• finee

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ariellan skrev 2017-10-23 18:43:48 följande:

    Dum fråga kanske men måste man ha dator med kamera när man skypar med dr D?


    Nej, jag körde på skype i mobilen utan bild
  • finee
    Ariellan skrev 2017-10-24 15:55:56 följande:

    Pratat med Dr D nu, trevlig och lätt att förstå!

    Han tror på ett känsligt immunförsvar men samtidigt att min kropp reagerar på min sambos sperma.

    Har han sagt nåt sånt till någon av er?


    Han har inte sagt så till mig. Vad var det som gjorde att han tror att du reagersr mot din mans sperma?
  • finee
    Ariellan skrev 2017-10-24 19:44:34 följande:

    Jag förstod faktiskt inte det till 100 % men han tyckte att jag dels var så ung (24 år) så han uteslöt problem med mina ägg, sen att jag hade ganska få symtom på autoimmunologi (enda symtomen är feber och värk i kroppen efter ÄL).

    Jag tror att han la vikt på att jag berättade att jag första gången jag och min sambo hade samlag blev jag sjuk och fick herpes typ 2.

    Så han tror på ett känsligt och lite irriterat immunförsvar samtidigt som jag reagerar på sperman.


    Jaha, okej. Kan han hjälpa att behandla det då, att du reagerar på din mans sperma? Eller måste något annat till?
  • finee
    Ariellan skrev 2017-10-24 20:08:49 följande:

    Efter att ha läst lite längre bak i tråden så har jag förstått att Dr D anser att man med immunsänkande läkemedel (il dropp och predni) i bästa fall gör så att kroppen inte reagerar på detta. Neupogen och Humira kanske också behövs.

    Medan andra kliniken tex Serum ger LIT-behandlingar om man reagerar på sperman eller om man har för lika dq-alfa tror jag. Detta är helt nytt för mig så känns tungt om det behövs ytterligare tester och behandlingar..


    Vad bra att det finns någon behandling i alla fall, men förstår om det känns tungt att kanske behöva massa mer utredningar. Har också läst om det här med dq-alfa-matching. Som du säger så sysslar Serum med detta. Visst är det svårt med alla dessa beslut kring vad man ska göra med allt!!? Finns så många vägar till sist när man börjar kolla. Själv hade jag egentligen bara tänkt att göra Serums mensblodstest, men sen blev det hysteroskopi, och när jag ändå skulle till Aten och göra den lunde jag ju lika gärna träffa Dr D..du hör ju. Det ena leder till det andra. Man får ju hoppas att man träffar rätt till sist.
  • finee
    melina77 skrev 2017-10-25 16:21:00 följande:

    Är det någon annan som fått vänta "länge" på vissa provsvar tagna på werlabs? Jag tog FBC på måndag em och fick mina första resultat igår kväll men leukocyter och neutrofila har jag ännu inte fått så de är antagligen höga. Skriver werlabs läkare kanske utlåtande endast på kvällarna?


    Jag har fått vänta på läkarkommentaren (men inte på provsvaren) på normala värden. När jag hade förhöjds värden fick jag vänta dock på de svaren, en läkare måste titta först. Dock upptäckte jag av en slump att man kan gå in i sin föregående analys av FBC på werlabs och klicka i själva grafen och då kommer även de nya pch förhöjda blodprovssvaren fram!! Blev glad när jag såg det, för det betyder att man snabbt kan ta reda på svaret även när värdena är utanför referensramen. Så ett tips

    Har du gjort insättning än? Vilken ruvardag är du på?
  • finee
    melina77 skrev 2017-10-25 18:56:13 följande:

    Tusen tack för ovärderligt tips. Har nu fått skickat provsvaren till D. Jag har återföring (FET) på fredag så jag håller alla tummar för att de ska lyckas sätta in embryot denna gång. Hur långt har du kommit? Har du haft testdag?


    Det var ren slump att jag upptäckte detta! Riktig tur Man vill ju veta provsvaren så fort som möjligt.

    Fredag är ju snart! Alldeles strax ruvare nu då Har du gjort fler försök med Dr D:s support? För mig är det första med honom. Jag hade insättning av två femdagars embryon i söndags, så är på ruvardag tre nu. Känner absolut ingenting i kroppen, varken nån immunattack eller några gravidysmptom. Men jag försöker att inte tolka in för mycket i det. Men jag har svårt att känna hopp, efter alla misslyckade insättningar. Trots immunbehandlingen. Man är ju så bränd. Dr D vill att jag tar hCG-blodprov på tisdag, men jag tror att jag kommer att testa i helgen. Håller tummarna för oss båda!
  • finee
    mumskastrull skrev 2017-10-25 21:30:51 följande:

    Hej!

    Imorgon ska jag ta mitt BHCG. Vilket värde brukar vara "normalt" att ligga på när man är 4+0? Alltså rd 9 för mig (blastocyst) Hur har ni legat som har varit/är gravida? 

    Så nervös för imorgon....


    Runt 100 ungefär ?ska? det ligga på i 4+0. Men det är ju stora variationer! Det bör i alla fall inte vara under 50, och helst över 70 också. Men som sagt, det finns såklart stora individuella variationer och det viktigaste är att det stiger som det ska. Håller tummarna!! Har du testat med vanligt test förresten?
  • finee
    mumskastrull skrev 2017-10-25 22:42:35 följande:

    Jo jag har testat med vanliga test som visar positivt, men vet inte om de ökar tillräckligt.. Dagens test var nästan samma som igår, så jag vet inte... Fick också idag lite rosa spottings på fm. 

    Usch.. denna oro...


    Förstår att du är orolig, man vill ju gärna att ökningen är jättefin och skolboksprefekt från början, speciellt då man varit med om kemiskt eller missfall Men kom ihåg att de där testerna kan visa lite upp och ned i början även på en normal graviditet! Därför det är bra med b-hCG. Håller tummarna för dig idag! Berätta gärna hur det går.
  • finee
    melina77 skrev 2017-10-26 06:52:30 följande:

    Då är vi i nästan samma fas, jag hoppas innerligt att ditt hCG kommer att vara förhöjt. Det är också mitt första försök med Ds hjälp. Jag körde en cykel med immunbehandling förra månaden men återföringen misslyckades och jag fick gå hem utan embryo. Förra veckan genomgick jag en cervixdilatation så jag hoppas innerligt att de lyckas med insättningen på fredag. Jag är fortfarande lite skeptisk till att det är immunförsvaret som är mitt problem (trots många autoimmuna åkommor) så det ska bli spännande att följa med immunförsvaret efter insättningen och se om man kan se tendenser till immunattack. Och jo, jag kan definitivt relatera till hopplösheten, det är svårt att hålla sig positiv efter flera misslyckade försök. Men vi får fortsätta försöka och hoppas så länge vi bara orkar, alternativet är för smärtsamt. Kram och lycka till.


    Hoppas att det går bra nu med återföringen imorgon efter cervixdilationen.

    Visst är det svårt att hålla sig positiv. Tur att inte det påverkar resultatet i alla fall. Vi får hoppas åt varandra
  • finee

    Är det någon som fått typ lite magkatarr under ruvningen? Kan det höra ihop med kortison+trombyl? Hade jätteont igår kväll när jag hade gått och lagt mig. Kom superplötsligt med ont högt upp i magen (typ solarplexus) och så började jag må illa så jag spydde. Kändes värre när jag låg ned, så jag satt upp i sängen ett bra tag. Det gick över efter en stund och imorse var det borta. Har dock känt mig matt och trött i kroppen. Mailade Dr D om detta. Nu på förmiddagen har jag även känt mig nästan lite öm i axlarna, och nyst två gånger, men tänker att jag bara överanalyserar allt!! Och det kanske beror på sömnbrist (fick ju störd sömn i natt) och inte på någon slags immunattack. Vaknade även i natt vid 3-tiden och kände mig varm, men det brukar jag kunna göra även då jag inte ruvar, vi kanske har för varmt i sovrummet? Mannen vaknade också och kände sig varm. Åh usch, ska jag skicka ett till mail till Dr D och beskriva läget? Skulle vara jätteglad om ni delar med er vad ni tycker jag ska göra! I måndags efter mitt FBC ordinerade han dropp till tisdagen, och sen nästa FBC till tisdag nästa vecka (31/10). Känns så långt fram!!! Har han ordinerat så ?glest? till er också under ruvningen? Proverna har i och för sig sett bra ut. Och allt det jag känner idag kan ju mycket väl beror på medicinbiverkning, sömnbrist, etc.... Vad tänker ni?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!