• södertjej

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag ska ha mitt konsulterande samtal med Dr. D på fredag. Känns läskigt, min engelska är inte så bra och sambon kan inte vara med. Ni som haft samtalet, är det något särskilt jag ska tänka på att fråga om eller går han igenom allt?

    Che, Beklagar verkligen. 

  • södertjej

    Har nu haft samtal med DR D. Det gick bra, som andra i tråden skrivit så förklarade han noga och tog sig tid så att jag skulle förstå, men nu är jag mest trött och lite snurrig.
    Han tror jag har ett aggressivt immunförsvar, vilket ger sig på äggen så att de inte fäster, men även att deb ger sig på äggstockarna och försämrar äggens kvalitet. Eftersom jag är 45 tycker han vi ska satsa på att få ut fler ägg först och vänta med vår frusna blasto, och att jag i så fall ska göra hysteroskopi innan. Han tror det kan vara mitt sista år att bli gravid. Men först ska jag ner till Aten för undersökning och prover.

  • södertjej
    Angel00 skrev 2013-04-29 12:01:17 följande:
    Vad glad jag blev att telesamtalet gick bra och att du nu har en plan. Håller alla tummar och tår för Aten!
    Solig {#emotions_dlg.flower} Hjärta
  • södertjej

    Che, Vad skönt att det funkat med proverna!

    Den 20:e maj har jag tid hos Dr D! Sambon kan inte följa med så jag åker själv, lite läskigt men det går nog bra.
    Jag får ingen hjälp hos min läkare på vc Rynkar på näsan, men igår fick jag svar från en privatklinik som jag mejlat. Läkaren som ringde berättade att hon förstod så väl vad jag/vi går igenom då hon själv försökt bli gravid i åtta år innan de till slut fick barn, både jag och hon grät i telefon. Men hon sa att de absolut skulle hjälpa mig, tyvärr får jag betala en del eftersom det är en privatklinik, men jag vet i alla fall att jag får hjälp!

    Jag har fått svar på några av proverna jag tagit, de flesta såg bra ut men jag har för högt värde av leukocyter 12.4 (ref 3.5-8.8), och för lågt T3 2.8 (ref 3.0-6.5) och B-EVF var nästan i överkant av ref-värdet 0.45 (ref 0.35-0.46). Leukocyter är väl vita blodkroppar, men vad innebär det att ha för lågt T3 och för högt B-EVF?

    Funderar lite över hotell i Aten och ser att Olympic ligger nära kliniken, men Mina rekommenderade hotell nära city, hotell Pan, Omiros och Hermes. Någon som bott på dem?

  • södertjej
    Lully Hill skrev 2013-05-01 22:10:45 följande:
    Hej,
    Om du bara åker till Aten för att besöka Dr D rekommenderar jag dig att bo på Olympic. Litet och familjärt. Trevlig personal och jättejätte nära kliniken. Dessutom är det nära ett helt ok shoppingområde med lite restauranger o cafeer. För ett kort besök så finns det ingen anledning att åka in till Centrum. Jag bodde på Olympic när jag var nere för 3 veckor sen. Jättebra! Och jag kommer att bo där när jag åker om ca 10-12 dagar.
    vet inte hur frukosten är dock för jag skule vara fstande då jag skulle göra äggplock Men hade ajg tid på mig så hade jag inte köpt frukost på hotellet utan gått ut i centrum och satt mig på en mysig uteservering tror jag. 
    Ta en taxi från flyget till Olympic. Kostar 35 euro, fast pris. 

    Om du inboxar mig din adress kan jag skicka en broschyr på hotellet där det även finns en karta så du ser hotellet, centrum o kliniken. 
    Hej.fick en tid och 
    Jag åker på lördagen, så tänkte gå på stan på söndagen, men vill jag åka in till city går det väl rätt fort? Låter bra med Olympic, jag tror jag läst tidigare att det finns en del apotek där runt omkring? Jag hade kunnat åka ner nästa helg, fick en tid då men kunde inte av olika skäl åka, men i så fall hade vi kanske setts. Glad
    Vad bra att du kan skicka broschyren, tack för det. Jag inboxar dig.
  • södertjej
    che71 skrev 2013-05-02 06:30:07 följande:
    Åh va skönt att du träffat på en läkare som förstår!
    Då får det gärna kosta bara man får hjälp.
    Vad kommer det att kosta med dropp o remisser?
    Ja det känns mycket bra. Hon ska lämna ett kostnadsförslag till mig, men jag vet ju inte ännu hur ofta jag kommer att få IL.
    Hur ofta får ni andra IL? Kan vara bra att veta på ett ungefär, så kanske hon kan räkna på ett ungefär utifrån det. 
    Zinfandel skrev 2013-05-02 07:34:28 följande:
    Ja, det finns gott om Apotek däromkring!
    Vad bra!
  • södertjej

    Jag undrar lite om hysteroskopi, och har förstått att några av er gjort det i Aten.
    Är det någon skillnad att göra det på Lifeclinic och serum eller i Sverige? Vad kostar det i Aten? Ska man göra det ganska direkt efter mens? Funderar fram och tillbaka då jag åker ner nästa helg, men är då precis innan mens i cykeln så det är väl inte bra att göra det då? 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!