mina sista två FET eller spara pengarna till en ny plockning med samma rutin som jag kör nu. Om någon annan har tankar kring implantationssnitt så får ni gärna sprida dem här.


    Jag vet ju inte egentligen vad som kan ha hjälpt den här gången, kanske hade det räckt med bara Dr D, eller så hade det hjälpt med bara hysto..? Jag gjorde ju också mensblodstestet, där man hittade en bakterieinfektion som jag (och mannen) fick 25 dagars antibiotikakur för. Därav rekommenderade Serum en hysto. Så skillnaddn för mig (utöver Dr D) var ju både antibiotikabehandlad infektion, hysto + implantationssnitten. Det jag kan säga, som omöjligtvis kan ha med immunbehandlingen att göra, är att jag den här cykeln hade finare slemhinna än vad jag någonsin haft. Den var perfekt på 11,1mm, utgjorde 1/3 av livmodern (ska tydligen vara bra enligt min läkare). Tidigare insättningar brukar jag vid ostim FET ha slemhinna på typ 8-9mm och vid färskförsök/stim FET på 9-10mm. Så slemhinnan var ju finare, vilket jag tolkar som en effekt av implantationssnitten och/eller antibiotikan. Jag är verkligt nöjd med att jag valde att göra hyston hos Serum. Jag trodde dock att de skulle hitta något avvikande i den med anledning av den här infektionen jag gått och haft, men det såg bra ut där inne. Men det var skönt att kunna släppa tanken på att det var någon polyp eller nån ärrvävnad i själva livmodern som ställde till det. Men som sagt, jag tror min finare slemhinna den här cykeln går att koppla ihop med hysto+implantationssnitt+antibiotika. Så jag kan väl säga att jag rekommenderar det.

    Förstår att du blir rådvill i hur du ska göra!! Man vill ju egentligen testa och göra allt för att maximera sina chanser, men man är ju tyvärr inte gjord av pengar.... Jobbigt med den ekonomiska stressen. Den kostar 1650 euro, så det är ju en del plus resan till Aten då med allt vad det innebär kostnadsmässigt. Det som är bra med implantationssnitten är i alla fall att de håller i 6-8 månader, så man hinner ju i alla fall ett par insättningar innan den effekten försvinner.
  • finee
    Ariellan skrev 2017-11-11 07:56:09 följande:

    Så här ser det ut.


    Det ser ju ut som att dina värden går ned en del iaf med både IL och IVIG. Du får se vad Dr D säger! Har ni bokat in tid än?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!